Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis
Je to tu. Po nejlepším dílu druhé série je tu finále druhé řady a po něm nás čeká další rok čekání na třetí řadu. Pro nečtenáře záhadně nazvaný díl napsali scénář Benioff a Weiss. Režijně se vrací muž, který grandiózně ukončil první řadu. Ať se to tedy Alanu Taylorovi podaří i tentokrát!
Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...
Číst celý článek zde
Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Já mám ráda linku s Jonem, ale myslím, že v seriálu jí dali málo prostoru. No škoda:)
Před nedávnem jsem se rozhodla číst ty knížky, a vůbec mi nevadí, že jsem viděla seriály, úplně mě to pohltilo. Seriál je fajn, ale asi tam hodně informací unikne nebo se tam ani nedostane.
Ale s tím odklonem, pamatuji se, že se takhle sestra zlobila, když viděla zfilmované Harry Pottery a spousta věcí tam bez znalostí předlohy (které třeba já nemám) nedávala smysl.
Ale zpátky ke Hře o trůny, doufám že bude víc zlovlků, ti se povedli náramně.
Pochybuji, že by byl tak úspěšný, kdyby se otrocky drželi knížek ala Stmívání.
Kdyby v GoT vždycky nepustili na začátku důležité scény, tak by to pro nečtenáře asi bylo matoucí. Pokud manžel mě nějaké dotazy, tak to bylo vesměs k těm vymyšleným linkám (Arya a Tywin apod.), což jsem mu nebyla ani schopná vysvětlit.
Jasné, že v knížce si každý najde něco oblíbeného a scénáristi tam nemůžou dostat vše, ale proč mi z mého oblíbence Jona dělají pořád takového moulu? Jeho linku si na videu už popoháním a jedinéco vidím je - překvapený výraz střídaný s ukřivděným výrazem.. Robb udělal blbost i v knížce,ale uměla jsem si jí odůvodnit, tady ne e. A další a další.. Přestávám číst knížky,čekám na seriál a pak teprve budou následovat knížky Hawk
K Robbovi dodám, že jeden komentář na internetu mi konečně ujasnil, co mě na tom tak irituje:
Robb mi v knížce připadá jako dítě, co se snaží chovat dospěle a zachovat se čestně. V seriálu mi připadá jako dospělej, co se chová dětinsky.
Tu první verzi Robba můžu vzhledem k dalšímu vývoji děje litovat, tu druhou ne, když naprosto vědomě ohrožuje svoje sestry (v seriálu vlastně i bratry, protože o jejich stavu nic neví) a dvacet tisíc mužů kvůli svojí zabouchnutosti (radši použiju tenhle výraz než termín nadrženost). Žasnu nad tím, jak ve dvou scénách dokázali, že Robb přišel o skoro všechny moje sympatie a ve třetí sérii budou mít co dělat, aby se to změnilo.
Nicole Kidman a Daniel Craig - to je silné duo. A príbeh viac menej zadaptoval prvú knihu otočil poradie udalosti v Svansgarde (či ako sa to) a na Stanici, ale vcelku logicky. Myslím, že to nezafungovalo preto, že kniha má celkom krehkú dušu - je postavená na vcelku desivých okamihoch, ale zmixovaných s detskou jemnosťou a naivitou. PRe mňa osobne to bol v knihe veľmi silný zážitok, či už ako kritika spoločenských pomerov a cirkvi, ale najmä pre odvahu ísť do naozaj šokantných vecí, ktoré si nezdali s koncentračnými tábormi, kastráciami, smrťami detí.
veľmi odlišná a osobitná vec v mládežnickej dobrodružnej literatúre... film išiel skôr po príbehu a pekných trikoch (medvede, daemoni) a to samé o sebe nestačí, zostalo iba pozlátko...
Nechápala jsem tu linku Dany, jak jeden díl ji ukradnou draky, druhý díl bečí, že nemá draky, třetí díl bečí že nemá draky a x-tý díl si pro ně jde. Klidně mohli dát ukradení draků, pak dlouho nic, a až pak Dům neumírajících.