Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis
Je to tu. Po nejlepším dílu druhé série je tu finále druhé řady a po něm nás čeká další rok čekání na třetí řadu. Pro nečtenáře záhadně nazvaný díl napsali scénář Benioff a Weiss. Režijně se vrací muž, který grandiózně ukončil první řadu. Ať se to tedy Alanu Taylorovi podaří i tentokrát!
Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...
Číst celý článek zde
Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Ben Nevis, Rain a jiní: Nechápu, co na tom není jasné..
1 zatroubení - vracející se hlídka
2 zatroubení - divocí
3 zatroubení - prchající bratři v přísaze, jimž se ženou v patách divocí
@svoa00: Vzhledem k velikosti našeho hlavního města bys neměla mít větší problém najít toho pravého, je-li vizuální podoba s představitelem Robba a docházková vzdálenost dostačujícím kritériem. Pro úplnost dodávám, že ač bytem v Praze, nevypadám vůbec jako tvůj idol, i když postaršímu vlčákovi mojí babičky občas přezdívám "Šedá brada".
Gogo Nevada (Dragons)! Ještě mě čeká druhých 5 dílů seriálu, ale takhle "zaspoilované" už to nejspíš nebude ono :-))
Jinak už toho bylo napsano spoustu, tak jenom pár poznámáek:
:proboha, kdo vymýšlí Margaery ty šaty (o Dany nemluvě)
: scéna v trezoru - celou dobu jsem myslela, že Dany Doreah poslala, aby tahala z chlapů moudra přes postel, tak proč tohle (štípla ty draky?)
: kupodivu mi bude Jaqen chybět
Mohli by se do příště poučit a do jednoho dílu cpát max. dvě až tři dějové linie, hned to líp odsýpá. A taky by nemuseli být scénaristé tak aktivní a vymýšlet svoje vlastní zápletky, když v knize je to lepší (teď myslím zrovna Jon-Qohrin linka). Ale to už tady bylo několikrát a stejně je to prd platné :-)
akoby ich trochu vymenili.
nuž ale hlavne, že budú obaja šťastne tam kde sú.
Tyrionova linka je pro mě určitě jedna z nejlepších, zvlášť když se k němu přidá Bronn, tak jsou bezkonkurenční. Příjemný překvapení byl i Theon
Čo sa týka poslendej scény, mohli to urobiť, keď by boli na Pästi, nejako tam napratať pár stanov navyše a zopár postáv v čiernom abolo by, a nemŕtvi by boli vidieť spredu.
A Iní, síce vyzerajú inak ako v knihe(a o dosť), ale podľa mňa to je dobré. Ten jeho výzor ma desil, čo sa mi v knihe pri scénach, ktoré boli s nimi, žiaľ, nedialo(okrem tej prvej v Hre).
Celkovo diel mohol byť o dosť horší, čiže takú tragédiu by osm z toho nerobil(navyše, Theon, Tyrion a Luwin tie zlé momenty prevážili).
A konečne tam boli všetci draci jasne vidieť. Sú fakt pekní :)
Takže, takto vyzerali :) Čiže výzorovo sa úplne líšili, aj keď, ako som hovoril, obidve verzie sú dobré. Ale chcel som ten rozdiel pripomenúť.
trochu ma zarazila Luwinova smrt, doplazit sa az k carostromu pri tom zraneni, co mu ustedrili, wtf?
z knihy som mala dojem, ze poslednu utechu siel hladat do haja (nie do kelu :)), kde ho aj skolili