Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis

upraveno 3. června 2012 v 2. řada
Je to tu. Po nejlepším dílu druhé série je tu finále druhé řady a po něm nás čeká další rok čekání na třetí řadu. Pro nečtenáře záhadně nazvaný díl napsali scénář Benioff a Weiss. Režijně se vrací muž, který grandiózně ukončil první řadu. Ať se to tedy Alanu Taylorovi podaří i tentokrát!

Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...

Číst celý článek zde
17810121316

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 5. června 2012
    sarven napsal(a):

nepatrím k hate Ross táboru. myslím, že okrem snáď jednej scény je úplne ok, spája zopár drobných postáv a umožňuje nám mať pov v KL keď treba, aby si niekto niečo povedal.

Pravda je, ale doteraz jej scény zas tak obrovský zmysel nemali, no ak jej dajú rozumný scenár, tak z nej môže byť v tretej sérií dobrá parťáčka našeho pavúka... čierna vdova? :)
    Alek napsal(a):

Ona je nesmírně důležitá, to ano. Já bych si jen přál, aby pro její roli (tedy nahrávačku) vybrali nějaké jiné prostředí - těch bordelů a prostituce je moc.

áno, to je jediné, čo ma upokojuje - že Varys ju z toho bordelu vezme a vužije na niečo lepšie :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. června 2012

Alek napsal(a):

Ona je nesmírně důležitá, to ano. Já bych si jen přál, aby pro její roli (tedy nahrávačku) vybrali nějaké jiné prostředí - těch bordelů a prostituce je moc.

áno, to je jediné, čo ma upokojuje - že Varys ju z toho bordelu vezme a vužije na niečo lepšie :)
    Jestli jsem to dobře pochopila, tak Varys chce, aby mu donášela na Malíčka. Takže nejspíš zůstane v jeho bordelu a bude při dalších sexuálních scénách poslouchat drozdíkovy citové a myšlenkové výlevy. Nebo hůř, bude s Malíčkem i cestovat.
    (Až se mi z té představy udělalo špatně.)
  • upraveno 5. června 2012
    Pravda je, ale doteraz jej scény zas tak obrovský zmysel nemali
    Neměly? Vždyt byly naprosto zásadní pro dotváření postav a jejich motivací. Za všechny třeba u Malíčka - jeho zášť k Nedovi byla nutná a skvěle podaná, avšak na šíleném pozadí.
    upraveno 5. června 2012
    Tak áno, v prvej sérií ešte hej, ale zaobišiel by som sa aj bez tej scény ako plače a Malíček jej tam kecá tie veci... Teda je možné, že som jediný, kto tomu nepochopil, ale nejako si myslím, že danú povahovú črtu sme o Malíčkovi vedeli.. Inak OK raz predstava o Malíčkovi a o tom, že nebude bojovať mečom ale mysľou, raz predstavenie Theona, vysvetlenie ako ide na juh, masaker na začiatku, bitie pri Joffovi mohla byť pomôcka pre Varysov plán... Takže pravda po tejto rekapitulácií sa cítim ako debil.... :D Ale inak aspoň tá jedna scéna pre mňa úplný zmysel nemala...
    upraveno 5. června 2012
    Nevada napsal(a):

Alek napsal(a):

Jestli jsem to dobře pochopila, tak Varys chce, aby mu donášela na Malíčka. Takže nejspíš zůstane v jeho bordelu a bude při dalších sexuálních scénách poslouchat drozdíkovy citové a myšlenkové výlevy. Nebo hůř, bude s Malíčkem i cestovat.
    (Až se mi z té představy udělalo špatně.)
    Nestraš :/
    Skelet
    Dům neumírajících by byl schopný natočit jen David Lynch, takže jsem žádné věštby nečekal.
    Přesně tak, ten by z domu neumírajících udělal celý díl tak jako z černého vigvamu v Twin peaks :))
    No ale věštby být měly....
    A taky draci už mohli za tu dobu trochu porůst, něco už pojedli, ne? To chrleníčko bylo na ně trochu moc.
    To přece na cenu efektů nemá vliv, ne? Prostě digidraka vynásobím 1,5 a je to
    3x (ještěrka x 1,5) = 3 draci použitelní na čaroděje.
    Snad už v Astaporu budou mít aspoň 30 kilo každý.
    Ahoj, prosím nemůžete sem dát někdo nějaký odkaz kde se na tento díl podívat nebo stáhnout? Dívala jsem se na sledujfilmy.eu, ale tam to dneska odstranili a já to nikde nemůžu najít a do teďka jsem prostě nestíhala (ach, těžký úděl učitelek). Ta děkuji předem :)

Tak si to můžete přečíst i u černovody, ale tu jsem si odbyla o víkendu, tak se omlouvám a prosím o odkazy na díl valar morghulis.
    Zaujímavé, ako aj po toľkých pripomenutiach, že toto je oficiálny fanúšikovský web a teda sa tu odkazy na sťahovanie nebudú dávať ani na požadovanie, je niekto stále schopný o niečo takéto tu žiadať(upozorňujem, že som nový používateľ a teda som toho tak veľa ešte nečítal).

sarven napsal(a):

nepatrím k hate Ross táboru. myslím, že okrem snáď jednej scény je úplne ok, spája zopár drobných postáv a umožňuje nám mať pov v KL keď treba, aby si niekto niečo povedal.

Pravda je, ale doteraz jej scény zas tak obrovský zmysel nemali, no ak jej dajú rozumný scenár, tak z nej môže byť v tretej sérií dobrá parťáčka našeho pavúka... čierna vdova? :)
    Alek napsal(a):

ale teda bola vôbec spomínaná v knihe? alebo je to umelo vytvorená postava? toto mi tu nejak nesedí. ja proti nej nič nemám, len som si nevedela nikam zaradiť a čo tu čítam na fóre nepatrí medzi miláčikov :D
    Marci pan: Uměle dosazená.
    Je umelá, v knihe žiadna Ros nebola. Je tam čisto na prebratie rôznych úloh, na ktoré by inak potrebovali viacero hercov, takto majú len jednu.
    Čo je vlastne aj dôvod, prečo ju mnohí nemajú radi, lebo je všade. Môžte len závidieť mne, ktorý ju stále nespoznáva a až tu na fóre sa dozvie, že to bola ona v tej scéne. Takto mám pekný zážitok zo seriálu :D
    Our Rob or Ros :-p
    upraveno 5. června 2012
    Marci pan napsal(a):

sarven napsal(a):

Alek napsal(a):

ale teda bola vôbec spomínaná v knihe? alebo je to umelo vytvorená postava? toto mi tu nejak nesedí. ja proti nej nič nemám, len som si nevedela nikam zaradiť a čo tu čítam na fóre nepatrí medzi miláčikov :D
    Bola v knihe, ale len mierne spomenutá, v prvom dieli ju Theon spomínal...
    Jarla: to chceš říct, že tam bude strašit do nekonečna a ještě dá vzniknout celému ASoIaF vesmíru svýma ponožkama? :-O. Jestli nakonec Ros nebude tou písní ledu a ohně :D.
    och, keď bola len okrajovo spomenutá, tak sa sebe ani nečudujem, že som ju vypustila.
    upraveno 5. června 2012
    kolikoli: No bola na severe a odišla na juh - zapadalo by to do seba :D
    tak už jsem tu slávu konečně taky viděla :-) a musim říct, že se mi to líbilo, i HoU, protože jsem se přistihla, jak sedím s otevřenou pusou a zatajeným dechem a čekám, co tam potká.. už jen jak zmizela za rohem, bylo super.. i nápad s Drogem OK... líbila se mi scéna Oša x Luwin, Sansa s jejím úsměvem, ale třeba Marg. šaty byly děsný! :-) nejúžasnější na všem byli dráčci, takový malý kuřátka, hned bych si je vzala.. ;-) Briene je prostě skvělá, tu holku miluju.. co se mi nelíbilo, jak Jaqen vytáh tu minci ze zaopasku a tak jí Arye podal, jakoby jí dával kus chleba od svačiny :-( Jiný měl skvělý oči, i když asi jsem špatně četla knihu, moje představa byla víc jako kostrovitější a duchovitější.. Nicméně musela jsem manželovi nečtenářovi vysvětlovat rozdíl mezi jinými a nemrtvými a taky nechápal, proč vypálili Zimohrad.. ale celkově epizoda ok, manžel už se ptal na další sérii :-)))

a nechte chudinku Ros na pokoji, ona nemůže za to, že je tak ošklivá :-/ jo, super okamžik, jak sáhla Varysovi do rozkroku a ten jeho úšklebek.. fakt jsem se zasmála..

jo, a u čeho jsem vyprskla smíchy, bylo Standovo You don't know.. vzpomněla jsem si na You know nothing, it is known a teď se přidal ještě on.. nechcete někdo vážně udělat remix? :-D
    Kolikokoli napsal(a):

Jarla: to chceš říct, že tam bude strašit do nekonečna a ještě dá vzniknout celému ASoIaF vesmíru svýma ponožkama? :-O. Jestli nakonec Ros nebude tou písní ledu a ohně :D.

Na to bych odpověděla pokračujícím citátem :-p
    Koukni, jak to napsali. Ty museli bejt fakt totálně vypatlaný.

Bola v knihe, ale len mierne spomenutá, v prvom dieli ju Theon spomínal...

Nebyla. Theon v jedné z Branových kapitol upozorňuje Robba na nějakou hospodskou služtičku, ale to byla Kyra (a ta pak na jih nemigruje).
    Na ASoIaFwiki píšou, že má předlohu v nějaké rudovlasé děvce ve Hře. Jediná, kterou jsem našla halekala z okna v Bleším zadku před Nedovou popravou.

A "příjemná" zpráva pro její "obdivovatele" (opět z ASoIaFwiki):
    George R. R. Martin has said he will likely work Ros into the books at some point as a cameo.
    George R. R. Martin has said he will likely work Ros into the books at some point as a cameo.
    Martin se přece nedá ovlivnit seriálem, ne ? To by nikdy profesionální spisovatel neudělal....(kdo to před pár dny říkal?)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. června 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

A "příjemná" zpráva pro její "obdivovatele" (opět z ASoIaFwiki):

fuck
    :-)
    A jak ji asi může zabít, když ji nemá v knížce? :-)
    tomu hovoriť ovplyvniť seriálom? :)
    Takhle to vždycky začíná. ;-)
    Martin je člověk jako každý jiný. IMHO stále neví, jak bude pokračovat celý příběh a je možné, že má jen napsaný (načrtlý) úplný konec. To, že se nenechá ovlivnit seriálem je hloupost. Zaujme ho nějaká postava nebo místo, které tam přidali a řekne si, že by nebylo špatné, dát do knihy něco podobného. A možná to ani nebude dělat vědomě. Jednou přijde Massie na natáčení s náušnicí v uchu a potká tam Martina a hle... o dva roky později bude Martin popisovat nový Aryin vzhled, přičemž jedna ze zajímavostí bude náušnice v uchu. A ani nebude vědět, jak na to přišel.
    Stejně tak mění Ošu, protože Tena je prostě úžasná. No, teď tam šupne Ros... nedá se svítit. Ale takové změny, jako že "chachá, chtěl jsem Brana zabít tehdy a tehdy, ale ten herec je super, tak ho nechám žít dál a udělám z něj krále všech králů", tak to si myslím, že nehrozí.
    Teda lidi, vy jste hrozný konzervy :D Prostě si George napíše další scénu s děvkou, který tentokrát dá jméno, no.
    Kolikokoli napsal(a):

Ale takové změny, jako že "chachá, chtěl jsem Brana zabít tehdy a tehdy, ale ten herec je super, tak ho nechám žít dál a udělám z něj krále všech králů", tak to si myslím, že nehrozí.

Tak u Brana by mi to teda zrovna moc nevadilo :-)
    Bych parafrázoval tuším Tyrinova slova: Ať Ros ošoustají Jiní. :-D
    BlackAdder napsal(a):

Bych parafrázoval tuším Tyrinova slova: Ať Ros ošoustají Jiní. :-D

Jsi si jistý, že už se tak nestalo? ;D
    V případě Ros si nejsem jistý vůbec ničím :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.