mne vôbec nevadí, že sa to nedrží kníh...myslím si, že keby bolo všetko otrokársky spravené podla kníh nemalo byť to taký úspech medzi nečtenářmi... ku knihám a seriálu pristupujem osobitne.. lúbia sa mi jak knihy tak aj seriál... napríklad som len rád, že po prečítaní 3. knihy aj tak neviem kam v 3. epizóde odišla Melisandre a čo sa stane s Theonom :) aspoň niečo je skryté pod rúškom tajomstva a nechám sa prekvapiť...
tak by ste sa aj vy ostatní mohli povzniesť a odpustiť si reči, že prečo vôbec to vôbec pozerám a urážajú seriál jaký je zlý...
keď sa vám to tak strašne nepáči tak to nepozerajte dalej a nechajte si v hlave len vaše utvorené predstavy z knihy...
Já jsem po přečtění věty "Třetí série bude pro čtenáře šok" přestala očekávát jakékoli držení se knih a už se jen bavím. Ano, seriál je hodně horší než knihy, ale furt je do určité míry dobrý a zábavný. Takže jsem vlastně souhlasím jak s remcaly, tak s těmi, kterým se seriál líbí :)
Myslím, že GRRM se ty změny líbí - je rád, že může i čtenáře šokovat ještě jednou :twisted:
Jinak jsem se ptala bráchy, co na to říká (knížky nečetl) a líbí se mu to dost a má v tom dost dobrý přehled, kdo je kdo. Ale prý poznal i Barristana ještě než se představil (kdybych to nečetla, tak bych ho vůbec nepoznala :D)
@Krisa +1 :) změny mě štvou. Nesnáším Talisu, Jona a vůbec celé dění za Zdí mi totálně zkazily. Sorry, ale Pěst prostě není skála uprostřed zasněžené pláně. Nerozumím, co je na tom prostředí tak dech beroucího, ledová pustina a pár šutrů...nádhera. A Mance si o nějakém charizma může nechat jenom zdát, ještěže Tormund je v pohodě. Ale při sledování se snažím na knihy zapomenout, jde to těžko, ale v seriálu je zatím spousta věcí, které se mi líbí a kvůli kterým mi pořád stojí za to se na dívat dál. Například Danyina linka, Jaime a Brienne nebo Královo přístaviště, kromě bordelových scén, které snad seriál jako je GoT nemá zapotřebí. Přijde mi, že takovéhle scény seriál zbytečně degradují. A ne, pořád nechápu, proč je nutné cpát tam nahé prostitutky, většinou tyhle scény přeskakuji, nikam neposouvají děj a naprosto zbytečně zabírají čas. Jak tu někdo řekl je to vata, kterou seriál, co nemá čas se pořádně věnovat postavám, nepotřebuje.
Mě právě hrozně baví číst a sledovat na YT recenze nečtenářů. :) Nejen, že mě vždycky pobaví jejich "předpovědi" toho, co se asi bude dít dál, ale zajímá mě taky, jestli se orientujou v příběhu a postavách. Určitě existujou lidi, který na to koukaj kvůli "násilí a kozám" a detaily je až tak nezajímaj, ale podle mě jsou spíš v menšině. Ty, který baví příběh, se v tom většinou orientujou docela dobře. Mám pocit, že my čtenáři máme tendenci nečtenáře podceňovat. :)
@Nevada ano suhlasim... vsak existuje sloboda slova a kazdy si moze napisat co si mysli..ja si rad precitam negativne nazory a porovnam si co j ine v knihe a serialy... jednoducho krutim hlavou a pousmievam sa nad vetami typu - preco to este pozeram, je to sra.ka lebo v knihe mal jazvu a v seriali ju nema, mala mat ruzove saty a nie zelene atd. na co to riesit? nikdy v zivote nebolo nieco sfilmovane presne podla knihy... musime brat do uvahy ze studio je obmedzovane rozpoctom... thats all
@FireAndBlood Já jsem zastánce seriálu, ale zrovna rozpočet nenutí tvůrce měnit příběh a dělat z Jona a Robba blbečky... Kdyby raději rozpočet na 13 nahých flunder nacpali do 1,5 minuty Qhorina, který by si vybral Jona a Jon by se tak nemusel vnutit/trojzubce pro Meeru/čehokoli jiného, vůbec by je to nerozhodilo.
Změny mi zase tak šíleně nevadí a chápu, že je třeba i scény pro odlehčení (i když by to nemusel být vždycky nevěstinec). Co mi ale začíná vadit, je věk postav. Věkový průměr se začíná posouvat někam k důchodu a i mladé postavy vypadají, že na ně doma čekají desetileté ratolesti.
Komentáře
tak by ste sa aj vy ostatní mohli povzniesť a odpustiť si reči, že prečo vôbec to vôbec pozerám a urážajú seriál jaký je zlý...
keď sa vám to tak strašne nepáči tak to nepozerajte dalej a nechajte si v hlave len vaše utvorené predstavy z knihy...
Takže jsem vlastně souhlasím jak s remcaly, tak s těmi, kterým se seriál líbí :)
Jinak jsem se ptala bráchy, co na to říká (knížky nečetl) a líbí se mu to dost a má v tom dost dobrý přehled, kdo je kdo. Ale prý poznal i Barristana ještě než se představil (kdybych to nečetla, tak bych ho vůbec nepoznala :D)
ano suhlasim... vsak existuje sloboda slova a kazdy si moze napisat co si mysli..ja si rad precitam negativne nazory a porovnam si co j ine v knihe a serialy... jednoducho krutim hlavou a pousmievam sa nad vetami typu - preco to este pozeram, je to sra.ka lebo v knihe mal jazvu a v seriali ju nema, mala mat ruzove saty a nie zelene atd. na co to riesit? nikdy v zivote nebolo nieco sfilmovane presne podla knihy... musime brat do uvahy ze studio je obmedzovane rozpoctom... thats all
Kdyby raději rozpočet na 13 nahých flunder nacpali do 1,5 minuty Qhorina, který by si vybral Jona a Jon by se tak nemusel vnutit/trojzubce pro Meeru/čehokoli jiného, vůbec by je to nerozhodilo.
Otrokářství v Západozemí? WTF? Vždyť Hot Pie tam chtěl zůstat...
Ja naivne verim v Podove "schopnosti" :-D