Hra o trůny 3×03 – Ulička trestu - Ice & Fire

upraveno 15. dubna 2013 v 3. řada
145791012

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Díky bohu za Lockeho. Vargo byl divný a stejně jsem si jeho jméno furt pletla s Hotahem nebo jak se jmenoval ten chlap z Dorne :D.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • ja tiez odsudzujem zmeny charakterov, taktiez nemusim par samoucelnych scen (Ros, atd.) ale az na Jona to dokazem v pohode pochopit a prijat. je to ako v panovi prstenov. ako by ste napriklad 1200 stran knihy dostali do 300 stran scenara. musite skrtat sceny a robit skratky, ktore znamenaju niekedy bohuzial nevyhnutnu zmenu charakteru. znamenaju vyskrtnutie scen ktore naopak niektore charaktery dokresluju cim sa nam zakonite zdaju ine.

alebo ako tu niekto predtym pisal ze je tam vela linii a serial skace. zato vsak moze skor GRRM a jeho sposob pisania knih z pohladu kopy ludi ako autori serialu. cersei sa zda podla mna tiez ina lebo v prvych troch knihach nemala POV a divali ste sa na nu z pohladu neda, sansy, tyriona. ale podla mna (aj ked ju fakt v knihach nemusim) zacala ulietat az v 4 knihe.

je podla mna prakticky nemozne cakat ze serial sa bude rovnat knihe, lebo to skratka pre povahu oboch formatov a ich obsaznost skratka nie je mozne. osobne mam pocit ze autori robia vsetko preto aby im to co najviac sedelo s knihou, ale velakrat to proste nejde. preto si serial vzdy rad pozriem, zamrmlem ked sa nieco nepaci, potesim ked je nieco presne podla knihy, ale neriesim a neporovnavam lebo to asi ani nejde. silne vyjadrenia ze serial je bez chyby alebo ze je uplne zly su vsak uplne mimo...
    Jojo, dobře Martinovi tak. Nemá takhle skvěle psát. A nám dobře tak ještě víc. Nemáme to číst.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ale oni čes nijak extra nešetří, vyškrtnou skvělou scénu z knihy a místo ní tam daj naprosto debilní a zbytečnou,nejlépe v bordelu s kozama.
  • Občas mám pocit, že jsme se zasekli u 5.-6. dílu první řady :-)
  • Souhlasím s tím, že pokud tvůrci dostali nápad vytvořit si vlastní scény, skončilo to obvykle naprosto prostoduchou slátaninou.
    upraveno 18. dubna 2013
  • upraveno 18. dubna 2013
  • Jaj, tohle (se základním sdělením @Kolikokoli souhlasím, jen bych to formuloval opatrněji) tu visí už hodku a žádnej flame? Vypadá to, že už jsme diskuzí na tohle téma opravdu unaveni :-)
    Nu, v prvom rade by som to tak trocha zaspoilil :D Nečitatelia môžu byť vyhúkaní, kam tým mieriš a môžu sa dozvedieť niečo, čo nechcú.
  • Tak nějaký přidanáný/ předělaný scény nejsou vůbec špatný. Namátkou v rychlosti mě napadá Tywin domlouvající Jaimemu při bourání jelena, Arya střílející do Branova terče, speciálně scény v dílu Černovoda loď a lukostřelec Bronn + jeho střet s Ohařem, nic proti ničemu dokonce ta loď s divokým ohněm se podle mě do seriálu hodila víc než řetěz. Změna charakterů - je i jinde v Pánu prstenů knize taky není Gimli komická postava co pořád někde padá. Jsou tam taky podstatný změny Saruman nespadne na nějaký ozubený kolo,Legolas není superman co sám zabije přerostlýho haradskýho slona, elfové nebyli v Helmově Žlebu a přestro to nakonec většina diváků a asi i fanoušků zkousla.
  • Šak toho LOTRa dodneška někteří nerozdejchali - byly to navlas stejné debaty, pamatuji si to, byl jsem u toho... :-)
  • Lepší příklad než Pán Prstenů mě nenapadnul, Zaklínač tam byla hrozně změn a podstatných + daleko menší rozpočet, Sapkowski na seriál nedohlížel a distancoval so od něho ( na rozdíl od Martina a Hry). Já nevím mě někdy příjde, že ságu znám nab rozdíl od některých z Vás málo. Cersei mě nepříjde lepší než v románech, to že si s Robertem pokecají o tom že jejich manželství nemělo naději z ní neděla lepší postavu když pak dá rozkaz k zabití jeho bastardů. I v románech se snažila mírnit Joffreye a dala možnost Nedovi přísahat mu věrnost a stáhnout se.
  • Cersei si velmi s Robertom pokecat nemohla, kedze ani jeden z nich vtedy nemal POV, ale to neznamena, ze sa to nestalo.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. dubna 2013
    @derfel Scéna Cersei s Robertem byla dobrá. Opakuju. V první sérii jsem většinu změn schvaloval. Nejsem fundamentalista, nepotřebuju tam všechno slovo od slova. Jenže ty změny vesměs nepodkopávaly to, co se děje v knihách a neměnily charaktery.

Zrovna Cersei ale v seriálu několikrát "trpí" Joffovou zlomyslností, tváří se jak je z toho smutná, no prostě "tragická postava", ze který je snímána většina viny a co vlastně nemůže moc ovlivnit co se kolem děje. To rozhodně není Cersei z knihy, vypočítavá, arogantní a paranoidní bestie, která Joffa vždycky ještě utvrzuje a hájí v jeho krocích (což jí pak dá pěkně sežrat i Tywin).

Z Robba i z Jona jsou nesympatický pitomci, Stannis je stejně nechutnej jako Královo přístaviště (zrovna Stannis, kterej v Tanci tak krásně perlí: "takové ohavnosti tu nebudu tolerovat, tohle není Královo přístaviště"), Sam zabiják pořád není Sam zabiják a Ramsayho+Theonovy eskapády jen proto, aby se na Theona dvě sezóny nezapomnělo jsou přesně to, kde se ztrácí čas, kterej by se mohl věnovat něčemu pořádnýmu.

Ne, dosud mě nikdo nepřesvědčil, že tyhle změny mají jakýkoli smysl. Rozpočet? Jaká je úspora, když se jedna kecací (ale dobře napsaná a dramatická) scéna je nahrazená jinou (naprosto dementní)? Více atraktivity? No pokud to má spočívat v pubertálních představách o sexu... Bližší charaktery? No jestli se divákům víc líbí, že je z války pěti králů teď spíš válka Íránu s Irákem (starý vtip, jaký je rozdíl mezi Íránem a Irákem? Jako mezi...), tak budiž, jestli je jim jedno, když je na scéně Tywin, Robb nebo Stannis, páč mezi nima víceméně není rozdíl. Ale mně to vadí, já se cejtím ošizenej.
    @flanker.27
    :applause:

@derfel
    Předpokládám, že kdyby v Pánovi prstenů Aragorn bez okolků ojel Eowyn při první příležitosti, tak už by se Ti ty tak nelíbily, co?
  • upraveno 19. dubna 2013
  • @Kolikokoli dovolím si hrubě nesouhlasit. Cersei je pěkná svině.
  • @baltim Tak to je Cat taky...
  • upraveno 19. dubna 2013
    ( prispevok bol zmazany lebo porusil eticky kodex tohto fora )
  • @Hildegarda To víš, musel jsem to napsat, už je kvůli tobě ;-)
  • no zrovna sceny s Theonom a Ramseym my ako zbytocne rozhodne nepripadaju. je to jeden z tych pripadov, ked sme sa o tom co sa s theonom dialo dozvedeli az neskor a utrzkovite lebo tam nebol POV. s robom i jonom suhlasim, zbytocne tam nafukuju naivitu ich konania ktora vyznieva ako hlupost.

asi by bolo tiez lepsie keby bolo v diely menej dejovych linii ako davat tam jednu dve sceny s Dany, alebo Branom.

cat a cersei sa povahovo i charakterovo lisia ako den a noc, ale ich najvyssim cielom robit vsetko co si myslia ze je najlepsie pre dobro svojich deti. a ked im to nejde zacnu blbnut...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.