Hra o trůny 3×03 – Ulička trestu - Ice & Fire

upraveno 15. dubna 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×03 – Ulička trestu - Ice & Fire

Tyrion přijímá nový úděl. Jon se vrací na Pěst Prvních lidí. Daenerys se setkává s otrokáři. Jaime uzavírá dohodu se svými vězniteli.

Read the full story here

16781012

Komentáře

• @Johnny Já se obávám, že stejný převod právě použít nemůžeme, páč by to pak bylo dost nepřesný :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nejsem si jistá, jestli Robbův věk v seriálu zmínili, ale Jonovi je na začátku seriálu 16.
  • upraveno 20. dubna 2013
    Co oči nevidí, srdce nebolí a proto jsou nečtenáři spokojení.. Vy si to komplikujete, kdybych měl proti seriálu výtky, že se odchyluje od předlohy, asi určitě bych se na seriál dál nedíval.. Rozhodně někteří měli seriál vypnout u Branovy postele, kde Cersei ukázala její "(ne)lidská tvář" :-) Já jsem třeba rád, že mě seriál i přesto že mám všechny knížky přečtené občas překvapí..

Ohledně epizody moc jsem nerozuměl kam odjela Mellisandra, protože v některém z krátkých trailerů jsem jí viděl v jeskyni Bratrstva....

To jako jede z Dračího kamene kvůli Gendryho krvi? Jestli jo, tak jsem zvědav, jak a jestli dojde ke konfrontaci s Thorosem.

- Pokud se nemýlím, to v knížce taky nebylo, že?

Nejhezčí moment byl při schůzce Malé rady - vlezdoprdelka královna a vzdorující trpaslík..
    Ohledně kozích kvót.. Nepřijde mi že by ty knížky byly puritánské a že by tam tvůrci seriálu dávali nahotu nějak záměrně navíc. Možná že když se v knížkách objevovaly prostitutky, tak nebylo napsáno že jsou nahatý ale prostě byly, navíc v knížkách bylo i hodně semene vylitého na břiše apod. - zaplať pánbůh za to seriálové nadělení :-D
  • @Lady Sansa Tuším, že v prvním díle říkají, že je to 17 let od války.
    My to četli. Netřeba pořád opakovat, že sex a s ním i obnažení lidé byli i v knihách. Opravdu to víme. Na dementním podání v seriálu to nic nemění.
  • Narozdíl od knih je obnažování v seriálu samoúčelné a na místech, která dějem nijak nehýbou, proto to tam všem přijde jak pěst na oko a v knihách je to jen součást děje, zatímco v seriálu kvóta třesení kozama na kameru, ale už se to tu řešilo.
  • @Anvil Třeba Gendryho obnažování mi vůbec nevadilo a mohlo by ho tam být i víc, klidně i bezúčelně :D. To samé platí o Daariovi :D.
  • Já to taky četl, ale v tom případě nechápu, proč si místo seriálu nepřečtete ty knížky znovu... Vím že na takových fórech je existence antifanoušků jako vy folklor, ale ještě nikdy mi nikdo nevysvětlil motivy pro sledování "dementního podání seriálu".
  • Ale no tak, to že máme výtky vyjadřuje náš zájem o problematiku, žádné antifanouškovství ani demeci seriálu (tu možná trochu, dobře). Za to že s tebou nesouhlasíme z nás přece nemusíš dělat lidi typu "kritizuju všechno co jde, protože chci a rád jsem vidět"
    upraveno 20. dubna 2013
    @pavel
    Já zase nechápu lidi, kteří vystupují stylem "jestli se vám něco nelíbí, tak se kliďte z tohoto pískoviště, protože to je vyhrazené jen pro chválu"...
  • @Nevada Systematicky jim rozdupáváme bábovičky :D
    Když někdo napíše že jde o "dementní podání seriálu" tak to smrdí negativismem až za roh. Pro mě za mě koukejte na co chcete, ale když se tady nad tím pak chcete rozčilovat každý týden po nové epizodě...
    Skoro bych myslel že vám to musí brát životní energii, ale je pravda že jsem zjistil že lidi jsou všeobecně neradi šťastní, ale radši budou stále dokola opakovat co je špatně..

Můžu se tedy zeptat (a teď bez jakýkoliv ironie nebo nadsázky), líbí se vám na tom seriálu aspoň něco? Když už postavy stojí za prd a příběh znáte z knížek..?
  • @pavel První série byla celkem slušná. A prosím nezapomeň, že je zde debata o seriálu, ne o tom, jak si necháš kazit večer od nějakých pitomých negativistů, kteří mají naprosté právo si psát co chtějí a ty to jako správný uvědomělý občan samozřejmě strašlivě hrotíš a dotýká se tě to, i když to neprosto není problém a už vůbec ne tvůj :D Tak šup do postýlky mladý muži.
    Ve slovech dementní podání v seriálu (něčeho) a dementní podání seriálu (celého) je rozdíl. I když můžu říct, že pro mě seriál postupně sklouzl do něčeho, co se mi nelíbí a po třetí sérii už dál asi sledovat nebudu, tak jsou věci, které se mi na seriálu líbí. Nejvíc scény, ve kterých se seriál drží předlohy (aspoň částečně). Bez výhrad ve třetí sérii jsou to Arya a Jaime s Brienne. Pak takové světlé záblesky jako zasedání Malé rady, rozhovor Olenny, Margaery a Sansy.
    @Anvil Já tady ale nikomu přece nic nevyčítám. Pište si co chcete.. Jen jestli vám není líto tak špatně využitýho vlastního času (a samozřejmě je to váš čas a mě neuvědomělému občanu je to u ..... :-) ).
    Jestli tomu dobře rozumim tak se na to díváš, protože první série byla celkem slušná.. musím říct že jsi vytrvalý... :-D Každopádně spát půjdu až v 7 ráno, ale nechci tady už spamovat topic.

Navíc pořád čekám na odpověď, kam a proč asi jela Mellisandra :-)

@Nevada - děkuju za odpověď, na to jsem se ptal.. :-)
  • @pavel Pořád to má světlé chvilky a šanci, že se to zlepší :D
    Podle mě je Melisandra oslí můstek mezi Thorosem a jeho mystickými silami, což se mi zdá zbytečné, ale tak uvidíme.
    Já se začínám bát, že
    Berica oživí právě Melisandra a Thoros tam bude jen za zábavné pako, které tajtrlíkuje kolem a Melisandru náhodou zná.
    @Nevada Oh man, to bych byl nasrán velmi, bratrstvo jsem si oblíbil. Ale nemyslíš, že by pak Thorose úplně vynechali?
  • @Nevada Z nějakého toho traileru mi spíš přišlo, že to bude naopak -
    Thoros naučí Mel oživovat (aby mohla oživit Jona v Tanci :twisted: )
  • upraveno 21. dubna 2013
    @Kolikokoli Thoros naučí Mel oživovat tak max. stíny ;) (if you know what I mean)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Johnny napsal(a):

Jestli si dobře pamatuju, tak Rickonovi je v seriálu šest a v knize 3. Pokud bychom použili stejný převod i na další Starkovic děti, tak by Robbbovi mělo být 18.

Je trocha nešťastné, keď 25-čoný hrá 17/18-ročného...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    ale ještě nikdy mi nikdo nevysvětlil motivy pro sledování "dementního podání seriálu"
    Třeba proto, že to nějakou dobu vypadalo, že i přes určité odchylky to ducha knih zachovává. Kdyby to bylo celé takhle od první sezóny (kde jsem těch pár odchylek buď chápal nebo toleroval), asi bych to zatípnul hned. Člověku se ale nechce věřit, že když to napoprvé zvládli na 1-, že to bude dál jen stabilně klesat. Když nějakej žák ve škole jede zjevně pod svoje možnosti, tak mu rozumnej učitel taky dá šanci se zlepšit. Krom toho jsem zvědavej, jak tuhle sezónu zakončej. Pokud dosavadní dojmy z třetí sezóny přetrvaj, čtvrtou velmi pravděpodobně už načínat nebudu.
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Johnny napsal(a):

Jestli si dobře pamatuju, tak Rickonovi je v seriálu šest a v knize 3. Pokud bychom použili stejný převod i na další Starkovic děti, tak by Robbbovi mělo být 18.

Jo, to máš pravdu, ale tohle je určitě děláno kvůli postelovým scénám. 17-letého herce by v televizi nemohli nechat souložit.

Johnny napsal(a):

Branislav_Gepeto napsal(a):

Johnny napsal(a):

Jo, to máš pravdu, ale tohle je určitě děláno kvůli postelovým scénám. 17-letého herce by v televizi nemohli nechat souložit.

Nu nevrav, ale to teda mali rovno zmeniť vek a aj systém zmýšľania alebo tie posteľové scény vynechať. Pri Dany to ešte chápem, tam mi posteľové scény nevadili, pretože mali akú-takú pointu. U Robba to mohli uhrať na zmienku ako v knihe. Ale to by asi naštvali fanúšičky, aby Maddena nevyzliekli.
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 21. dubna 2013
    no Khala nám zabili, Robb je neslaný nemastný, Theon vyloženě hnusný..
    chtělo by to víc posletových scén s nabušenýma bojovníkama nad 18 (ale raději nad 30 let) - jako v seriálu Spartakus...
    upraveno 21. dubna 2013
    Phoebea napsal(a):

no Khala nám zabili, Robb je neslaný nemastný, Theon vyloženě hnusný..
    chtělo by to víc posletových scén s nabušenýma bojovníkama nad 18 (ale raději nad 30 let) - jako v seriálu Spartakus...

Renly s Lorasom ti nestačili =D =D
    HBO to totiž berie tak... Všeobecne...
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 21. dubna 2013
    no jistě, každý ať má kousek. A ne Renly s Lorasem by mi nestačili.
    Spíš by mě bavilo, kdyby se v HBO Sandor vyspal se Sansou. Většina skalních fandů by si rvala vlasy a házeli by dlažební kostky na B+W, ale mě by to náramně bavilo :twisted:
  • @Phoebea Sandor je #1, já bych mu to přál a smál se všem fanouškům Sansy :D Náhodou, kdo ví, jak moc mu "zazpívala", že jo ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. dubna 2013
    @Anvil
    Nezazpívala vůbec a ví to GRRM který to potvrdil.
  • @Anvil No, v knížkách to bylo docela jasně. ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.