Hra o trůny 3×03 – Ulička trestu - Ice & Fire
Hra o trůny 3×03 – Ulička trestu - Ice & Fire
Tyrion přijímá nový úděl. Jon se vrací na Pěst Prvních lidí. Daenerys se setkává s otrokáři. Jaime uzavírá dohodu se svými vězniteli.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ad sex s Mel viz Nevada. Jestli na něj používá nějaký hypnózy možná, rozhodně ale Stannis nestojí nikde na břehu a neříká chci tě, chci další stín nebo co to tam bylo za ptákovinu.
@Anvil Proč HBO utrácelo za licenci Písně ledu a ohně, když točí něco jiného? :)
@Johnny A není jich tam dost už tak? Já to zcela chápu, ani se nedá říct, že to odsuzuju, podstata trhu je vydělat peníze. Vydělat peníze se dá různě, třeba "hudbou" jako Miley Cyrus. Je to hudební sračka, ale prachy to nese. Ale proč bych to měl poslouchat.
A je fatk zábava tady číst komentáře od furt těch stejných lidí, co jenom držkují, jaký je seriál shit. Když se vám nelíbí, tak si běžte ukájet ego třeba do diskuze o "Nenávidím seriál" a ne sem spammovat ke každému dílu. Něco jiného je normální kritika pravidelného diváka, který napíše, že díl byl nic moc a něco jiného je neustálé shazování jak seriálu, tak lidí, kteří ho sledují a líbí se jim.
Sorry, že jsem tak upřímná, ale muselo to ven...
@Kolikokoli Šak se směj. My, ten druhý tábor, se taky docela bavíme. ;-)
2) Nie som zástanca toho, aby sa príbeh podraďoval sledovanosti.
Takže tu sa nezhodneme.
A debatu Arya vs. Sansa taky moc nechápu, vždyť to jsou dvě úplně rozdílný postavy, každá má svoje klady a zápory, ale řešit, která z nich je horší nebo lepší mi přijde bezpředmětný.
Tak nějak mám v plánu ještě třetí sérii přetrpět,
Pak tak na 99 % dám seriálu sbohem a budu předstírat, že existuje jen 1. série.
K tý "realističnosti" měřený podle soustání: tam jsem na tom asi jako Gepeto, takže jsem trochu Stannis a trochu Ned :)
Za další o Černé rybě ví čtenář od návštěvy Cat u svojí ségry. A během té doby se dozvěděl co je zač (o Edmurovi to platí také). V seriálu tomu tak logicky být nemohlo (už tak je tam postav jak ...), takže "sprdávací" scéna musela být odněkoho koho divák-nečtenář zná, a tím je Robb. Jinak by jeden neznámý řval na druhého neznámého, a známá postava by neudělala nic. Takže divák-nečtenář by si řekl: "WTF"?
Kozy, kozy, kožičky .. je to americký seriál kabelové televize a z toho musíte vycházet. To že Evropan je ženskou erotikou dostatečně nasycen, neb ji má na talíři v podstatě každý den třebas na koupališti, tak to pro Amíka nic neznamená.. sexuální harašení, puritánská morálka apod. Proto tam prostě Amíci ty kozy vidět chtějí
Podstatné je se v sobě naučit oddělit knihu od seriálu. Pokud to budete nonstop srovnávat, tak jste s prominutím v háji, neb budete stále jen nadávat.
p.s.: Mi se tam taky nelíbí Jonova linka
Nad tím Jonem jsem přesně takhle uvažovala už ve druhé sérii.
2) :D A čitatelia si hovorili "OMG!"
Prostě ať na tím přemýšlím, jak nad tím přemýšlím, tak jediná hodně divná linka je u Jona, s kterou budou mít hodně práce. Ostatní linky se jim daří držet v rámci knihy. Pochopitelně jsou ty linky nepřesné, ale vedou stejnou cestou.
Gepeto: a já pravím Ámen! :-D
"Dvanáct let," řekl Ned. "Jak je možné, že nemáš žádné děti od krále?"
Vzdorovitě zvedla hlavu. "Tvůj Robert mne jednou obtěžkal dítětem," řekla hlasem zastřeným pohrdáním. "Můj bratr našel ženu, která mne toho zbavila. Nikdy se to nedozvěděl. Mám-li být upřímná, stěží snesu, když se mne dotkne, a do sebe jsem ho nepustila už celé roky.
A ty ostatní jsem tu už zmiňoval několikrát. Jo, z Malíčka je taky idiot, co se naprosto pitomě vytahuje před Cersei a ještě se teleportuje. Tywinovy řečičky s Aryou, to že je v rámci knihy?
Takže ta lítost nad mrtvým dítětem je prostě jen naznačení její zrůdnosti, protože před tím jí létající Bran nevadil atd. Malíček se chvástá, a ona ho prostě a jednoduše sejme = opět ukáží, že je to mrcha, která člověka nechá odkráglovat aniž by mrkla. Ano, v této scénce udělali z Malíčka idiota, ale aspoň divák-nečtenář bude v napětí jestli se Sanse ten útěk povede nebo ne.
Tywinovi řečičky s Aryou (například o Jaimem) byly jen o tom ho ukázat jako cílevědomou a hodně trpělivou osobnost. Což v tomto díle řekl i samotný Robb. Prostě to byla zkratka jak divákům-nečtenářům aspoň zhruba představit Tywina.
Ne, s prominutím je to pitomost, ani třináct dílů, ani 26000 stránek. Jedinej problém je v tom, že autoři nedokážou izolovat, co je důležitý pro popis a zachování charakteru. To ze všech postav, který aspoň párkrát promluvěj, zvládli u Davose a u Tyriona jakožto čestnejch výjimek, všechno ostatní jsou buď oslí můstky nebo logický kiksy, kdy se velitel armády zpovídá neznámému děvčeti, o němž se dokonce dovtípí, že je vznešeného původu, a poznáváme, jak je ve skutečnosti citlivý, jen to nemůže dávat najevo. Jednak to nebylo naprosto nutný, jednak to není Tywin z knihy. A navíc tím opět ořízli Ramsayho.
Chtějí ukázat, že je Cersei mrcha - hmm, ale ona vlastně nic neudělá, jen demonstruje sílu. A to za cenu přidání nesmyslný scény shazující jinou postavu. Truchlení nad děťátkem - další nesmyslná a naprosto zbytečná scéna, jestlůi jí opravdu TAKHLE chtějí ukazovat jako mrchu, pak mají štěstí, že to tak pochopil jeden člověk :)
jakoukoli citovanou změnu udělali, udělali vždy na úkor chrarakteru postavy, jiné postavy nebo příběhu (resp. obvykle všeho najednou). Ne, naprosto to nezvládli po stránce věrnosti knize, píší něco jiného.
V knize je to ještě horší, tam se velitel armády vyspí s děvčetem, které zná sotva pár dní (jestli vůbec tak dlouho) a ještě ke všemu s dívkou, která je dcerou rodičů, kteří jsou vazaly jeho nepřátel. A korunu tomu nasadí druhý den, kdy se s ní ožení :-)
V seriáli dvadsaťročný nadržaný kráľ sa zamiluje do nejakej amputátorky. Keby tam spomenuli aspoň to, že si ju berie kvôli tomu, že ju poškvrnil, by to tak nevadilo.
Ned tam mal byť teda už o paličke...