Hra o trůny 3×03 – Ulička trestu - Ice & Fire

upraveno 15. dubna 2013 v 3. řada
1235712

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Nepochopil jsem, jak Ohař mohl poznat Thorose, v seriálu o něm nebyla zmínka nebo se pletu?
    Řekotočí na vodě(podle intra) já si to před stavoval jako trojúhelník, kde dvě strany kopírují břehy dvou řek, které se vlevají do jedné (Trojzubce).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. dubna 2013
  • Nevím no. Tenhle díl se mi opravdu moc nelíbil. Stannis a Mel, ty opravdu kurví, co jiného říct. Ten Theon... Přinejmenším divné, uvidíme jak to dopadne. Podrick, no, sice fajn zábava, ale že by zrovna on takhle válel... Brynden je vyloženě nesympatický a hnusný. Neměl jsem z něj takový pocit při čtení. To, jak tam sjeli Edmura, bylo podle mně taky drsnější. Kdybych byl jím, dávno bych se přidal k Lannisterům :-D. Thoros... je Sedmistruna. A tak dále, a tak dále. Pokračovat bych mohl ještě dlouho, nechce se mi ;-) Musím to holt přijmout, jaké to je. Doteď mně to bavilo, tak snad po tomhle díle nepřestane...
    plusové momenty (aby se neřeklo, že jenom haním)= Malá rada, Jorah Mormont (ten chlap je skvělý! A má úžasný hlas. To jeho "There is a beast in every man..." A Rhaegar, to nemělo chybu).
    upraveno 16. dubna 2013
  • V tomto dílu mě zase tak bordelová scéna nevadila, nebyla tak samoučelná jako ty v první sérii - ukázala že Tyrion ( narozdíl od svého otce dokáže být vděčný a uzná zásluhy ) a protože to je Tyrion vzal Podricka do bordelu. Jinak dějový změny tak jsou, ale když to srovnám třeba se Zaklínačem ( i když rozpopčet se srovnávat nedá), tak to ještě jde.
    Jinak jsem docel rád, že ve Hře nakonec nehraje "Vorenus a Antonius " myslím si že "Caesar a Brutus "bohatě stačí aby tam nebylo "přeřímováno "
    upraveno 16. dubna 2013
    IceLance: Čo "podělal"? Tu sa asi nezhodneme.
    To by bolo vážne lepšie byť na Tywinovej strane.
  • upraveno 16. dubna 2013
    @Branislav_Gepeto Oprav mě, pokud se pletu, ale neměl náhodou Edmure přímý rozkaz bránit Řekotočí a do ničeho se nepouštět? (mám na mysli knihu)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    V knize především Edmura sjel hlavně Brynden. Ale zcela upřímně nemám moc pochopení pro velení ve stylu "drž Řekotočí a na nic se neptej". Bezduše plnit příkazy je věc pro tupce. Správnej velitel se pozná právě podle toho, že dokáže minimálně těm nejpodstatnějším (a v případě Edmura důležitým spojencům) objasnit zámysl a účel konání. Ostatně něco jako dokonalý plán je pitomost, vždycky je třeba počítat s alternativama (vč. toho, že nějakej Edmure třeba Horu - v knize ovšem celé Tywinovo vojsko - zažene).

Bejt podřízenej s příkazama o kterejch nesmí jeden přemejšlet není vděčná záležitost (a je to pro blbce). Ostatně Nelson se stal slavným právě proto, že v Bitvě u Kodaně přímej rozkaz ignoroval...
    Naopak admirál Milne byl na začátku 1. světové války potrestán za to, že rozkaz dodržel - měl prý prokázat "nelsonovského" ducha...
  • Mi taky vždycky připadalo, že Edmur za nic nemohl. Doteď jsem nepochopila, proč mu ten plán neřekli, když byl jedním z nejdůležitějších velitelů.

Ještě dotaz na odborníky přes zbraně: Nebylo divné, že ti vojáci při lovu Theona používali reflexní luky? Vím, že pro střelbu za jízdy jsou ideální, ale pokud se nepletu, tak zatím jsme u Seveřanů mohli vidět jen ty klasické.
  • Jakože ve tmě svítily? ;-)
  • Nesvítily, bylo to ve dne. Ale kdyby byla tma, tak bys viděl :-)
  • Jo, já vím, co bych v té tmě asi viděl. :-)
    upraveno 16. dubna 2013
  • Jasně já chápu jak to myslíš.Edmure chtěl prostě pomoci a bránit svoje území ,jenže Robb byl král a rozkaz je rozkaz :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Branislav_Gepeto Tys neviděl jak Ros Podricka okouzlila? =D
  • Hm, těch podstatných změn (nejen) charakterů postav začíná být v seriálu nějak moc já se začínám názorově blížit flankerovým komentářům ke třetí sezóně na CSFD :-?
  • Rozhodně nejslabší díl ze tří - bylo to jako střídání postav na orloji, přičemž diváky si zapamatuje zhruba dvě věci - Dany chce prodat draka a Jaime přišel o ruku. Jo, a taky tam byly nějaké děvky jako bonus. Skutečnou radost mi udělali jenom Jaime a Brienne.
  • Mne sa všetky tri diely 3. série páčili. Naozaj nemá zmysel kritizovať maličkosti. Každý diel ako celok pôsobí naozaj dobrým dojmom a určite to je momentálne top seriál.
    Nechápem, ako môže niekto čakať,že sa seriál čo i len priblíži knihám... Seriál je to výborný a je trocha nefér neustále ho porovnávať s knihou, na ktorú samozrejme nemá. Seríal si proste plynie vlastnou cestou
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.