Dobrej díl to nakonec byl, ale nějak jsem čekal že Jaime hodí Lockeho medvědovy. Jejich linka skvělá, Jon dobrej, Tormund skvělej, Ygritte na facku. Nechápal jsem co chtěl tvůrce říci tím Tywin vs. Joffrey, to že je větší lev Tywin víme už dávno. Sansa je.... no Sansoidní. Dany, Arya, Tyrion splnili to měli. Boltonův bastard je už teď větší magor než jsme doufali a dokonce tam umí provozovat soulož přes kožené kalhoty a to je severská rarita asi.
Souhlasím s Flankerem, a kde sakra s tím bratrstvem byli, že když jedou na Dragonstone musí míjet Kingslanding? Nějak mi to nedává smysl. Né, prostě tady ten přesun je geografická blbost, větší než Malíčkův teleport, kterého by si i čtenář (např. já) ani nevšim kdyby jste mi tady neřekli, tohle je divný. Ledaže by si s ním udělal vyhlídkovou plavbu.
Čiernovodý prúd ide až do Riverlands, čiže ak Bratstvo táborilo dakde v južnej oblasti, bolo to rýchlejšie ísť cez Čiernovodu ako cez Trojzubec. Toľko ku geografii Westerosu :D
No a? Vždyť ji v Západozemí skoro nikdo nezná, neví jak vypadá. Mrknout na královnu se nebyli. (I kdyby byli, ta by stejně ani jednoho z nich nepoznala.) Královo přístaviště je největší přístav v zemi. Pokud nechtějí vzbudit pozornost, tak se budou vydávat za normální obchodní/přepravní loď a naprosto anonymně připlují k městu. Aspoň předpokládám, že Stannisova vlajka jim na zádi neplápolá. Melisandra má s Gendrym plány, které zahrnují jeho původ. Aby znásobila účinky, odhalila mu to tajemství v místě, kde je nejsilnější. Já v tom vážně zádrhel nevidím.
@Branislav_Gepeto Tak tohle si vůbec nepamatuju 8-O Asi ty knížky fakt dám znova, občas mám dojem, že už z toho fakt nic nevím ... dokonce jsem pár epizod zpátky přemýšlela, jak se vlastně sakra vyřešil ten souboj Beric vs. Ohař :roll: Nejhorší na tom je, že to není zas až tak dlouho, co jsem to četla :-?
Černovoda ústí v Kingslanding, nikdo si nevšimne Stanisovy kněžky a vojáků pochodujících u hlavního města... A navíc její lodi....Podle těch indicií byli někde okolo Gods Eye.
@Anglachel Tak logičtější by bylo prostě přistát někde mezi Královým přístavištěm a Dračím kamenem. Určitě necestovali po řece, kde byli každému na ráně.
V týdobě se podle knih (na který ale můžem zapomenout že) pohybovalo bratrstvo někde okolo Žaludohradu. čili ano, teoreticky by to šlo z Božího oka. Ovšem to je jako kdyby hledaný zločinec klidně jel po dálnici a všichni dělali že ho nevidí :)
Ano souhlasím, a to se pak jeli jen mrknout na Rudou baštu? Nejvíc logické se jeví přistání na sever od Duskendale. Ten pohled na město měl asi jen upoutat pozornost a zdůraznit že Robert byl jeho otec.
S frekvencí lodí v největším přístavě Sedmi království je opravdu problém proplout kolem :-D Mimochodem k té teleportaci - tohle není seriál 24hodin, aby se vše udávalo "v reálném čase"
Hmm, je fakt, že ti dva mi k sobě taky moc nejdou. Ale co, Tywin je chlap v nejlepších letech, možná má i krizi středního věku a taky potřebuje někam zasunout :-k
Komentáře
Nemyslím, že by ho "museli" míjet. IMHO tam pluli záměrně.
http://gameofthrones.net/images/Westeros_Maps/map_of_westeros.jpg
Tak logičtější by bylo prostě přistát někde mezi Královým přístavištěm a Dračím kamenem. Určitě necestovali po řece, kde byli každému na ráně.
Mimochodem k té teleportaci - tohle není seriál 24hodin, aby se vše udávalo "v reálném čase"