No, ak by mala Drogona, tak by to bol rýchly proces...a jedlo bude mať z Yunkai, ktoré to poriadne schytá(rátaj, Druhí synovia a Vetrom hnaní budú Meereenskí, Mačacie spoločenstvo a ten štvrtý zabijácky klub, plus légie z Nového Ghisu sú jediné vojsko, čo Yunkai zostáva...otrockí vojaci budú len na obtiaž a Yunkaiskí páni spravia vo svojej armáde len chaos...naproti tomu Nepoškvrnení a oslobodení pod Barristanovým velením, no, to bude poriadne veľká sila...a keď rátam, že Yunkaici budú tí ustupujúci, Viserion a Rhaegal sa zamerajú na nich...a Volantis, Qarth a ktovie kto ešte blokuje Meereen sa bude musieť stretnúť s najdrsnejšími bojovníkmi akí na mori sú, no, vidím to pre Essoské sily biedne).
Dany by mohla oslobodiť otrokov z Yunkai, Astaporu a Meereenu a povedať, že v Zálive už nie je miesto pre nové plody, pretože vyrastajú z otrokárskej pôdy. A preto sa s nimi vydá do Valýrie. Zistia, že hoci sa tam dymí, inak je to obrovský prales typu Černobyľ - teda tá explózia tam vytvorila nové druhy, niečo ako ožiarenie čo vytvorilo aj dvojhlavých ľudí z Manatrysu. Ale inak by to tam bola nová zem. Tam by dala možnosť otrokom začať nový život, postavila by to tam nanovo ako vládkyňa. Západozemie nikdy nevidela a povedala by si, že zostane tam, kde sa to všetko začalo a že pre Targaryenov bola skaza opustiť Valýriu, nie Valýria samotná. Jej príbeh by sa mohol skončiť takou malou nádejou a tým, že niečo buduje. A bude už len nezodpovedaná otázka, či sa jej to podarí.
@JoeGyry Leč rohy- jakkoli magické- nemusí být tím pravým ořechovým k OVLÁDNUTÍ draků. To, že to "všechno je magie" neznamená, že to draky prostě jen nerozdráží. :D
Myslím, že Euron sa v tomto nezmýlil. Ten roh našiel vo Valyrii, čiže asi bude tím, čím vyzerá byť. A navyše má Moqorra. A to je inak zaujímavá otázka: Kto alebo čo sú vlastne tí červení kňazi? Porovnajme si troch, čo poznáme: Thoros je tak trochu lemra, ktorá len pije a užíva si svoje postavenie...až do oživenia Berica, ale aj potom rešpektuje ostatných a berie tú vieru takým "zdravým rozumom". Potom je tu Mel, ktorá je čistá fanatička, stále dakoho páli a snaží sa vytvoriť tiene a celý čas kecá len o Rohlíkovi/Chlorovi/Chrchlovi(vyberte si meno, ktoré vám najviac vyhovuje). Samý Pán svetla sem, Pán svetla tam, proste konverzácia s ňou môže byť asi len na jedinú tému. A nakoniec tu máme Moqorra, ktorý ma najviac zo všetkých desí a príde mi ako najnebezpečnejšia postava celej Piesne. Ramsay, Joffrey, Euron, všetkých moc pramení z armád, sily mečov...ale on je naozaj ako keby kúzelník. Ostatní dvaja hľadia do ohňov, dokážu oživiť, vytvoriť tieň, dakoho zapáliť...ale on to robí na dennom poriadku. Vylovia ho z mora a on im povie, že ho Rhllor za nimi poslal. A naozaj to tak aj vyzerá. Tie rozdiely sú obrovské a mám pocit, že tie odlišnosti v ich schopnostiach vyplývajú aj z niečoho iného ako len viery v Rhllora. Je dosť možné, že tá mágia tak úplne nevymizla. Alebo je Rhllor nozaj taký mocný a potom sa treba obávať aj niekoho iného ako len Iného :D
A kdo říká, že ve Valyrii měli pouze rohy na ovládání draků? To by byla teda sakra blbá náhoda, kdyby v té kouřící hromadě rozvalin vyhrabal zrovna ten jeden jediný správný roh, taky je docela možné, že kecá a Valyrii neviděl ani z rychlíku, čert ví odkud ten zatracený šunt vlastně vzal. A vůbec, kéž by ho i s jeho rohem vzali Jiní :other:
Komentáře
A to je inak zaujímavá otázka: Kto alebo čo sú vlastne tí červení kňazi? Porovnajme si troch, čo poznáme:
Thoros je tak trochu lemra, ktorá len pije a užíva si svoje postavenie...až do oživenia Berica, ale aj potom rešpektuje ostatných a berie tú vieru takým "zdravým rozumom".
Potom je tu Mel, ktorá je čistá fanatička, stále dakoho páli a snaží sa vytvoriť tiene a celý čas kecá len o Rohlíkovi/Chlorovi/Chrchlovi(vyberte si meno, ktoré vám najviac vyhovuje). Samý Pán svetla sem, Pán svetla tam, proste konverzácia s ňou môže byť asi len na jedinú tému.
A nakoniec tu máme Moqorra, ktorý ma najviac zo všetkých desí a príde mi ako najnebezpečnejšia postava celej Piesne. Ramsay, Joffrey, Euron, všetkých moc pramení z armád, sily mečov...ale on je naozaj ako keby kúzelník. Ostatní dvaja hľadia do ohňov, dokážu oživiť, vytvoriť tieň, dakoho zapáliť...ale on to robí na dennom poriadku. Vylovia ho z mora a on im povie, že ho Rhllor za nimi poslal. A naozaj to tak aj vyzerá.
Tie rozdiely sú obrovské a mám pocit, že tie odlišnosti v ich schopnostiach vyplývajú aj z niečoho iného ako len viery v Rhllora. Je dosť možné, že tá mágia tak úplne nevymizla.
Alebo je Rhllor nozaj taký mocný a potom sa treba obávať aj niekoho iného ako len Iného :D