@Dreamer řeknu ti to tak jak to je: Takový jako Aša vám ženám vybojovaly volební právo =D Bez nich by jste pořád ještě stáli doma u plotny od 18ti s děckem na krku a s nuceným úsměvem čekali jakou volovinu váš manžel vymyslí příště.
@Dreamer Myslím povahově takové, což si samozřejmě moc dobře věděla. A jen pro tvojí informaci, většina mužů spolupracuje celkem ochotně když na ně máváš sekyrou ;-)
No, tak to pôjdem zas proti prúdu, pretože ja Eurona a hlavne Viktariona mám rád. Zaujímavé postavy (ostatne ako všetky od GRRM). Ja v ságe na morálku nehľadím a beriem ju s politického hľadiska a pragmaticky, takže mi je jedno koľko štetiek Victarion pošle dvom bohom (to bolo najpraktickejšie riešenie problému v celej ságe). Euron je skvelý a talentovaný a Victarion je jednoducho naozaj borec. Aša je super a Theon mi trocha lezie na nervy. Jediný koho s Greyjoyov nemusím je fanatický magor Aeron. Ale Greyjoyov mám dosť rád a fandím im.
@Everett_Young kdyby na světě byly samé Aši, tak chodíte pěkně na vodítku s obojkem okolo krku :-P buď rád, že jsou na světě i hodné holky, které ti s úsměvem na tváři nasypou krmení do misky (samozřejmě myšleno opět smrtelně vážně).
@Branislav_Gepeto Braavos mi príde ako USA v 19. storočí. Majú obrovský potenciál a vo Westerose ho prakticky ignorujú. Westeros je v kríze a Braavos ma obrovskú flotilu a vplyv na okolité slobodné mestá. Sídli tam najmocnejšia banka na svete. Majú dosť veľký potenciál a bolo by zaujímavé sledovať, ak by sa Braavos rozhodol na inváziu do westerosu za účelom zisku "kolónií". A ak by bol Baelish naozaj tým kráľom Braavosu...
Tak Aeron by mohl zemřít až poté, co na ostrovech rozpoutá anarchii. Victarion až poté, co svou sekerou otevře Daariovi hlavu. Theon až splatí své dluhy vůči Starkům. Aša... sakra, co mám od téhle holky čekat? Euron, pro mě, za mě, třeba hned.
Braavos nezaútočí na Westeros, protože by ho okolní svobodná města, která s ním mají nevyřízené účty, snědla. Stejně tak Westeros nezaútočí, protože by někdo využil situace. Taky mi to připomnělo ten příběh jak jsou dva ostrovy, na jednom žije národ mírumilovných pastevců, kteří chodí na chůdách, aby náhodou nezašlápli brouky a na druhém národ lovců, kde vládne nejsilnější. Ptáte se, jak mohli přežít vedle sebe? Lovci neuměli plavat, toť vše :D
Ale stejně nejvěčí pro mě záhada, proč je Arya v Braavosu POŘÁD. Asi není pochyb, že ju tam měl Syrio neboli HaGhar měli dovést. Ale proč? Že by se při obléhání Braavosu měla v budoucnu zlikvidovat Daeneris svoji army a draky? Arya že by měla ovládnout Titána? Jinak si to nedokážu vysvětlit.
Komentáře
:-)
jinak si myslim, že Victarionovi nedošlo, že tím, že tam pluje na příkaz Eurona, tak je pánem rohu stále Euron...
;)
;-)
Victarion až poté, co svou sekerou otevře Daariovi hlavu.
Theon až splatí své dluhy vůči Starkům.
Aša... sakra, co mám od téhle holky čekat?
Euron, pro mě, za mě, třeba hned.
Taky mi to připomnělo ten příběh jak jsou dva ostrovy, na jednom žije národ mírumilovných pastevců, kteří chodí na chůdách, aby náhodou nezašlápli brouky a na druhém národ lovců, kde vládne nejsilnější. Ptáte se, jak mohli přežít vedle sebe? Lovci neuměli plavat, toť vše :D