Včera ma napadla zaujímavá teória. Ćo ak žiadne znásilňovanie nebude? Ćo ak khal Jogo či Pono, či ktorý z nich to bol, pôjde na čele skupiny jazdcov proti Dany, tá vysadne na Drogona, ktorý ich spáli...a Dothrakovia si ju zvolia za khaleesi a pôjdu s ňou do Meereeenu? Bolo by to zaujímavé :D A hovadá z Yunkai by sa veru riadne čudovali :D
niekto tu spomínal,(tušim Phoebe al.dreamer ?) že číta aj zbierku Martinovych poviedok - Píseň pro Lyu sa to volá ak sa dobre pamatám, a možem potvrdiť, tá osobitá atmosféra melanchólie, bezvýchodiskovosti, ale aj rýchlych zvratov a nečakaních poínt je tam cítiť v každej viac jako dosť :other::onfire: GRRM je ozaj dosť "ťažký" autor ( ;-) ;D)
gosh, proč nemuže být trochu strávitelnejších, (čti:predvídavejší), tak jako vela dalších, jiních autorov, hoc napr.. ten mladý Christopher Paoliny s jeho ságou Dračích Jazdcov, alebo zo starších I.Asimov a jiní.. =D u vačšiny z nich, som vedel odhadnúť vývoj deja a liniek, postáv celkom presne :twisted:
@Rolandzee-Zafira-Winterfell tu sa nezhodneme ja martina môžem prave vďaka nepredvidateľnosti kde mi na konci 1 popravi neda a pritom celu knihu to vyzerá tak že "we are main characters"
Ešte je možnosť, že Dothraci čapnú Drogona aj Dany. Draka si budú chcieť nechať a Dany budú chcieť odviezť k Matke hôr(nezabijú ju, vedia, že bola khaleesi a preto by mala byť členkou Dosh Khaleenu, to zas by som sa jej smrti nebál). Len potom kam tú linku posunúť, to vážne neviem. Tým by sa pre nás časť s Dany skončila, keďže z Vaes Dothrak už asi niet úniku. A to si veru nemyslím, že by Martin spravil, ukončiť to takto.
Ale nie, nech ešte žije, bude zaujímavé sledovať bitku v Meereene z troch POV(minimálne) :D Tyrion na strane Yunkai, Barristan na strane Meereenu, Victarion na strane Meereenu na mori a pri troch šťastia Daenerys na strane Meereenu vo vzduchu :D Jaj, na túto bitku sa hrozne teším(dúfam, že ju má už napísanú a jeho žena vie heslo k jeho notebooku aby v prípade nejakej zlej udalosti mohla vydať už napísanú časť knihy)
Dany podla mna urcite ovladne Dothrakov, ved to je 'Jazdkyna na Drakovi', co viac mozu dothraci respektovat. predpokladam ze dobehne do Meerenu na ich cele tesne po bitke a otazkou len zostane ci pojde do westeros po zemi s hordou, alebo na mori s vickym a cestou vyplieni Volantys a naberie par rudych knazov ako posilu proti Jinym...ale s Martinom nikdy nevies. mozno zamieri do Quarthu.
Nečetla jsem uvolněné kapitoly z Vichrů zimy (záměrně), ale Tyrion si na konci Tance s draky uvědomoval, že Yunkai už v podstatě prohrálo a že jejich společenstvo je na špatné straně a musí přejít zase zpátky k Daenerys.
Co se Dothraků týče, tipuju, že to dopadne jak většina lidí čeká. Jhaqo a jeho pokrevní jezdci dostanou, co jim Daenerys v první knize slíbila a zbytek khalasaru se k ní poté přidá. Pravděpodobně to budou oni, kdo rozežene zbytky Yunkajské armády před hradbami Meereenu.
Tak bitka o Meeren už snad začla na konci Tance s Draky. A na nějakým fóru sem četl prohlášení Martina, že Vichry Zimy začnou 2ma velkýma bitkama. Bitka o Zimohrad by měla být tak trochu Clifhanger (asi sem to napsal špatně). Z toho vyplívá že Dany to s dothrakama nikdy stihnout nemůže. Možná s Drogonem by se do bitky stihla připlést, ale jinak ne. A já dost pochybuju že se Dany do Západozemí dostane. Jak už sem jednou napsal, můj tip na její konec je dobívání Braavosu, kerý se dohodl na pondpoře Stanise dosadit na trůn.
Keď chceš ísť na západ, choď na východ, keď chceš ísť na sever, choď na juh. Myslím, že uvidíme Ašaj pri Tieni :D Teda, pevne v to dúfam, to mesto ma najviac zaujíma z celej Piesne. Veď odtiaľ je Melisandra a tak tipujem, že celá vec s Rhllorom začala práve tam. A možno to tak bude...konečná bitka proti Iným...Dany príde na sever Westerosu práve z Ašaja...na konci 6. knihy...a už to začne :D (dokelu, ja naozaj dúfam, že to ten Martin dopíše, alebo aspoň že (ak sa dačo stane) D+D dorobia seriál, keď vedia dej)
Komentáře
gosh, proč nemuže být trochu strávitelnejších, (čti:predvídavejší), tak jako vela dalších, jiních autorov, hoc napr.. ten mladý Christopher Paoliny s jeho ságou Dračích Jazdcov, alebo zo starších I.Asimov a jiní.. =D u vačšiny z nich, som vedel odhadnúť vývoj deja a liniek, postáv celkom presne :twisted:
Ja dúfam, že to skončí viac prekvapivo, takto by to bolo predvídateľné. Ale budiž, ak sa mu to tak bude páčiť.
Myslím, že uvidíme Ašaj pri Tieni :D Teda, pevne v to dúfam, to mesto ma najviac zaujíma z celej Piesne. Veď odtiaľ je Melisandra a tak tipujem, že celá vec s Rhllorom začala práve tam.
A možno to tak bude...konečná bitka proti Iným...Dany príde na sever Westerosu práve z Ašaja...na konci 6. knihy...a už to začne :D (dokelu, ja naozaj dúfam, že to ten Martin dopíše, alebo aspoň že (ak sa dačo stane) D+D dorobia seriál, keď vedia dej)