No mě ty věci, co Melisandra dělá připadaj čarodějný hodně. A k jejímu rychlému přemisťování: tak v seriálu není nijak uvedeno jak jí to trvalo dlouho. Nastoupila na loď na dračím kamenim, pak asi po vodě pokračovala skrz černovodý proud na severozápad. I když uznávám, že by možná bylo lepší plout skrz Bay of Crabs - asi měla své důvody, proč to vzala přes Černovodu - asi chtěla plout okolo KL. Cestování lodí bude asi o dost rychlejší než pěšky...
@Phoebea Jestli to byla odpověď na "Melisandra není čarodějka", tak já si taky myslím, že není :) Je to kněžka, nemá žádné svoje síly, ale spoléhá na svého boha. (A pár triků ;) )
Jsem tu prvne, predem napisu tohle: Sem blazen do Hry o truny :) Cteni knih sem musel docasne zastavit z casovych duvodu a tak muj jediny zdroj informaci co se vyvoje deje tyce je zde, na tehle strance (kez by tech info bylo vic). A tak mam jednu otazku, co je pravdy na tom, ze Jon bude na konci Tance s Draky zavrazden (napaden?) cleny Nocni hlidky? Dekuju za odpoved.
@misterz Nejdřív si rozmysli, jestli si chceš předem odhalovat zásadní události z knihy v diskusi, jestli si raději nechceš nějaký ten čas na čtení najít :)
@Blackfish takže kapitán Stannise, který měli ještě nedávno jako svého admirála bývalého pašeráka Davose a ve svých řadách piráta Salladhora, se bude v nepřátelských vodách plavit pod Stannisovou vlajkou? Sorry, ale to nedělaly ani válečné lodě v reálné minulosti. I ty používaly vlajky, které se jim zrovna hodily =D @Gepeto už si přesně nepamatuju kde všude Malíček byl. Pamatuju si jen Harrenov, a to je z KL i po vodě. A Arya šla pěšo po zemi mimo královskou cestu. Ale to je tady silné OT
@misterz Nechceš to vědět! Opravdu nechceš!!! Nekaž si překvápko - já na to omylem přišla tady (když nebyl zaspoilerován spoiler) a pak jsem byla pěkně zpruzená.
@skelet určitě se neplavila pod Stannisovou vlajkou celou dobu :) Tu vytáhla až ve vodách u Dračího kamene, aby ji v přístavu poznali. Pravděpodopně se tvářila jako běžná obchodní posádka a měnila vlajky dle potřeby.
Jak bystrá kamufláž. sice je na palubě ženská v rudým, má okolo sebe Stannisovy vojáky,a le má naší vlajku, aha, tu nebudeme kontrolovat, i když připlula z Dračího kamene/pluje směrem na Dračí kámen... Jo, to dává logiku.
Pak nechápu, proč se každej, kdo touhle oblastí projížděl, musel zoufale plížit a stejně neprojel - Yoren, Brienne s Jaimem, všichni byli přeze všechnu opatrnost chyceni. A přitom stačilo mít u sebe Mel Nenápadnou...
Tož jak jinak.. ženská v rudém, a co teprve Tyrion, který je furt v červené kůži =D JInak na palubě jsem viděl jen Mel, Gendryho a námořníky, vojcly ne... pánové a dámy, to co tu kritizujete je jen kritika pro kritiku. Mimochodem Davose taky zachránili Stannisovi námořníci pár dnů po bitvě (v seriálu; knížka je o něčem jiném). Ale to je jen tak mimochodem, je mi jasné, že to má "logické" zdůvodnění. 8-)
@flanker.27 Nenene, takhle to nefunguje :D Je to asi takhle. Martin potřebuje dějový zvrat, zavolá Rohlíka a zpětně ospravedlní, aby to bylo logické. Ne/Čtenář (nehodící se škrtni) potřebuje obhájit, proč linka s Mel v seriálu není naprostá sra***, zavolá Rohlíka a zpětně obhájí. Rohlík je zachránce! Vyvede nás z temnoty! Zabije logiku (pardon, chtěl jsem říct zlo)
@skelet Skřet se neprojíždí po Černovodě sem a tam. Vojáci tam byli vidět několikrát, ostatně i při tom, když Mel byla u Bratrstva. Je mi líto, to není kritika pro kritiku, to je kritika autorů, kteří si pomáhají doslova deus ex machina řešením, který je neobyčejně tupý.
@Askia V knihách nějaká ta nadpřirozená řešení jsou, je to koneckonců fantasy, ale tahle blbost je komplet vycucaná v seriálu. Eště bude sranda, až jim Gendryho zase doveze zpátky, ovšem zásahem do něj zrušila záruku :)
@flanker.27 tak každý má své koníčky. Ale stran jejího cestování mám nejraději tu část, kdy se projíždí pod prapory po lese. Ta loď se dá obkecat poměrně snadno =D
Z třetí sérky sem eště neviděl ani první díl, ale jak se tu řeší teleportace :-). Musím jen dodat, že Melisandra musela plout v ponorce, aby se dostala za Tyrionův řetěz.
Komentáře
A k jejímu rychlému přemisťování: tak v seriálu není nijak uvedeno jak jí to trvalo dlouho. Nastoupila na loď na dračím kamenim, pak asi po vodě pokračovala skrz černovodý proud na severozápad. I když uznávám, že by možná bylo lepší plout skrz Bay of Crabs - asi měla své důvody, proč to vzala přes Černovodu - asi chtěla plout okolo KL.
Cestování lodí bude asi o dost rychlejší než pěšky...
Cteni knih sem musel docasne zastavit z casovych duvodu a tak muj jediny zdroj informaci co se vyvoje deje tyce je zde, na tehle strance (kez by tech info bylo vic). A tak mam jednu otazku, co je pravdy na tom, ze Jon bude na konci Tance s Draky zavrazden (napaden?) cleny Nocni hlidky? Dekuju za odpoved.
@Gepeto už si přesně nepamatuju kde všude Malíček byl. Pamatuju si jen Harrenov, a to je z KL i po vodě. A Arya šla pěšo po zemi mimo královskou cestu.
Ale to je tady silné OT
Pravděpodopně se tvářila jako běžná obchodní posádka a měnila vlajky dle potřeby.
Pak nechápu, proč se každej, kdo touhle oblastí projížděl, musel zoufale plížit a stejně neprojel - Yoren, Brienne s Jaimem, všichni byli přeze všechnu opatrnost chyceni. A přitom stačilo mít u sebe Mel Nenápadnou...
JInak na palubě jsem viděl jen Mel, Gendryho a námořníky, vojcly ne...
pánové a dámy, to co tu kritizujete je jen kritika pro kritiku. Mimochodem Davose taky zachránili Stannisovi námořníci pár dnů po bitvě (v seriálu; knížka je o něčem jiném). Ale to je jen tak mimochodem, je mi jasné, že to má "logické" zdůvodnění. 8-)
Rohlík je zachránce! Vyvede nás z temnoty! Zabije logiku (pardon, chtěl jsem říct zlo)
@Askia V knihách nějaká ta nadpřirozená řešení jsou, je to koneckonců fantasy, ale tahle blbost je komplet vycucaná v seriálu. Eště bude sranda, až jim Gendryho zase doveze zpátky, ovšem zásahem do něj zrušila záruku :)