Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire

upraveno 9. června 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire

Robb se představuje Walderu Freyovi, zatímco Edmure poznává svou nastávající. Jon čelí nejdrsnější zkoušce. Bran objevuje svůj dar. Daario a Jorah plánují dobytí Yunkai. Rod Freyů se spojuje s rodem Tullyů.

Read the full story here

1235719

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 2. června 2013
    @Alek Ladder bol síce pekný, obdivujem tú metaforu, ale nebolo to zas tak epicky manipulátorské, takže Rosina smrť bola IMHO zbytočná.
    Ak by zomrela na tej lodi alebo by zastala Marilliona, tak by sa mi to páčilo viac.

Samozrejme si to urobia po svojom, ale proste je troška iritujúce, že najskôr tam vrýpnu neexstujúcu postavu, ktorej dajú dosť veľkú dôležitosť a potom ju odkrouhnu... Tal... Mierne zbytočne. Už len tá herečka si zaslúžila troška viac scénok normálneho charakteru s normálnym scenárom a normálnu smrť.
  • Mariliona? Skor Dontosa nie ?
    Blackfish napsal(a):

Mariliona? Skor Dontosa nie ?

Jedna verzia by mohla byť taká.
    Ale mne by sa páčilo aj to, keby tam bola dlhšie a namiesto Dontosa by nahradila Mariliona.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 2. června 2013
    Boha jeho, já se na tuhle epizodu fakt vůbec netěším.
    Ja áno.
    Ak to spackajú, možno to bude aspoň vyzerať groteskne či parodijne a zasmejem sa. Ak sa im to podarí, bude to perfektný filmový zážitok.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Co mě se týče,
    tak se jim to nejspíš nepodaří. Budou tomu chybět potřebné emoce (moje pochopitelně).
  • Já si nařizuju budík na 6:00, víc to asi komentovat nebudu... =D
    @Nevada
    Je jasné, že už to nebude mať tie emócie, keĎže Robb mi značne lezie na nervy a ten jeho posledný výlev skromnosti na Edmura to len trošičku vylepšil. Ale ako jeden z mála, evidentne, som nemal proti Cat túto sériu žiadne námietky. Je síce divné, že z nej spravili takú stromovú čarodejnicu, čo zhadzuje svoje deti zo stromov, hoc len v sne, alebo preklína nevinných bastardov, ale aj tak tá scéna, kde hovorila s Bryndenom o tom, či ju Bran s Rickonom tiež čakali sa ma hlboko dotkla na duši. Verím, že aspoŇ Catlyn mi bude ľúto. Tak ako v knihe.
  • upraveno 3. června 2013
    doufám že se na GoT budu koukat dnes na HBO a že budu pořád doma. i když podle počasí nevim, nevim
    No, pokiaľ som si niekedy po prečítaní kníh hovoril, že Talisa utiekla s Robbovým dedičom, tak už je to všetko preč. One mystery solved ! :D
  • dočet jsem teď recap od Jamese Hibberda - v jeho podání to zní dobře uděláno
  • Tak S03e09 dopozerana.Musim povedat,ze sa RW tvorcom podaria.Mam taky ten divny pocit okolo zaludku a to som vedel co bude nasledovat.Za mna palec hore.Samozrejme ze su tu upravy ktore niekomu nebudu vyhovovat (Umber,Black Fish) ,ale atmosfere to neubera.
  • Jsem slaboch, přetočila jsem tu část, kde umře Šedý Vítr :D Jinak to ale byla super epizoda, bylo mi hodně líto Ygritte, když ji Jon opustil, ten její výraz mluvil za vše, potom loučení Brana a Rickona bylo dojemné. No a chudák Jorah, jak se vrátil celý od krve a Dany zajímal hlavně Daario. Rudá svatba byla dobře udělená, líbila se mi jak část, kdy ještě nikdo nevěděl, co přijde - hlavně Edmure a Roslin spolu vypadali šťastně, narozdíl od knížky, kde Roslin fňukala, takže se dalo něco vytušit. No a potom najednou to ticho a začaly hrát Deště a ty pohledy, co si vyměňovali Catelyn s Boltonem těsně předtím. Musím říct, že jsem nečekala, že zabijí i Talisu, myslela jsem si, že uteče s Blackfishem, ale takhle je to určitě lepší, nikdy se mi nelíbila ta teorie s těhotnou Jeyne. Myslím, že celkově se jim to povedlo, sice změnili Jaime Lannister sends regards na Lannisters send regards, ale to je jen takový detail. Mimochodem můj brácha je nečtenář a byl hrozně naštvaný a prohlásil, že už se na to koukat nebude, protože pořád umírají ti jen ti hodní :D Tak uvidím, jestli si to ještě do příštího týdne nerozmyslí :D
  • Takže po pozretí to bolo technicky dobre spravené... myslím svadobnú hostinu... ale vôbec to nevyvolalo u mňa také emócie kde som musel knihu odložiť na pár hodín keď som dočítal Catelyninu kapitolu...
  • Tak par chybiciek by sa naslo,ale pacilo sa mi,ze na konci neznela hudba...myslim,ze tvorcovia vyborne vystihli,ze ticho tu bude mat omnoho vacsi ucinok.
  • Wow ta RW bola strašná. Ano Čierna ryba sa šiel vymočiť a vôbec by ho nikto nesledoval aby ho zabili, v pohode nechajú odísť jedného z najlepších veliteľov Robbovej armády :D bože môj. Strašne mi vadili aj tie detaily: Tá kapela hrá dobre, no veď aj bola drahá. Alebo Cat a jej super zážitok zo svadobnej noci. Viac už ma dostalo to lúčenie Branna a Rickona.
    Z pobozkanej ohňom urobili ďalšiu hlúpu sliepku ktorá sa zaľúbila do svojho princa, dúfal som že aspoň na konci na neho vystrelí ale nič.
    No a "zaľúbená" Dany - tú herečku proste nemám rád vadí mi každý jej výraz tváre takže to ani nebudem hodnotiť.

Páčil sa mi kamarátov komentár (nečíta knihy): Kto je v tej klietke? Aha Robbov vlk, ja som už aj zabudol že nejakého mal - tjn CGI je drahé nahé ženy sú lacnejšie.
  • Nějak nemám chuť to komentovat... Emoční dopad seriálové svatby samozřejmě mnohonásobně menší než té knižní. Paradoxně nejvíc mě asi sebralo to zabití Talisy (což v knížce ani není), to bylo vážně... brutální. Jsem ráda, že už to máme konečně z krku, tímhle GoT vstupuje do nové fáze, tak jsem zvědavá, jak se s tím poperou.

Naopak se mi moc líbily scény s Branem a Rickonem, i Jonem. A čím dál víc miluju Grey Worma, jeho bojový styl nemá chybu, kam se hrabe slizkej Daario. :D
  • V rýchlosti pozreté.
    Páčil sa mi záver- záverečné titulky a ticho. Len znelka k HBO.
    Ani tu a tobôž v knihe mi nebolo ľúto R&C ale skôr postáv, ktoré s nimi boli. V seriály najkrutejšia časť bola so zlovlkom, to bolí rovnako.
    Jon a divokí, veľmi dobré.
    Linka s Oshou skvelá, aj hlášky s krvou.
    Arya a Sandor, na nich sa dá pozerať.
    Je mi nesympatický Daario, rovnako ako aj v knihe. Tu stále pretrváva navyše krivda vďaka chýbajúcej modrej brade (nikto ma nepresvedčí, že by to bol problém a detaily robia celok!)
    Svadba má naozaj nárok nazývať sa rudá.
    Len aj tu nedali ten drobný detail- ako si C nechtami trhala kusy kože...
  • tak jsi připadám po dnešním shlédnutí stejně citově znásilněná jako při čtení knížky. obě verze mají co do sebe. v knížce si scéna vyvolala potřebné emoce zabitím vedlejších postav jako dacey a velkýho jona. věděla jsem, že s tuto kartu nebudou moci zahrát i v seriálu, ale ukázka, jak zabíjejí šedého větra před aryou a smrt talisy to jednoznačně vykompenzovala. ještě ten fakt, kdy robbovi říká, že bude učit malého neda starka jezdit na koni. a pak bum, jako v knížce. jen by mě zajímalo kam daleko se šel brynden vymočit :D každopádně nutno podotknout, že když jsem četla tuto kapitolu v knížce, tak jsem nebrečela, ale měla jsem pocit, jako kdyby mi někdo dal pěstí do břicha a obmotal mi střeva kolem krku. jsem ráda, že se stejný efekt dostavil i v seriálu
  • Změněné detaily, dalo by se říct kosmetické úpravy celkovému výsledku v mých očích velmi uškodily. RW byla dle mého očekávání emočně suchá, přítomnost Talisy iritující. Nelíbí se mi ani změna charakteru Ygritte, proč Jon nemá šíp v noze? Proč není věž uprostřed jezera? Neměl se Jorah s Daarie proplazit kanálem? Kde je Studenoruký? Dalo by se říct drobnosti a detaily, které ale mně totálně kazí požitek ze sledování a těším se na konec desátého dílu, kterým pro mě GoT definitivně končí. Nejsilnějším momentem a vrcholem celé epizody pro mě bylo rozloučení Brana s Rickonem, u kterého jsem měla skoro na krajíčku...hmm, zvláštní, předpokládám, že ždímačkou emocí měla být jiná událost. Snad jen ještě poklona Michelle Fairley, která svoji část zahrála skvěle, jen jí k tomu, aby ta scéna měla nějaký dopad, scházelo dlouhodobé budování vztahů, které seriál u postav mimo Královo přístaviště nezvládá a už ho nikdy nedožene.
  • Tak vám nevím. Epizoda byla dobrá, ale to je jaksi málo. Tenhle díl měl na to být asi to nejlepší co nás čeká do konce 5. sezóny, ale zbyla pachuť, že to trochu nezvládli a udělali to jenom "dobře". Dynamika zaostávala. Osobně bych úplně vynechal prostřihy na Aryu a udělal závěrečných 10 minut jenom na hostině. Pokud by se hecli a zkusili to na jeden záběr, tak mohli přepsat dějiny televizních inscenací. Škoda. Bolton si zasloužil delší záběr na oči při dorážení Robba. Catelyn mohla trochu víc šílet (byť uznávám, že to drásání tváře je natolik explicitní, že to chtěli vynechat). Deště Kastameru měli hrát déle a potom buben! Sakra ten buben byl v knížce naprosto geniální. Ad. vynechání Arye: Její pohled se úplně nabízí jako začátek desáté epizody: Buben, jinak ticho (oddychování ve stylu Ned před jeho koncem), pozorování boje kolem sebe (pochopení při pohledu na bojující vojáky: jeden se štítem Starků druhý se štítem Freyů), Sandor bojující kolem vozu a křičící, že to je konec, že odtamtud musí vypadnout a pak zavytí Šedého větru utnuté v polovině...OMG, proč to neudělali třeba takhle? Ten záběr na Sandora jak se dohaduje s Freyi o tom, že chce dovnitř a kolem běží vojáci a Frey oznamuje, že hostina skončila, byl totální fail a spoiled-surprise. Arya a Šedý vítr to taky nevhodně zpomalili.
  • @Nitpicker souhlas, chyběla tomu dynamika. Deště Kastameru byly taky zklamání, tady by se mi mnohem víc hodil onen válečný pochod (kde jsou sakra bubny?), za který jsem Deště považovala, který by vyvolal šokující výrazy v tvářích hostů, tázavé pohledy. Najde se spousta maličkostí, které by šly udělat lépe, pokud tohle mělo být vyvrcholení osmi užvaněných epizod, pak to bylo nezvládnuté a na Nedovu popravu v první sérii to nemá ani náhodou.
  • Těžko asi šlo očekávat, že seriálová verze RW bude mít větší dopad než knižní. Ta pasáž je totiž jednou z nejlépe napsaných částí ságy, pokud ne vůbec nejlepší. No a alespoň už bude pokoj od teorie s Jeyne, to kvituji nejvíc :)
    Jo a loučení Brana s Rickonem se jim fakt povedlo.
  • Tak to bylo psycho... ještě větší než v knížce, akorát tam měli nechat toho Zvonečka nebo jak se jmenoval. Brr...
  • Ještě jsem zapomněl na jednu věc. Co mě tlouklo do očí asi nejvíc - krev. Někdo se evidentně zhlédnul v Tarantinovi...
  • čekal jsem to mnohem, mnohem, mnohem horší .... což neznamená že to nemohlo bejt lepší, v poslední době mi slzy do očí vehnaly minimalně dva filmove zažitky (Haciko, Vikings) ale tady bohužel zustalo mé oko suché ... i když měl sem na krajíčku při popravě Šedeho větra, bylo by lepší kdyby ho Aria pustila, alespon by si stejne jako v knize ukousl nejakou tu ruku. Ale nechápu jednu věc, jsem sice rád že už je od Tallisy pokoj, nicméně vzít ji na svatbu by napadlo jen vola (taky že v knize tam nebyla). Jen v serialu se několikrát řeší že tohle a tamhleto by mohlo urazit lorda Valdera (z hlavy si vzpomenu na scénu: prší, přijdeme pozdě, Vlader si to vysvětlí jako urážku), a přitom tam vemou Tallisu, ještě těhotnou, největší urážku a důvod proč tam místo Robba žení Edmure ... to i mne by to na Valderovim místě namíchlo a ještě dodatečně bych si ty kušníky někde sehnal, byť by to nebylo v plánu. Jo a Šedý vítr se mi zdál poněkud drobnější a možná i světleší než minule. Ale abych furt jen nerejpal, celkovej dojem z epizody je dost kladný, byť si to nezaslouží ovace a dlouhý potlesk ve stoje.
    jo a Roslin je moc krásná :applause: Robb by jsi s ní jen přilepšil oproti Tallise (z meho subektivního pohledu) a k tomu by možna ještě i tu válku vyhrál. Ty jsi vůl Robe, ty jsi vůl ... :wall:
  • @JoeGyry Také chabé reakce. Hlavně ta čtenářka. My tu s bráchem bulíme jak malí, já jako čtenář, on jako nečtenář a reakce to stejné. :'-(
  • Šedý Červ je boží a ubodání Talisy byla asi nejlepší věc ve třetí sérii
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.