Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1157158160162163581

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Tom Tohle fakt nechápu a lituju záchranáře, kteří tam pak pro ně budou muset případně jít/jet/letět...
    Včera zas nějaký pán nechtěl opustit nějaký barák, tak se za ním hasiči chodili dívat každé 2 hodiny i v noci (oni dřou jak zvířata a ještě se ani nevyspí...).
  • @Tom Večer psali na stránkách města, že dovystěhují i ty, co nechtějí. :D
  • Asi nějaký podvod. Nebo zázrak.

Tý jo, tak to fakt nechápu...ale je to skvělý!
  • upraveno 5. června 2013
    @heavy_head @Krisa Podle mě to bude funguje na principu "stavebnice" prostě má vyvážený klacky a ví kam je poskládat.
  • a to som bol hrdy na to zeviem postavit sedemposchodovy domcek z karat...teraz uz ani nie som :D
  • Povedlo se mi rozbít při uklízení korunku vodní dýmky, budu potřebovat novou, neví někdo kde to koupit- prostějov, olomouc, zlín?
  • Prave aom dopozerala detektivku, kde farara alkoholika a nevernika hral Tywin a vrahyna sa volala Starkova :)
  • @Hildegarda Jak se to jmenuje? :?:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    MissUtahraptor napsal(a):

@Hildegarda Jak se to jmenuje? :?:

Hercule Poinnister: Vraždy ve Winterfellu ;)
  • upraveno 9. června 2013
    A teraz sledujem Tajemstvi hradu v Karpatech. Retro nedela :)
  • Včera sme premenovali stolnú hru game of thrones na game of barrels... nie to nie je vtipne, to je pravda
    Varys: ,,Vlyv roste jako plevel se plní jako soudek"
  • @Branislav_Gepeto Asi tak niak.. hral si to niekedy?
    Nehral, ale videl som to a to mi stačilo. Mne by šiblo zo všetkých tých figúriek. A napokon - trón je len jedna kartička :) Asi by som to viac pochopil, ak by som to hral, ale aj tak mi to príde ako málo "trónov" keďmuž je to tak pmenované...

Na druhú stranu ani v knihách nejde celkom o IT, ale o tie stratégie...
  • upraveno 11. června 2013
    (přesunuto od Srandy Topiče)

@Ugla nj, ale pozbieraj si všetjky veci, fakty, čo tie "menšiny" všetko porobili, a robia (resp., nerobia, len "vystrájajú") - nestačilo by ani všetkích 5 kníh Písne Grrm by bolo nič v porovnaní s tým zoznamom.

Ať už má člověk na ono "tropení" názor jakýkoliv, těžko se jím dají zdůvodňovat činy, ke kterým došlo dávno předtím. Proto jsem tam zdůrazňoval to pořadí událostí. Pro nácky tvořili problémovou skupinu všichni, kdo stáli v cestě jejich představě "harmonického" světa.

Izrael samotný vznikl podobným způsobem, tj. namnožením "cizáků" (židovských imigrantů) uvnitř arabského světa. Pro naši "ušlechtilou" Evropu bylo totiž lákavější nastěhovat ty, kteří unikli holocaustu, k Arabům na dvorek, než je integrovat zpět do vlastní společnosti (v pádu-li by o to vůbec stáli). Ani za velkou louží jim nikdo žádný palouk vykolíkovat nemínil. Pokud si tímto Západ léčil špatné svědomí, činil tak způsobem nadmíru pragmatickým..

Co se válek a arabských obyvatel na "izraelském území" týče, možná by celkově pomohlo trochu méně horlivosti při zabírání cizího.. Při troše cynismu lze popsaný vývoj chápat jako na pozvolné obnovení předchozího stavu po narušení rovnováhy.

S tím přečíslením "původní" většinové populace je to vůbec takové divné. Jeden by se zajímal, proč ta domorodá většina vytváří taková pravidla, která jí vlastně nevyhovují, nebo aspoň ne tolik jako kdejaké menšině. Ve společnosti označující samu sebe za demokratickou (kde zákony určuje vůle většiny), je tohle přinejmenším zvláštní.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Osobně mám z toho "vtipu" úplně stejné pocity jako ugla a dost jsem přemýšlel nad tím, jestli reagovat v podobném duchu.

Rovněž je to pro mě za čarou a jenom lituju, že jsem to neřekl dříve.
  • @flanker.27 Takových vtipů už se tady objevilo mnohem více, jediný rozdíl je v tom že obrázek nejde, na rozdíl od textu, dát do spoileru a tak se zobrazil všem a nejenom lidem kterým tohle nevadí.
  • A já zase tvrdím, že jediné na čem skutečně záleží jsou činy, takže mi neuvěřitelně vadí, když někdo páchá genocidu, ale na vtipech nevidím nic špatného. Lepší se smát než brečet.
    @Askia Problém je, že niektorí ľudia to s tými vtipmi preháňajú a neskôr začnú tvoriť také, ktoré už ani nie sú vtipné, len rasistické a z takých ľudí ide strach. Nemyslím si, že je to niekto na tomto fóre, ale z toho vtipu jemne sála, že ten človek to myslel mierne vážne a nie je až tak tolerantný. Autora nepoznám, len hodnotím, aký pocit z toho ide.

Problém je ten, že keď som videl ten obrázok, tak som si predstavil seba v na danom mieste a proste keď by tebe niekto povedal, nech si kľakneš a čakáš na guľku len preto, pretože patríš do skupiny, do ktorej si sa nezaradil, ale padol si tam bez svojho súhlasu - despoticky vštiepené náboženstvo, orientácia, rasa, etnická skupina, rodinná história, národ -, tak to príjemné proste nie je a o pár desiatok rokov neskôr to figuruje pri nejakom vtipe. Celkom dosť nepríjemné. Možno keby tam nebol ten obrázok, mierne sa pousmeje nad tým nápadom s metaforou, ale stále je to až moc čierne. Neviem čím to je, ale taký vtip typu
    Čo chýbalo v židovských domácnostiach 50' rokov? Židia. (neviem, kto to sem dával, možno ty)

mi príde menej čierny, možno preto, pretože poukazuje na niečo čo bolo v minulosti zatiaľčo toto sa podobá na navádzanie k rasistickým myšlinkam. Alebo tam proste nebola daná ilustrácia a preto to vo mne nevyvolalo depresívne pocity. Neviem.

Ale týmto tu nechcem nikomu vstupovať do duše či čo, hej, bol to proste vtípek a ták, len prikladám svoj názor do ohniska. Ja nemám vek ani skúsenosti aby som to nejako hodnotil.
    @Branislav_Gepeto Podle mne je mezi těmi "vtipy" rozdíl v tom, že jeden poukazuje na konkrétní lidi X druhý ne a jeden chce tu věc aplikovat v současnosti X druhý ne.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Z politické korektnosti je mi na blití.
  • upraveno 11. června 2013
    @Thorar Yes sir. Podezřele to vše zavání pozérstvím a přetvářkou.
  • @Branislav_Gepeto Jo, ten vtip je můj.
    @Thorar Máš pocit, že politická korektnost je to, že se mi nelíbí pohled na mrtvé lidi a popravovaného člověka + "nabádání" k zabíjení lidí (je to v uvozovkách, protože k tomu pravděpodobně nikdo nikoho nenabádá, ale může to tak působit - to jen aby mě někdo zas nechytal za slovo)?
  • @Krisa Ne, politická korektnost je vykládání slušných vtipů, které nejsou vtipné, ale nikoho neurazí.
    @Askia Ale vždyť to tady přece nikdo nevyžaduje - viz nedávné sázení nekorektních a černočerných vtipů. Každý má tu hranici někde jinde a to, že ten obrázek se nelíbí/hnusí/přijde za hranicí, není politická korektnost...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.