Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1156157159161162581

Komentáře

• maminka: "Odvezu kluky, lepší oblečení a to nejdůležitější k babičce. Ty tu zatím uklidíš, já se vrátím a pak vezmeme televizi, tvůj počítač a ještě nějaké důležitější věci."
    já: "Co mám teda mezi tím sbalit?"
    maminka: "Já nevím, uvidíme."
    já: "Můžu si vzít knížky?"
    maminka: "Ne!"
    já: "Proč?"
    maminka: "Protože to u babičky nebude kde skladovat (dvoupatrový dům o rozměrech tří až čtyř našich bytů, se dvěma stálými obyvateli). Vezmeš si nanejvýš dvě, tři."
    já: *psí oči* "A můžu aspoň vzít ty velké encyklopedie? (Zvíře, Země, Člověk, Rostliny, Vesmír, Prehistorie)"
    ...
    ...
    ...
    maminka: "Já ti ještě zavolám..."
    :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Průběžné zprávy z knihovny:

Zatim se netopíme. Ředitel je v kontaktu s hydrometeorologem pražský paroplavební společnosti, kterej je prej hodně dobrej co do předpovědí.
    Podle něj by to někdy teďka mělo kulninovat a z 2,8 milionu kubíků by to mělo klesnout na 2,2.
    Shora nám to teda asi nehrozí, ale nemůžeme vědět, co se k nám dostane spodem přes průsaky a kanalizační ventily, takže jsme vystěhovali suterény (řada lidí dělala přes noc), ve velkým sále právě firma odmontovává sedadla a čeká se na firmu, co sroluje stříbrný plátno.

Ústředí máme každopádně tenhle tejden zavřený vč. zrušení akcí (takže Vondruška, na kterýho jsem se těšil, nebude), když to bude vypadat optimisticky, ve středu začneme stěhovat zpátky.
    Část vyklizeného druhého skladu:

image

Kam se to přemístilo:

image

image
  • Tak, ve dvě by měla začít evakuace Terezína, jakožto města samotného. Prý čekají půl metru vody v ulicích, zatím je tu sucho a řeka stále kde má být (i když v poněkud větším množství). Já migruji k babičce na kopeček s mizerným připojením, tak se tu zatím mějte. :)
  • upraveno 3. června 2013
    Ach povodne.. vždy mi to pripomina moju prvú nešťastnú lásku
  • upraveno 3. června 2013
    Já jsem teda úplně šťastná, my si tu žijeme hezky v suchu, v našem domečku na kopečku a povodně a opravdu si cením těch, kteří musí něco dělat, protože když jsme dva roky zpátky evakuovali tábor, já velká vedoucí, jsem to samozřejmě zvládala hůř než ty osmiletý holky.
    Šel jsem domů kolem Vltavy, tohle jsou asi hodinu starý fotky:

image

image

image

image

image

image

image
    A ještě opuštěný holub za protivodními zábranami:

image
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Kamarádi si už několikátý den hrají na loděnici, která (na rozdíl od knihovny :P ) nemůže být dál od řeky :(
    image
    @Krisa No tak Národní knihovna už hlásí průsaky a je přes ulici...

Jedním z plánů je, že pokud nám tam začnou protékat sračky jako posledně, zaplavíme spodní prostory čistou vodou.
    @flanker.27 A to tam nebude té vody víc (vaše čistá voda + sračky)?
  • @flanker.27 Pěkné. Tedy- "pěkné". :)
    Průsak, příp. voda z kanalizace je něco jinýho než zaplavení z vrchnu. Tohle je čistě o tlaku, kterej to žene dovnitř. Pokud by bylo vody dostatek, tak se ty průsaky dovnitř neprotlačí. Otázka ovšem je, kolik by jí muselo být. A jak říkám, je to jen úvaha. Nicméně třeba knihovna v Děčíně to už prý udělala.
    @flanker.27 Kam nemůže příroda, tam otevřeme kohoutky?
    Teď jsem mluvila s kamarádkou, která je na noční v hotelu na Kampě a že prý mají pouštět kaskády (či co), takže to ještě prý bude asi sranda... Ten hotel je "pod" Karlovým mostem a od vody je prý dělí nějaká zábrana, která pojme 3500 kubíků (nebo 3500 nečeho) a odpoledne tvrdili, že jich v noci přiteče 3400 (ještě před tím, než se rozhodlo o vypouštění těch kaskád, či čeho...).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. června 2013
    kaskáda = přehrady na Vltavě
    Zábrany jsou momentálně postavený do výše průtoku 3700 kubíků, čili metrů krychových za vteřinu. V noci by to mělo bejt maximum, ráno už by to mělo klesat.

Kaskády čili přehrady upouštěj, aby se do nich zase něco vešlo.
    Já stejně nechápu, jaktože tohle neproteče...
    image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mě by spíš zajímalo co na jejich pořízení stálo miliardy (jestli je to jediné, co k těm zábranám patří, byť jich musí být spousta) a co na jejich sestavení stojí 50 miliónů.
  • @Nevada Zvlášť pak, když to sestavují zadarmo dobrovolníci, aspoň 5 kamarádů mi z toho sestavování hodilo fotky na fb...
  • @Nevada Autorská práva, Nevado, autorská práva :D
  • @Nevada: většinu spolknou jako obvykle provize těm, kteří vymysleli (takřka vlastní hlavou), jak uchránit naši metropoli před zkázou, a kteří to všechno "jistí". A pár procent určitě padne i na materiál, kterýžto bude pro jistotu náležitě předražený..
  • Tak v neděli zpátky do Čech, aspoň na chvíli. Nikdy bych nevěřil, jak se budu těšit na svou zaplivanou domovinu :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 4. června 2013
    Neviem, čo je na tom pravdy, môže to byť upravované a ták - aby ste si nemysleli, že to sem dávam duchom "Aha pozrite sa ako nás Markíza odr****". Proste mi to prišlo zaujímavé. Toho textu vpravo si nemusíte všímať ak je na vás moc konšpiračný - niektorí ľudia do berú totiž ako príliš hrubé vyjadrovanie a uznávanie nepodloženej pravdy, čo sa ich môže dotknpť, preto to vravím. Len ten jav vľavo.
    image
  • @Krisa Ja sem zašil potupu v podsadonom stane... Tu podsadu voda tiež nepretiekla... nie moc
    a to to mbolo oveľa menej kvylitne tesnenie
    @MissUtahraptor Tak jak jste dopadli? Včera jsem chvíli koukala na zprávy na Nově (to zas byla sranda - "Lidé se do svých domovů vrátí odhadem za...několik dní", ale nebyl Láďa Hruška :( ) a tam říkali, že v Terezíně bylo celkem mokro...
  • @Krisa Poslední zprávy ze včerejška tvrdily, že je přímo ve městě sucho, jen příkopy okolo zaplavené. Na městských stránkách nepíší nic, jen, že včera čekali na kulminaci Labe- jsme dost blízko soutoku a i posledně nás vyplavila vlna od Labe, ne přímo Ohře.
    Dost mě štve, že nikde nejsou žádné fotky a v televizi ukazují pořád jenom Prahu, Ústí, Děčín a z okolních vesnic Křešice. :(
    @MissUtahraptor Tak to je dobře - podle těch zpráv to vypadalo, že Terezín už je nová Atlantida...
    A Zálezlice...
  • @Krisa Uvidíme. Já doufám, že tou bude "jen" vnější část města.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.