Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1424345474875

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @flanker.27 Ne, pokud spolu tráví dost dlouhou dobu dost času (převážně pokud je to již od dětství) může dojít k vytvoření podobné bariéry, která brání (nebo by alespoň měla bránit) v zamilování se sourozenců jeden do druhého.
  • Nebo zkrátka když nemají zájem jeden o druhého jiný než po stránce intelektuální a příslušnost k pohlaví v tom nehraje roli.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Proč se ostatně ptám zrovna já žejo, jako bychom neznali s kamarádem tu větu "mám tě ráda jako kamaráda", kterou jsme v jistém věku tak nenáviděli :D
  • Chjo, já nemám rád tohle drbání! :D

Okay, poruším svůj drilovaný přístup "vědět jen co je třeba vědět, a když nevíš co je potřeba vědět, je lepší, když druhá strana neví nic" :D

Potkal jsem o víkendu fajn kluka. Je o nějakých, 6-7 let mladší. Líbí se mi, ne že ne, ale jeho věk, nezkušenost s jednou či druhou stranou (doposud neměl žádný vztah, soustředí se na školu a svůj kariérní cíl; což jedni označují za zmatenost vůči pohlaví partnera, druzí (vč. mě) za ujasněné hodnoty, kdy staví to co chce v životě dokázat nad mladické radosti a povyražení), vzdálenost (je z Budějic, já z Prahy) to "líbí se mi" hodila do kolonky "fajn se mi s ním povídá, lámat přes koleno to však nebudu, přeci jen ho potkám párkrát do roka".

Takže jsem z něj vytáhl co se dalo, abych si vytvořil základ pro další střetnutí, abychom se měli o čem bavit, a já si doplnil mezery co nevím co se týče toho co ho zajímá a já o tom nic nevím. Byla to malá akce, tak jsme na sebe dost naráželi, a já pak i se i snažil se mu trochu vyhýbat (což jemu šlo na druhé straně lehce víc :D) či spíše nevšímat si ho "tolik". I tak mi kamarádka vytkla že na něj moc tlačím "na pilu".
    A co se prostě zeptat spolu s vyjasněním si hranic?
  • Pokud mu jde jen o kariéru a nezajímá se oni o mrtvá mláďátka zvířátek stejného pohlaví, tak to holt není ani přátelský typ. Ty mladické radosti a povyražení jsou zkrátka přirozeným ukazatelem zdravého chování jedince. Jestliže ho nezajímají, tak je něco v nepořádku s jedincem - může to být banalita jako plachost nebo něco takového a může to být pes ví co.

Dýchání, přijímání potravy, pohyb a rozmnožování jsou základní aspekty zdraví. Jakmile živý tvor ztrácí tyto schopnosti a zájmy (v opačném pořadí), tak je něco hodně špatně.

Buď jsi něco přehlédl, což je dost možné, když ho neznáš až tak dobře, že. A nebo těžko říct, kde je chyba.
    Vysleduj, jestli má vůbec nějaké přátelé a jestli, tak jaké (jaký typ lidí).
    Jinak jsem tady úplně mimo mísu :(
  • Plachý je rozhodně. Plachost trochu ustoupila když mu očividně došlo že já neustoupím. Přátelé má, nějaké, většinou z okruhu svého bratra (fantazáky)
  • No v tom případě je fantasy velké téma a můžete si povídat o názorech na knihy a postavy a nějaké filmy a cony a co já vím...toho je hodně.
  • TomTom
    upraveno 6. srpna 2013
    já jen neznám jeho knihy, které řekl že čte :D (ale přečtu a doplním si mezery :))
  • TomTom
    upraveno 6. srpna 2013
    Ale k původní otázce tedy : kolik zájmu je moc, a kolik málo? (ve většinové společnosti :))
    Když i my většinoví nejsme všichni stejní, to je problém :)

Řekl bych, že moc je to co vadí druhému, více sociálně inteligenčně nadaný člověk tu míru musí nějak poznat. Když ne, může se zeptat, což přepokládá, že jsou oba vyzrálí a dokáží si to vzájemně vyjasnit.
  • Zájmu...to se těžko posuzuje jakého zájmu. vždycky je fajn dát najevo, že tě zajímají jeho názory a nechat ho rozpovídat a vzhledem k tomu, co říkáš tě vlastně jeho názory zajímají, takže to je přínosem pro tebe. Pak taky respektovat toho druhého. S tímto se to ani moc nedá přepísknout. Tak, aby mu to nebylo nepříjemné a to bys měl odhadnout podle chování přímo na místě.
  • @Černá_Alison Takže ano, jasná teď v tuhle chvíli je sázka na kartu upřímného lehkého slohu "mého pohledu"; která upřímně může ještě víc vyděsit či naopak vyčistit vzduch -- je dobrý nápad, co prostě dá vědět oběma stranám situaci, a přímý názor toho druhého.
  • přímného lehkého slohu "mého pohledu" - To je formulace, které až tak docela nerozumím :-)
  • Přímý = bez okolků, úskoků, prostě bez vaty
    lehkého slohu = mé obnažené pohledy a myšlenky se do pár slov nevejdou
    mého pohledu = tak jak to vidím já, aka jaké jsou mé úmysly/postoj
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Já nerozumim celé té konverzaci. Tom je teplej a ptá se tu jak sbalit kluka?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Tak tomuhle se teprv říká bez vaty =D
  • @Thorar Jak přesvědčit kluka že ho nechci sbalit, ale být jen kamarád
  • lehkého slohu - to je formulace, kterou stále nejsem schopna pobrat - zkus opisný výraz :-)

@Thorar On ho nechce sbalit - chce se s ním spřátelit - v tom je právě ten rozdíl.
    @Tom Ale teplej jsi a proto ho musíš přesvědčit? Protože pokud nejsi, tak nevim jak by to mohl chápat jinak.
  • @Černá_Alison "hodně písmenek na mnoho odstavců"
    @Thorar ano, jsem
    @Tom 6-7 let mladší..Kolik je tobě?
  • Jemu je devatenáct, mě pár měsíců 26
    @Tom Tak to už jsi dost starej aby sis přiznal že ti vlastně o kamarádství nejde (vtípky o mladém masíčku vynechám).
  • @Thorar jo, přesně o tomhle mluvím. jak ho přesvědčit že mi o pouhé přátelství OPRAVDU jde?
  • @Thorar Ty asi nemáš kamarádku, se kterou nepotřebuješ mít jakýkoliv bližší vztah, jen se ti s ní dobře kecá, co?
    @Tom Na to ti neodpovím, protože tomu nevěřim.
    @Černá_Alison Mám, ale to se nějak rozvíjelo, vyplynulo to, ne jak to tady popisuje Tom, jak po tom děsně touží.
  • @Thorar Neříkám že kdyby byl pro vztah, že ho nedrapnu a už nepustím, ale jak jsi říkal, jsem dost starý na to posoudit že to nemá budoucnost a že po téhle stránce v životě toho člověka sotva budu mít místo. leč je to doopravdy zajímavý člověk, osobnost, kterou nechci a nehodlám ztratit.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.