!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1959698100101243

Komentáře

• ale tam vobec neni tak moc ťažká anglina, síce občas menej známe, zriedkavejšie slovká -napr. "simmer" - neni to len preklep k "summer ? ;:D
    alebo ..napr. "vassalage" = vazalstvo(?) ?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ono niektorí môžu mať dobrú anglinu, ale sa im texty zle čítajú v cudzom jazyku. Lepšie prečítať preložené. A možno niektorí nemajú angličtinu ako primárny jazyk - sú aj čistí nemčinári a podobní. Ak si na preklad niekto spraví čas a urobí to dobrovoľne, nevidím v tom obtiaž.
  • tak asi bych to pochopil ale ne doslovně a něco bych vynechal
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Nevím jestli tu tento článeček už nebyl. Nebo nějaký jeho podobný. Každopádně tady je seznam 10 konspiračních teorií. Některé jsou známé, a některé slyším poprvé a jsou dost zajímavé.

http://whatculture.com/tv/game-of-thrones-10-bizarre-fan-theories-you-wont-believe.php/2
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Tyrion jako syn Aeryse? To by bylo něco :-)

A 2x Jeyne? I jednou je moc.
  • K těm, co se tu neřešily:
    Zrovna nedávno jsem si říkala, jak budu muset při dalším čtení Písně dávat pozor na Varyse. To jeho zjevování se zničeho nic a dokonalé převleky jsou docela podezřelé... Pokud to není přímo muž bez tváře, tak možná prošel alespoň částečným výcvikem?
    A že Arya byla při Kevanově vraždě mě vůbec nenapadlo, ale úplně mě to nadchlo. :-) Asi je to dost nepravděpodobné, ale co když Izembaro je Varysova přezdívka? Budu si muset příslušné pasáže v Tanci přečíst (až mi ho brácha vrátí), ale tahle představa se mi fakt líbí.
  • To s Varysem se mi moc nezdá (ani když se Illyrio bavil s Tyrionem o Varysovi, tak nic takového nezmínil) a to s tou Aryou už vůbec ne (že by se tak rychle dostala do KL bez jediného náznaku v její poslední PoW?).
    Co se Tywina a Joffryho smrti týče, moc se mi nelíbí, že by Tywin veděl o plánované vraždě ale nevěděl o tom, že to plánují hodit na Tyriona.
    Zajímavá teorie je, že Tywin byl otráven Oberynem. Trošku mi ale nesedí, že by na to Qyburn nepřišel a (nebo) neřekl o tom Cersei. Možná za Tywinovu mrtvolu může spíš právě Qyburn.
  • @Wendell Podle mě by Tywinovi právě hrálo do karet, že bude obviněn Tyrion. Pokud připustíme, že věděl o vraždě, nebylo pro něj výhodné zbavit se toho, který se domáhá Skály a má na ni nárok?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Vždyť je to úplně jasné. Syrio = Varys :D

Arya, mezi poslední kapitolou Aryi v Tanci a epilogem může být opět docela velký časový skok. Přeplout Úzké moře netrvá až tak dlouho.
  • @Gorgloj na Tywina mi moc nesedí, aby si nechal takhle dobrovolně pošpinit rod.
  • @Wendell Jeho rod už byl pošpiněný, on jenom zametal :D
    upraveno 15. srpna 2013
    Nedovedu si představit že by Tywin tohle dopustil a věděl, nesedí mi to k jeho smyslu pro čest a rod. Tedy dovedu si představit, že to naplánuje sám, na to má právo, ale určitě ne s někým cizím, to by bylo pod jeho úroveň.
  • @Thorar mam podobny nazor. Rodina bola vzdy u Tywina na poprednom mieste.
    upraveno 15. srpna 2013
    sveva napsal(a):

Zrovna nedávno jsem si říkala, jak budu muset při dalším čtení Písně dávat pozor na Varyse. To jeho zjevování se zničeho nic a dokonalé převleky jsou docela podezřelé... Pokud to není přímo muž bez tváře, tak možná prošel alespoň částečným výcvikem?

Mne to príde normálne... Varys vyrastal s hercami. Tam mal výcvik, ktorý potreboval.
    Okrem toho, Varysa je ťažké rozpoznať, ale vždy je to on, len s nejakými vecami okolo. To by bol asi úplne ktosi iný.

@Wendell Súhlasím. Navyše sa mi nezdá, že by ju hneď pchali do záležitostí Západozemia. BTW je to inak POV (View sa tuším píše s druhým dvojitým a prvým normálnym).
    upraveno 15. srpna 2013
    We don’t know what is necessarily going on behind the scenes with Varys and his “little birds”
    Toto znie až desivo... Šťastie, že nevieme...

Ad Tywin

Toto je dosť ťažké. Tywin rešpektuje pravidlá spoločnosti, aby nenastal chaos a to či už v bohov verí a či nie. Okrem toho si ctí vlastný rod o čom svedčí aj to, že Tyriona nechal nažive. Toto by bolo proti nemu.

Ale každý má tajomstvá a Tywin pokojne mohol yť pokrytec, čo vodu kázal, ale víno pil. Možno jedno hovoril tak, aby si zachoval tvár, ale neobťažoval sa zakročiť proti vražde Joffreyho. Ako tam je písané, on si ruky nepošpinil a veľa problémov mu to vyriešilo. Možno si dokonca myslel, že robí svetu láskavosť, ak sa dozvedel o Cersei a Jaimem a že Joffrey je bastard. A šľapka v jeho posteli by mohla nasvedčovať, že je skrytý pokrytec. Aj keď je to veľmi nepravdepodobné. Ale vyzerá to takmer tak, že seriál k tomu speje podľa spôsobu, akým Tywin Cersei povedal, že sa o Joffreyho postará.
  • @Gorgloy Takže první jde kvůli Tyrionovi do války, pak z něj udělá pobočníka a nakonec ho donutí oženit se Sansou, aby na něj v zápětí hodil královraždu a nechal ho buď popravit nebo poslat na zeď? To se mi moc nezdá :)

@Thorar Přesně tak. Tywin by se s Tyrellama nikdy nespiknul.
  • "..seriál k tomu speje podľa spôsobu, akým Tywin Cersei povedal, že sa o Joffreyho postará..." -
    -- kedy to povedal, v kt. asi diely ? som už nejak zabudol, /prehliadol :o
    To si nepamätám. Myslím, že vtedy, keď sa rozprával so Cersei a tá hovorila, že bola jediná, kto počúval jeho kecy o odkaze a pod.
    Seriál bych do toho netahal, tam ty teorie můžou bejt stokrát šílenější :-)
    @Thorar Len som dodal, že v seriáli to tak vyzerá. Nie že to niečo dokazuje.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Varys vyrastal s hercami. Tam mal výcvik, ktorý potreboval.
    Varys je Kvothe!!!
    Everett_Young napsal(a):

Varys vyrastal s hercami. Tam mal výcvik, ktorý potreboval.
    Varys je Kvothe!!!
    Kto je Kvothe? :D Vybehol mi tam akýsi mladík s listami namiesto lupinami...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Branislav_Gepeto Hlavní hrdina Kroniky Královraha.
  • @Everett_Young napsal(a):

@Branislav_Gepeto Hlavní hrdina Kroniky Královraha.

A hlavní námět pěkného obrázku od jednoho z mých nej DA umělců. :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Branislav_Gepeto napsal(a):

lupinami...

Co to je?
  • @Krisa tie biely veci čo máš vo vlasoch keď máš suchú pokožku
    upraveno 15. srpna 2013
    @JoeGyry Aha lupy. To mě nenapadlo =D
    Jeden by si nemyslel, aká môže byť slovenčina vzdialená :)
    Branislav_Gepeto napsal(a):

Jeden by si nemyslel, aká môže byť slovenčina vzdialená :)

Obávám se, že tím to nebude =D
  • upraveno 17. srpna 2013
    síce som už o tom viackrát písal, ale znovu pripomínam 1 velmi dobrú tému, kt. tu ešte stále nevidím v zozname - magia v západozemí (resp. na tej planéte), jej náhle(?) zmiznutie,/pozastavenie, Mistri z Citadeli a ich krúžok z valyrijské,/dračí oceli - teda študium, výzkum magie, alebo aspon pokusy o to, - no a další možný vývoj v tejto oblasti - obnoví sa to ´pole´ magie ? a jako ?
    (a co na to Jan Tleskač :D ;)
    príp.námety na povídky - alternativný príbeh s Mistrom Zimohradu - ten jeho valyrijský krúžok, jako absolvent aj "toho" predmetu,smeru studia, priam nabízí rozsiahle a výdatné možnosti pre další dej - napr. začiatky znovu-obnovenia magického pola, ako prišli na to, že magic.pole začína silnieť, reagovať, jeho prejavy, atd..
    + súvislosti s príchodom tích 3 (?) Khalesiních drakov
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.