ale tam vobec neni tak moc ťažká anglina, síce občas menej známe, zriedkavejšie slovká -napr. "simmer" - neni to len preklep k "summer ? ;:D alebo ..napr. "vassalage" = vazalstvo(?) ?
Ono niektorí môžu mať dobrú anglinu, ale sa im texty zle čítajú v cudzom jazyku. Lepšie prečítať preložené. A možno niektorí nemajú angličtinu ako primárny jazyk - sú aj čistí nemčinári a podobní. Ak si na preklad niekto spraví čas a urobí to dobrovoľne, nevidím v tom obtiaž.
Nevím jestli tu tento článeček už nebyl. Nebo nějaký jeho podobný. Každopádně tady je seznam 10 konspiračních teorií. Některé jsou známé, a některé slyším poprvé a jsou dost zajímavé.
To s Varysem se mi moc nezdá (ani když se Illyrio bavil s Tyrionem o Varysovi, tak nic takového nezmínil) a to s tou Aryou už vůbec ne (že by se tak rychle dostala do KL bez jediného náznaku v její poslední PoW?). Co se Tywina a Joffryho smrti týče, moc se mi nelíbí, že by Tywin veděl o plánované vraždě ale nevěděl o tom, že to plánují hodit na Tyriona. Zajímavá teorie je, že Tywin byl otráven Oberynem. Trošku mi ale nesedí, že by na to Qyburn nepřišel a (nebo) neřekl o tom Cersei. Možná za Tywinovu mrtvolu může spíš právě Qyburn.
@Wendell Podle mě by Tywinovi právě hrálo do karet, že bude obviněn Tyrion. Pokud připustíme, že věděl o vraždě, nebylo pro něj výhodné zbavit se toho, který se domáhá Skály a má na ni nárok?
Nedovedu si představit že by Tywin tohle dopustil a věděl, nesedí mi to k jeho smyslu pro čest a rod. Tedy dovedu si představit, že to naplánuje sám, na to má právo, ale určitě ne s někým cizím, to by bylo pod jeho úroveň.
@Gorgloy Takže první jde kvůli Tyrionovi do války, pak z něj udělá pobočníka a nakonec ho donutí oženit se Sansou, aby na něj v zápětí hodil královraždu a nechal ho buď popravit nebo poslat na zeď? To se mi moc nezdá :)
@Thorar Přesně tak. Tywin by se s Tyrellama nikdy nespiknul.
"..seriál k tomu speje podľa spôsobu, akým Tywin Cersei povedal, že sa o Joffreyho postará..." - -- kedy to povedal, v kt. asi diely ? som už nejak zabudol, /prehliadol :o
síce som už o tom viackrát písal, ale znovu pripomínam 1 velmi dobrú tému, kt. tu ešte stále nevidím v zozname - magia v západozemí (resp. na tej planéte), jej náhle(?) zmiznutie,/pozastavenie, Mistri z Citadeli a ich krúžok z valyrijské,/dračí oceli - teda študium, výzkum magie, alebo aspon pokusy o to, - no a další možný vývoj v tejto oblasti - obnoví sa to ´pole´ magie ? a jako ? (a co na to Jan Tleskač :D;) príp.námety na povídky - alternativný príbeh s Mistrom Zimohradu - ten jeho valyrijský krúžok, jako absolvent aj "toho" predmetu,smeru studia, priam nabízí rozsiahle a výdatné možnosti pre další dej - napr. začiatky znovu-obnovenia magického pola, ako prišli na to, že magic.pole začína silnieť, reagovať, jeho prejavy, atd.. + súvislosti s príchodom tích 3 (?) Khalesiních drakov
Komentáře
alebo ..napr. "vassalage" = vazalstvo(?) ?
http://whatculture.com/tv/game-of-thrones-10-bizarre-fan-theories-you-wont-believe.php/2
A 2x Jeyne? I jednou je moc.
Co se Tywina a Joffryho smrti týče, moc se mi nelíbí, že by Tywin veděl o plánované vraždě ale nevěděl o tom, že to plánují hodit na Tyriona.
Zajímavá teorie je, že Tywin byl otráven Oberynem. Trošku mi ale nesedí, že by na to Qyburn nepřišel a (nebo) neřekl o tom Cersei. Možná za Tywinovu mrtvolu může spíš právě Qyburn.
Arya, mezi poslední kapitolou Aryi v Tanci a epilogem může být opět docela velký časový skok. Přeplout Úzké moře netrvá až tak dlouho.
@Thorar Přesně tak. Tywin by se s Tyrellama nikdy nespiknul.
-- kedy to povedal, v kt. asi diely ? som už nejak zabudol, /prehliadol :o
(a co na to Jan Tleskač :D ;)
príp.námety na povídky - alternativný príbeh s Mistrom Zimohradu - ten jeho valyrijský krúžok, jako absolvent aj "toho" predmetu,smeru studia, priam nabízí rozsiahle a výdatné možnosti pre další dej - napr. začiatky znovu-obnovenia magického pola, ako prišli na to, že magic.pole začína silnieť, reagovať, jeho prejavy, atd..
+ súvislosti s príchodom tích 3 (?) Khalesiních drakov