Volby

upraveno 4. října 2014 v Rozličný pokec
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
1679111236

Komentáře

• Pravdu má náčelník!
    Jinak řečeno, souhlasím s Everettem a spol.
    Kalousek už by se mohl laskavě poroučet, a s ním i ti jeho kumpáni, a to i kníže (nebo kněz? Těžko říct, restituce mi v něm udělaly zmatek...) ;-).
    A na možnost volit si sice ještě rok počkám, ale můj hlas by měli Komunisté (Ne neobhajuju jejich působení tady atd., jen na rovinu říkám koho bych volil/budu volit v budoucnu, o čemž vlastně tahle diskuze měla být :-D ).
  • I když... Chytlavá reklama Pirátů mně zaujala :D
  • @speedy proč komunisté?

Jinak já přemýšlím jestli hodit hlas Zeleným, nebylo by to bez výhrad, ale nikdo jiný mě nenapadá, snad možná Piráti, ale ani tady by to nebylo bez výhrad, asi si udělám seznam plusů a mínusů :D
  • @Dreamer Přesně mezi Zelenýma, Pirátama a teda ještě novou ekologickou stranu LES, kterou propaguje jedna moje šílená známá. Tak ty můžeš volit Zelený, já Piráty a bude to vyrovnaný :-)
  • upraveno 5. října 2013
    @sederik
    Užitečná kalkulačka ;-)

@Dreamer
    Proč komunisté? Tíhnu k té "sociální rovnosti" (nebo jak to mám nazvat). Vím, že ta myšlenka není proveditelná, vím že byla spousta věcí, které byly za komunistů špatně atd.
    Asi jsem idealista, ale věřím že "sociální rovnost" je správná. Že svět dnes není spravedlivý, právě naopak. Z dosavadních zkušeností mám pocit, že hajzlové vždycky vyhrajou. A kdyby byly stejné podmínky pro hajzly i slušné lidi, měli bychom se lépe.
    A taky věřím, že chybami se člověk učí - tudíž že kdyby se komunisté dostali k moci, nezopakovali by jejich minulou nešťastnou vládu.
    A mám rád Filipa.

Doufám že jsem to popsal dostatečně, že mně za to nikdo nebude napadat (koneckonců, je to můj názor a máme "svobodu slova" ne? :D ), a kdybych měl ty myšlenky rozvést dál, tak mi dejte vědět ;-)
  • upraveno 5. října 2013
    A ještě bych zmínil že za ideální systém považuju monarchii (ano, jako "historik" mám nejblíže ke středověku). Musí se počítat s tím, že jeden z X panovníků bude šílenec, tyran apod., ale jinak monarchie vždy pracovala nejlépe pro reputaci státu jako takového.
    Avšak monarchisty (u nás) bych nevolil, protože se mi protiví Habsburkové ;-)(kteří mají bohužel na trůn právo). Ve Francii by to bylo něco jiného.
  • upraveno 5. října 2013
    speedy napsal(a):

A taky věřím, že chybami se člověk učí - tudíž že kdyby se komunisté dostali k moci, nezopakovali by jejich minulou nešťastnou vládu.

Vskutku idealista a snílek :) Mě je zase předseda KSČM neuvěřitelně nesympatický, je to takový ten typ, kterému mám chuť šlápnout do úsměvu.

• Dreamer napsal(a):

Vskutku idealista a snílek :)

No, je to tak. Bohužel si nemůžu pomoct :-)
    Nevím no, Filip mi vždycky přišel takový... "nekonfliktní"? :-D Jako, ještě jsem ho neviděl, že by se s někým hádal třeba u Moravce.

• speedy napsal(a):

A ještě bych zmínil že za ideální systém považuju monarchii (ano, jako "historik" mám nejblíže ke středověku). Musí se počítat s tím, že jeden z X panovníků bude šílenec, tyran apod., ale jinak monarchie vždy pracovala nejlépe pro reputaci státu jako takového.
    Avšak monarchisty (u nás) bych nevolil, protože se mi protiví Habsburkové ;-)(kteří mají bohužel na trůn právo). Ve Francii by to bylo něco jiného.

:-P presne jako já, (jako si si už mohol prečíst, alebo si najdi ten muj príspevek pár stránek dozadu..)
    hm.. komunisty ? ale proč ne, možme teda ešte skusit tie komunisty.. nj, u mna aj celkom súhlas, prtže viem zhruba, jak to myslíš, oč ti jde pri tej volbe - nájsť taký systém, s takými vlastnosťami a parametrami, kt. bude víc-méne čo najviac podobný, a čo najviac sa približovať k (ano, paradoxne - a, prekvapujúco, práve preto tej monarchii (tích spoločních znakov je tam viac, jako by si ktkolvek pomyslel - starí, klasicki komunisti by sa velice divili,nechceli by tomu uveriť, kebyže ich dostanú,prečítajú vypísané napr.v porovnávacej tabulke)
  • @Tom vyrazit z prace? uz ziadnu neziskam? a ty kde zijes? na Kube? lebo si neviem predstavit, ze by mna niekedy vyrazili z prace preto, ze sa znepacim statnej moci...sorry, ale to je fakt paranoidna predstava :).
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Hildegarda to takhle prijde dopis do prace, nebo rovnou prijdou panove z kriminalky a reknou sefovi, vedoucimu, majiteli ze ten clovek ktereho zamestnava je zavadova osoba a ze by si mel rozmyslet jestli ho bude dal zamestnavat, ze by taky mohly prjit kontroly z ruznych uradu. To neni scenar z dob pred rokem 89, ale rok, dva stary. Ver si tomu nebo ne, je to tak.
  • upraveno 5. října 2013
    @Hildegarda má pravdu precedo ;:)
    @Thorar mají pravdu precedo
    :twisted: :-)
    nj, ale co, nebo kdo to je taká "závadová osoba" ?
    hentá vyššie popísaná situácia je myslím taká neurčitá.. jakoby nad tým "závadným´ človekom a potažmo celým jeho okolím visel nejaký "damoklov meč", nejakej hrozby, napatie.., bližšie neurčenej.. celé je to takové velice kafkofské.. :o ;:/( :anxious: :onfire:
    bud ho policajti hned, zaraz a priamo vezmú (na výsluch, vysvetlenie, obvinenie, zabásnutie, alebo ne - ked nič proti dotyčnému (a "nanho") nemajú, tak -nic se nedeje.
  • @Thorar a) to by u mojho zamestnavatela nepreslo
    b) nech som povazovana za naivku, pre mna je to stale paranoja ako vysita. U nas som o takom pripade nikdy nepocula, ale zase u nas nikdy neboli komunisti v parlamente :)
  • @Hildegarda A co jeden z vašich politiků (nevím který to byl, ve Slovenské politice se nevyznám) zastřelený z auta na procházce se psem? Pamatuji si to ze zpráv někdy tak před rokem :twisted:
  • upraveno 5. října 2013
    @Everett_Young a nepracujem v politike, ani pre mafiu uz vobec sa to u mna nekryje ;)
  • @Hildegarda No, vím jak dopadl můj známý co dělal v Jihlavě v márnici. Jednoduše se dělo to že doktoři že patologové tam nějak neřešili kdo je kdo, mrtvoly si řezali jak chtěli a měli v tom takový bordel, že například na kremaci nebo pohřby se posílali jiné mrtvoly než měli. Takže on to nahlásil na ředitelství, nic se neřešilo. V márnici se děli průšvihy dál (později se například přišlo na to že v krematoriu například pálili dvě mrtvoly současně, a popel potom tak nějak rozdělili půl na půl). Tak zkontaktoval televizi a celý případ šel do televize. Půlka vedení a část doktorů kvůli tomu přišla o místa. On byl okamžitě vyhozen a od té doby je téměř nezaměstnatelný. Takže ano, pokud se znelíbíš na nesprávných místech, můžeš z toho mít stále velké problémy. Například za návštěvu exekutora zaplatíš 20 000kč jen za to že k tobě přijde a v případě neplatné exekuce (např schodné jméno s člověkem jehož majetek měl být zabaven) je velice těžké ty peníze jakkoli vymoci zpátky.
  • @Everett_Young "..například pálili dvě mrtvoly současně, a popel potom tak nějak rozdělili půl na půl.." - heh, vida, tak zrovna práve tu platilo (aj doslovne) ono známe "..ani smrť vás nerozdelí.."
    (al.resp. "až kým vás smrť nerozdelí.."
    ..tu ich ešte aj spojila.. :twisted: :-)
  • @Everett_Young u vas to tak vyzera v marnici, u nas v nemocniciach :)
    ale zriadovatelom marnice je stat ci mesto, nie sukromny sektor, nie? mat statnu instituciu ako zamestnavatela, dakujem neprosim, to je jedna velka mafia, segra prave dostala vypoved z ministerstva :(
  • sederik napsal(a):

Jen tak pro zajímavost:
    http://www.zakomunistu.cz/

Přejde-li lehké platové nepřesnosti (neznám prodavačku která by měla 16.800 hr.), dobré srovnání. Ale ukazuje jedno. Cenovou rovnost. A to že pro bankéře jako jednoho z mála doba se zlepšila, ale pro spoustu lidí se zhoršila v úrovni základních komodit.

• Tak musím gratulovat iHNed.cz, že dělají perfektní předvolební kampaň KSČM - následující článek se totiž dá shrnout jako: "Vybrali jsme nejlepší body programu KSČM a jejich kritiku od lidí, který žijou naprosto mimo realitu."

Fakt mě nemrazí z toho, že pokud přijdu o práci, tak mě nepošlou zadarmo uklízet ulice.

Opravdu mě nemrazí z toho, že nebudeme s NATO bombardovat Sýrii.

Nemrazí mě ani z toho, že po navrácení církvím i toho majetku, který jim sebral Masaryk, chce KSČM zrušit příspěvek státu na jejich činnost.

Právo na první zaměstnání pro absolventy škol, postupné zvyšování minimální mzdy až na 14 tisíc korun, snížení počtu odpracovaných hodin - no úplně brrrr.

A TO NENÍ VŠECHNO! TOTALITA POKRAČUJE: zdravotnictví bez poplatků a bez nadstandardů, školy bez školného, bezplatný vstup do Národního muzea, Národní galerie a podobných institucí, minimální důchod na úroveň životního minima až na 10 tisíc korun, nemocenská od prvního dne placená zaměstnavatelem, finančně dostupné kvalitní menzy, sociální byty. Plánují vytvoření veřejné komerční banky bez poplatků, která by však generovala svým klientům zaručený zisk.

Firmy se zisky nad 10 milionů korun by tak měly státu odvádět 25procentní daň z příjmu, počítají se zavedením milionářské daně a daně na luxusní zboží. - ŽE BY TY FIRMY ODVÁDĚLY O CELÝCH 6 PROCENT VÍC, NEŽ TEĎ?!! NESLÝCHANÉ!

No ale nejvíc mě pobavil ten obchodník s cennými papíry: "'Stát může tvořit pracovní místa jen rozmnožováním počtu státních úředníků,' konstatuje k návrhu KSČM ekonom BH Securities Vojtěch Benda." To se jako učili ve škole, nebo proč jako? Z toho fakt mrazí.

Pro rejpaly: ne, nebudu volit KSČM, ale rozhodně si nikdy nekoupim Hospodářky. ;)
  • @Hildegarda ..(nj, štátny sektor je fuj, ale všetci tí súkromníci a podnikatelia sú úplní andílci, a svatci, čo by sa rozdali aj z posledného, aj poslednému mravenečkovi :roll: :-#
  • upraveno 5. října 2013
    @Tom ..a vlastne, práve som dostal nápad, - mohli by mať všetci aj 3xnásobné platy,dochodky, a dalšie príjmy, aj x-násobné, všetci všetko - stačila by (aspon) 1 (ale najlepšie tak 2,- 3 ) - nájsť a otvoriť pre ťažbu v cz-sk poriadne bohaté, tučno-žilnaté ložisko zlata, /striebra, platiny, a pod. ozaj drahích kovov, vzácnich (a čo najčistejšieho, a najvádatnejšieho ložiska, najlepšie toho zlata :-P :twisted: =D 8-)
  • upraveno 5. října 2013
    @Alef_peAlef hovorime tu o zastrasovani od statnej moci ;)
    a ja mam nahodou na andilka stastie. Mama sa ma stale pyta, ci ma nevyrazia za to, ze som si dovolila este otehotniet, ci mi budu drzat miesto a stale dookola jej musim hovorit, ze nie kazdy zamestnavatel je svina
  • @Hildegarda "..zastrasovani od statnej moci.." ahso, tak sory
    (nejak "vybieham, som ted nervyš trochu :/( :-)
  • Tom napsal(a):

sederik napsal(a):

Jen tak pro zajímavost:
    http://www.zakomunistu.cz/

Přejde-li lehké platové nepřesnosti (neznám prodavačku která by měla 16.800 hr.), dobré srovnání. Ale ukazuje jedno. Cenovou rovnost. A to že pro bankéře jako jednoho z mála doba se zlepšila, ale pro spoustu lidí se zhoršila v úrovni základních komodit.
    No vidíš, já dokonce i prodavačku s vyšším platem. Jinak ta kalkulačka je naprosto výmluvná, k ní není co dodat. Ale ono po tom co si napsal ve svém následujícím příspěvku už ani dodávat nic nemusím.
  • TomTom
    upraveno 5. října 2013
    Hildegarda napsal(a):

@Tom vyrazit z prace? uz ziadnu neziskam? a ty kde zijes? na Kube? lebo si neviem predstavit, ze by mna niekedy vyrazili z prace preto, ze sa znepacim statnej moci...sorry, ale to je fakt paranoidna predstava :).

Já žiju v ČR, ale mám v práci kontakt s lidmi, kteří se živí psyopsem a viděl jsem jak to dělají.

Nejdřív hezký a milý rozhovor se zaměstnavatelem typu "podívejte se, víme kam chodí Vaše děti do školy, kde bydlíte...atd.

Když to nejde po dobrém, následují chuťovky hloubkové kontroly finančáku, zamrazení všech jeho účtů, zapálení jeho auta, vyzvednutí jeho dětí ze školy, pošlou se kompromitující fotky jeho manželce. Každý má své slabé místo.

Takže tě radši vyhodí. Z tvého emailu se "oni" dozví, kde žádáš o práci a hodí tam hlášku, že tebe ne. Mezitím na tebe dojde exekutor (nějaký dluh se už najde, nebo vytvoří) a tobě zbude holá zadnice. Pro jistotu dostaneš do své složky malou poznámku, že jsi "osoba nepřátelská státu". Čímž končíš v zahraničí při první dokladové kontrole.

Have a nice day a hodně štěstí.
  • @Tom tak to som rada, ze nezijem v ČR :)
    to mozno prejde u ceskeho zamestnavatela, ale to chcem vidiet, ako by si to dovolili napr k svajciarskemu zamestnavatelovi so 600 ludmi
    ...a ani by som nemala zaludok byt v praci, kde by som mala kontakt s takymi ludmi. Vsetka cest tvojmu zaludku.
  • upraveno 5. října 2013
    @Hildegarda nu vidiš, a napríklad práve v tomto prípade (aj v iních, ale zvlášte v tíchto jako otehotenie, prac.úrazy, a pod. - tu má ten pracovník trochu, (len) o triochu vačšiu istotu, že ten štát jako zamestnávateľ predsalen bude otrochu viac viazaný,/nútený,/tlačený trochu aj dodržiavať (svoje vlastné) zákony (čo sám vydal),opatrenia, a veci na ochranu a podporu zamestnanca, v tažších podmienkach a okolnostiach
    ..
    "u súkromníka" : - ten (v dnešnej dobe) neni viazaný, ani tlačený (takmer) nikým, ničím, a nikomu.. ženu,tehotnú, može vyraziť hned, čo aj keby čakala hned čo aj 10detí hned naraz, a zas iný prípad a extrém - zas iného by nútil do roboty, čo by aj umieral (takmer) :roll: :-# :spike:
  • @sederik S tím rozdílem že platový medián v Čr není 21 000 ale zhruba 16 500. Zrovna minulý týden nám to vykládala učitelka ZSV. To je věc první, která všechny výpočty sráží do míst, kde slunce nesvítí. Věc druhá je, že ani všechny ty pozitivní hodnoty u běžných věcí nedokáží přerazit to zdražení vodného a stočného o téměř 1200% a nárůst elektřiny o 34% přitom spotřeba elektřiny stoupla oproti roku 89 u průměrné domácnosti téměř minimálně o dvojnásobek - většina lidí používá televizi (která dnes žere mnohem více proudu), elektrický vařič, počítač a miliony dalších věcí, které žerou elektriku. Pokud bys to tedy z procent přepočetl na koruny, asi by se ti výsledek moc nelíbil ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.