Dřív než se to nějak zvrhne, rád vysvětlím sám... Za těch pár let jsem si na Noční hlídce (a následně tady) postupně uvědomoval, že disponovat nickem odkazujícím k mé oblíbené postavě může být fajn na random chatu, případně nějakých zájmových webech (csfd aspol.), ale v diskusích a spekulacích o knihách kde se stejně pojmenovaná postava propírá častěji než špinavé prachy v ruském casinu, bývá často poněkud matoucí :-) Tak jsem to - doufám- jednou pro vždy rozsekl...
co sa tyka toho suboja s tym ja problem nemam. Eddard stal na opacnej strane barikady a bol pre nich nepriatel. Je jasne ze by Lyanne neublizil, ale po KL Sack myslis ze by riskovali smrt Lyaninho syna, tho co mali chranit? Oni Eddarda osobne nepoznali, nevedeli ako sa zachova ked zbada plod znasilnenia/lasky...
Taky mohlo dojít obému. Znásilnění Rhaegarem i láska s Robertem. Pak si nemusela být jistá s kým to dítě má a Eddard musel slíbit, že se o ně postará ať už je kohokoliv.
Za předpokladu, že ta scéna s krvavým ložem znamená porod. I tak by asi s rytíři mluvila předtím a nemyslím, že by jim říkala něco ve smyslu odvezte mě co nejdál od mého bratra.
Proč se vedl souboj? Mně to přijde naprosto jasný. Je válka a tihle rytíři jsou poslední výrazný nepřítel a celá akce kolem Lyanny, to už je bonus. Jako Nedovi by mi bylo úplně jedno, jestli Lyanna, ta holka pitomá, šla dobrovolně nebo ne. :-) V tu chvíli prostě chci vědět, co se stalo, jestli je v pořádku.
Myslím, že už sklouzáváte k okrajovým teoriím a někteří možná až někam za okraj. Ale vlastně to je přesně to, co Martin chce. Jen si vymýšlejte složité teorie, alespoň to odvrací pozornost od reality. Dočkejme tance, snad se dozvíme víc.
Komentáře