Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1175176178180181581

Komentáře

• Mimochodem, vše nejlepší k svátku všem ženám a Gabrielám obzvlášť. ;-)
  • @heavy_head Dík, to si nemusel :oops:
  • @Everett_Young Máš pravdu, ale vnitřně mě u tohoto problému štve Stalinova deportace z Krymu. Vlastně za všechny problémy co dnes na Krymu probíhají můžou sami Rusové.
  • @Gorgloj V tom máš pravdu, neříkám, že se těmto problémům nedalo zabránit, ale to lze říct o většině průšvihů historie. Jako pozitivum vidím to, že se snaží aspoň trochu napravit, co tak bravurně pohnojili.
  • @Thorar To doufám, že Klausovi nesahám ani po kotníky. Tisíce vězňů jsem na svobodu amnesií nedostal. Amnestií ke který se nikdo kdo jí připravoval moc nehlásí, teda kromě rockera Jakla to je výborná kvalifikace pro tvorbu amnestie. Ještě nesmíme zapomenout na těžce " pomýleného " ( opravdu nevím jak slušněji názory někoho kdo tvrdí, že Václav Havel byl nástroj satana pojmenovat ) bývalého vedoucího kanceláře Hájka. Už jen to, že Klaus připravoval amnestii s touhle partičkou je dost děsivý. Taky jsem nenapsal desítky knih z nichž většina, končí tam patří do levných knih. Já v práci řeším dopravní přestupky a když projednávám, třeba to že někdo si jel přihlásit auto a řídil bez registrační značky na vozidle má za to dostat zákaz řízení na 6 -12 měsíců ( což v dnešní době znamená, že když si jde žádat po zákazu musí na dopravně psychologický vyšetření) a pokutu 5000 -10 000 Kč a pak člověk vidí co Klas provedl amnestií - to je opravdu hrůza, co se u nás děje.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @heavy_head
    díky :)
  • @heavy_head A si si isty, ze to niektori hliadkujuci pochopia ako ironiu? ;)

Inak porovnavat Krym s Podkatpatskou Rusou je mimo misu. Krym v 50. rokoch bol taky dar nedar. Kto mohol vtedy tusit, ze darujuci a obdarovany nebudu tvorit jeden stat naveky a nikdy inak? Kym Podkarpatska Rus putovala z jedneho statu do druheho.
  • @Hildegarda Jsem si jistý, že někteří ne. :-)
  • upraveno 9. března 2014
    heavy_head napsal(a):

Jasně. USA spolu s EU zorganizovaly na Ukrajině státní převrat a do čela dosadily fašisty, nacionalisty, sadisty, zahrádkáře a myslivce..

Ten převrat byl masivně podporován ze zahraničí, naše oficiální média se ještě chlubila, jak "protestující" získávají prostředky a výbavu v evropských zemích a jak je to správné, že Evropa podporuje šíření "západního světonázoru" do ukrajinských stepí. Co se zbraní týče, myslím, že těch bude na Ukrajině k dispozici dostatek ještě z dob Svazu, blbce ochotné se jich chopit nemusíš nijak složitě hledat. Pochybuju, že by Evropa kohokoliv kamkoliv dosazovala, od toho má velkého bratra za oceánem, EU se pouze snažila v dobré (pro EU) víře integrovat Ukrajinu coby obilnou kolonii.
    heavy_head napsal(a):

Putin jen dává věci zase do pořádku. Při té příležitosti připojí Krym k Sovětskému svazu, vlastně k Rusku, to se může hodit, hlavně kvůli rekreaci. Celé to provádějí dobrovolníci a náhodní kolemjdoucí, Ruská armáda na Ukrajině vůbec není.

Putin dal Rusko do pořádku (na ruské poměry, tj. především v porovnání s postsovětským bordelem) už před lety. To současné se imo podobá spíš tomu carskému než svazovému. Náhodné kolemjdoucí na Krym teď nikdo ani nepustí. Nicméně ruská armáda je schopna na Krym dorazit v dostatečném počtu a eliminovat veškerou vojenskou přítomnost NATO v regionu dřív, než v Bílém domě stihnou říct omfgwtfpwnt..
    heavy_head napsal(a):

Ví, že svět proti tomu nijak nezasáhne, protože rozpoutat třetí světovou válku nikdo moc nechce. Nějaké sankce má u prdele, zdroje jsou, tak co.

Jak jsem se snažil již předtím (zjevně marně) vysvětlit, Evropa nemá na to, aby uvalovala na kohokoliv cokoliv. Nikdo (nejen Rusko) od nás jednoduše nic nepotřebuje. USA mají na to, aby vyhrožovaly státům naší velikosti, které se zrovna zmítají v problémech, případně rozeštvávaly nejednotnou Evropu.
    heavy_head napsal(a):

Doma v Sajuzu a na Britských listech mu za to budou tleskat a bude za hrdinu, který se vzepřel imperialistické roztahovačnosti..

Víš, ono je jim nejspíš jedno, jestli jim někdo tleská nebo nadává. Možná je to občas trochu potěší nebo mrzí, ale to je asi tak všechno. Mám to podobné, což je jeden z důvodů, proč mám Rusko jako zemi rád.

Pochybuji, že stojí o to, kohokoliv "zachraňovat" nebo jenom přesvědčovat. Já bych osobně uvítal, aby si země řešily své problémy samy, bez cizí účasti (americké, ruské či kterékoliv jiné).

Než unipolární svět, kde si jeden dělá co chce a všichni musí přimout jeho vůli, preferuji kteroukoliv alternativu, včetně války libovolné teploty.
    heavy_head napsal(a):

..a dal na chvíli zapomenout na hořkou porážku ve studené válce, kterou stále nevydýchali.

V čem ta porážka měla spočívat? V tom, že se Varšavská smlouva rozpadla a nechala USA řádit po světě zcela bez omezení, než se Rusko probralo z Jelcinovy opice (a přesně tady vidí ten běžný Rus Putinovu zásluhu) a zjistilo, že to takhle opravdu nepůjde a nikdo nemá sílu ani chuť převzít roli kapitána protistrany?
    heavy_head napsal(a):

Ostatně říkal to i Václav Klaus, a ten by se zatraceně rád opět zviditelnil, takže je to tutovka. Staré dobré časy zpátky, navěky a nikdy jinak!
    P.S. Mezitím se dohadují Turci, že Krym by měl být vlastně jejich, tak snad neprovedou anšlus. :-)

Klaus říká leccos, aby se zviditelnil, a ačkoliv souhlasím s derfelem, že situace na Ukrajině má s rozpadem Jugoslávie společného jen málo, se zbytkem Klausova vyjádření se ztotožňuji. Turci by zabrali leccos a rádi, s Ruskem mají nicméně dost špatnou bilanci..
  • @Hildegarda v případě ironie/neironie (obzvlášť vezmu-li v potaz dosavadní projevy některých jedinců zde) situaci naprosto vystihuje následující obrázek (pokud toho člověka déle neznám, nevím, pro kterou možnost se rozhodnout, i když v tomto konkrétním případě jsem si celkem jistý):

image
  • Koukam na Slovensku si volíte hlavu státu, tak sem s tím jak to prožíváte.
  • Snad je to nedělí na tak nenávistné tábory jak u nás ;)
  • @M1on Hmm... Zhodnotil by som to jednou vetou: "Všetci proti Ficovi." :D
  • @Mrcel17 Fico za všechny, všichni za Fica :-D
  • @M1on Prebieha to celkom pokojne. Vlastne prvykrat si clovek nemusi vyberat mensie zlo a robit kompromisy. Aj ucast preto vyzera byt vyssia ako v minulosti.
  • upraveno 15. března 2014
    @Gorgloj: Podle mě to u nás nebylo ani zdaleka tak vyhrocené, jak se to média snažila prezentovat. I když je pravda, že volbu samotnou vzali lidi vážně (což je dobře).

O slovenských kandidátech toho moc nevím a docela rád bych si přečetl názory těch, kteří volit půjdou, nebo teď už spíš byli..
    @Ugla
    Fico - toho velmi predstavovat netreba :)

Kiska - podnikatel, ktory po revolucii chytil prilezitost za pacesy a vybudoval dve velmi uspesne splatkove firmy, ktore s obrovskym ziskom predal a poslednych osem rokov sa venoval budovaniu azda najtransparentnejsej charity na Slovensku. Koluje vtip o tom, ze vdaka tomu by mohol byt prvou damou. Nema vsak s politikou absolutne ziadne skusenosti, jeho pohlad je trosku naivny.

Carnogursky - nestor slovenskej politiky, podpredseda vlady CSFR, neskor minister spravodlivosti, vazneny za komunizmu, casto tvrdohlavy a menej schopny kompromisov, znamy pre svoj prorusky postoj

Knazko - herec znamy aj v Cechach, byvaly minister kultury i zahranicnych veci, byvaly sef JOJky, ako jediny v komunizme vratil titul zasluzily umelec, moderoval mitingy Sametovej, vie najlepsie a s lahkostou komunikovat s mediami, stara skola

Mezenska - vila Amalka :), viac jej hovori transcendentno ako politika :), poslankyna v parlamente

Prochazka - velmi mlady (41), poslanec, uspesny advokat, zastupoval SR pred Sudnym dvorom EU, oznacovany za kandidata pre liberalnejsich krestanov ale i ateistov, komunikuje s mediami otvorene, priznal napr fajcenie marisky
    Otazka nie je, ci do druheho postupi Fico, ale ci tam bude Prochazka alebo Kiska
    Ostatni nemaju sancu
  • Zatiaľ to je celkom tesné.
  • no, existuje úplne malá šanca, že fico sa nedostane do druhého kola, a to by bol čosi nevídané v našej politike. ale ešte to bude necelú hodinu veľmi zamotané.
  • @Hildegarda: Dík, já četl před pár lety poměrně dlouhý rozhovor s Čarnogurským, kde probíral vývoj Slovenska od rozdělení dál, takže o jeho postojích určitou představu mám. Ostatní skoro neznám, ani toho Fica ne :-)
  • k naším voľbám
  • @JoeGyry Ved on si za ten vtipek este posedi ;)
  • @sarven Ta sanca sa imho zvacsi o styri roky ;)
  • @Hildegarda to je jasné že za to bude trpieť. Ale ukázal na dieru v systéme, ktorá by sa mala riešiť.
  • JoeGyry napsal(a):

k naším voľbám

Tak to je síla.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jaktože můžou být na Slovensku 2 pasy?
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/330524-zpatky-k-rusku-na-krymu-si-to-podle-dilcich-vysledku-preje-95-procent-lidi.html

Inu, tak to vypadá, že Krym bude po pár desítkách let zase ruský. Jinak mě dojímá to Putinovo bytí se za právo seberealizace občanů různých území. Uspořádá brzy referendum v Čečensku? A nahradí lidem na Krymu příjem z těch čtyř milionů turistů z Ukrajiny, co tam jezdili, ale teď už to asi nehrozí?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.