Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1177178180182183581

Komentáře

• upraveno 24. března 2014
    Tak to mají v EU asi problém, "pravobrežná" je ta západní - to se bere podle toku Dněpru :D
  • je tu někdo kdo maturuje a zkoušel ty scio testy ?
  • @DanielSvatoš SCIO testy jsou poměrně v pohodě, nejde v nich o mechanické znalosti ale především o úroveň logického myšlení a také o to, jak dokážeš (rychle) řešit neznámé situace. Zkrátka to nemá prověřit co ses našrotoval nazpaměť, ale jak rychle se dokážeš učit.
  • @Everett_Young já nic takového netvrdil :) a naopak s tebou souhlasím ale na to jsem se neptal :D
  • @DanielSvatoš Já letos maturuju, ale všeobecné testy jsem nedělal, byli by mi k ničemu, musel bych dělat ty matematické.
  • @Everett_Young no tam je prej i matika ale já maturuju z angličtiny teda (jednak jsem docela lama a taky v angličtině jsem docela v pohodě)
  • @DanielSvatoš Státní maturita je v pohodě z čehokoli, je výrazně lehčí než školní. Mám kombinaci: ČJ (státně, jinak to nejde) + M (státně) + AJ (školně) + IVT (školně)
  • ty máš matiku i angličtinu ? proč ?
  • @DanielSvatoš Proč ne? Jeden cizí jazyk mít musíš každopádně, v tom si nevybereš, a proč bych si nedal státní matiku, je to jen jeden test ve kterym můžeš získat max. 50 bodů a abys prolezl stačí ti jich dát 17
  • tak to ti fandim ja bych si nevěřil ani na těch 17
    já maturuju v češtiny, angličtiny, strojnictví, programování a jsem spokojenej :D
  • Nevím jak je to teď, ale státní maturita z češtiny (základní úroveň) byla poměrně oddechová záležitost :D angličtinu jsem si v generálce zkoušela písemný test základní úroveň a to by taky neměla být až taková hrůza :)
  • Maturita je oddechovka docela, jen ta matika dokázala spoustě lidem zavařit (resp 20% účastníků maturity z matiky).

Co se týče těch scii. Z matiky i všeobecných jsem měl kolem 65 percentil... Potřeboval jsem 70 takže vyhozené prachy :D
  • @Gorgloj jo, to jsem se smál, když coury od nás dělali scia a jelikož jsou to děsný šprtky tak očekávali jak z toho budou mít všechny plných 100% a nakonec měli 50 a míň, protože jsou ve skutečnosti IQ tykve :-D To mě dost pobavilo. Problém s matikou je v tom že ty příklady jsou zadané dost hloupě a nejednoznačně, tudíž se můžeš u většiny z nich dopracovat ke dvěma až třem správným výsledkům, a nejde určit který z nich je ten pravý. Takže ti něco vyjde, je to dobře, ale oni chtěli něco jiného. Tu matiku vymýšlel někdo hodně tupý.
  • A ja som myslela, ze Zirinovsky je uz davno v dochodku :)

"Poradca poľského prezidenta Tomasz Nalencz v komentári pre poľské médiá uviedol, že text listu podpísaného poslancom ruskej Štátnej dumy Žirinovským sa mohol zrodiť len "v chorom mozgu" a navrhol list "postúpiť psychiatrovi"."

http://www.sme.sk/c/7146222/podpredseda-ruskej-dumy-navrhol-susedom-ukrajiny-rozdelit-si-jej-uzemie.html#ixzz2wx6iTwVH
  • upraveno 25. března 2014
    @DanielSvatoš Scio testy jsou a nejsou v pohodě. Test všeobecných znalostí využívá dokola podobný test úloh, který se dá nacvičit. Především záleží na jakou školu se hlásíš (pokud je děláš z tohoto důvodu). Jde o percentil, který projde. Na práva je percentil 98, takže dostat se na ně touhle cestou není snadné:-) Proto většina lidí využívá více termínů scio zkoušek. Což je ovšem finančně dost náročné. Na druhou stranu je úroveň zkoušek oproti státním maturitám mnohem vyšší. Já osobně jsem v této podobě jejich odpůrcem.
  • Docela se mi líbí testy které používá Masarykova univerzita (také testy všeobecných studijních předpokladů) ale postavené ještě jinak (podle mě lépe) než scia.
  • @Everett_Young Copak jdeš na Muni? :D
    Ano, TSP jsou provedeny dobře :)
  • @Gorgloj Mám tam danou přihlášku, konkrétně na Aplikovanou informatiku, jinak mám ještě na VUT, ČVUT a VŠPJ (záložní kdyby mě jinam nevzali, přeci jenom to mám za kopcem)
  • @Everett_Young Aplikovaná informatika je jeden z docela nacpaných oborů. Já byl na programovatelných technických strukturách a teď jsem přešel na Počítačové systémy a zpracování dat.

Hlavní otázka, jakou školu bys radši? :D
  • @Gorgloj Nevím, asi MUNI. ČVUT se mi moc nechce, celá ta škola jede co se byrokracie a celé formální stránky týká dost zastarale, na druhou stranu si tam člověk může libovolně volit předměty. VUT taky nezní špatně, ale trochu se tam bojím té fyziky které je tam poměrně dost. MUNI je pokud vím, velice dobrá škola a nenarazil jsem tam na žádný velký problém, takže asi tam. Jak velký je rozdíl mezi těmito obory a aplikovanou informatikou. Nechci se zabývat moc teorií, spíš se chci naučit něco pořádného do praxe, abych pak mohl sehnat pořádné místo nebo pracovat jako OSVČ. Na které škole jsi teď ty?
  • upraveno 25. března 2014
    @Everett_Young Řeknu to takhle praktických oborů jako takových tu moc není, to spíš musíš hledat jednotlivé předměty, které většinou nejsou povinné. Programovatelné technické struktury jsou nejméně teoretické, ale záleží hodně na tom zda tě baví programování "embbed" systémů.

Jinak všechny obory na FI-MUNI na mají dost povinných a povinně volitelných předmětů, které jsou stejné.
    Jestli chceš můžu ti z ISU vytáhnout předměty, které bys musel složit v daném oboru.

Jak jde poznat jsem studentem MU a jsem na FI ;)
  • @Gorgloj Ten seznam už jsem viděl od Paulcz, je tam taky :-D
  • @Everett_Young Tak to jo :D Aspoň víš do čeho jdeš :D
  • @Gorgloj Doufám, že se tam jede tak nějak od začátku, protože naše maturita z informatiky neobsahuje žádné programování, a nejtěžším úkolem je vyretušovat kachnu v gimpu. Takže moje znalosti jsou asi takovéhle: Zvládnu sestavit plně funkční PC sestavu a uvést ji do provozu; vím něco málo o grafice rastrové i vektorové; umím trošku tvořit videa v movie makeru; umím tvořit webové stránky (html, css, javascript. k PHP jsem se ještě nedostal) a k tomu nějaká ta základní práce s PC a servery, ale to je tak všechno a to jsem se toho ještě největší část naučil doma. Takže jsem zvědavý, jestli po půl roce nepoletím :-D
  • @Everett_Young První semestr je jednoduchý, pokud v něm nevyletíš z matiky :D
  • @Gorgloj na gymplu dávám matiku kolem dvojky (podotýkám že na učení z vysoka kašlu) u státní matury si věřim na jedničku. Jak těžká je tam matika?
  • @Everett_Young Ze začátku je to opáčko ze střední.. Ale řekněme jak moc umíš Euklidovskou a affiní geometrii?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. března 2014
    @Gorgloj Eukleidovská - to mi celkem jde, jak konstrukce tak výpočty. Affiní - tenhle termín slyším prvně.

edit: Aha, pod tím se skrývají vektory, no ty jsou trošku horší, svoje znalosti v nich odhaduju tak na 3 (v gympláckém měřítku)
  • @Everett_Young Z toho vychází zhruba polovina druhého semestru. Není to těžké jak se zdá, ale rozhodně to nepodcenit. Statisticky se v prvním semestru nejvíc "propadá" z matik :D
  • @Gorgloj Matiku mám celkem rád, víc se děsím fyziky. Ta mě nikdy nechytla a celkem jsem na ní kašlal.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.