Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1180181183185186581

Komentáře

• @Ser Tribun: Krom definice normálního rozdělení? Těžko. Respektive může se o to kdokoli pokusit (a bude to hodně dlouhá debata bez jasné definice) a skončí to maximálně velmi subjektivně - podobně jako "Definuj, kolik stromů už je les".
  • @Ser Tribun Proto jsem hned odkazoval na @Jay protože to dovede vysvětlit lépe než já. Ano, v podstatě se dá hovořit o rozložení podle Gaussovi křivky.
  • jen jsem chtěl narazit na to, že když jsem na střední měl odborný předmět psychologie, tak první poučka bylo, že normalita nelze definovat..jelikož normální je pro každého zcela něco jiného a každý to hodnotí subjektivně podle sebe. Pro mě je normální si dát každý ráno kafe...ale pro někoho kdo každý ráno pije čaj je to zas uplně nenormální..

..mno jen mě zaujala předchozí debata o normalitě členů našeho ,,západozemského společenství,, |:)
  • ale nevim co je gauusova křivka...znám jen Gaussovu pušku ze hry Fallout :D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Ok, je tu někdo komu přijdou jeho příspěvky normální, rozumí jim, přijdou mu v pořádku?

(debata nevznikl kvůli mastění si ega kdo je víc non-conforme a nejde s proudem)
  • no právě jde o to, že každýmu budou připadat, že jeho příspěvky jsou naprosto normální :D
  • dle mého by nikdo neměl nikoho soudit a měli by jsme jak správné ,,společenství,, držet za jeden provaz :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 31. března 2014
    @Ser Tribun

ad 1) Thorar teď odkazoval na příspěvky od Alef (celý to jméno psát nebudu protože si ho nepamatuju). Tomu kdo příspěvky píše čitelné připadají samozřejmě, proto je taky tak píše.

ad 2) Ty jsi ale sluníčko ;-)

Mimochodem, co jsi studoval za střední školu že jste tam měli samostatnou psychologii (na většině škol je prostě zařazená jako část předmětu Základy Společenských Věd) ?
  • No :D jsem sluníčko co nemá rádo když si někdo na forech naváží do druhejch :) /a schválně budu psát slengově/
  • @Ser Tribun A ta škola smím-li se zeptat?
  • OA Heroldovy sady...Praha
    @Ser Tribun Sluníčko, jednou ty saze prostě bouchnout musej, ty ho nečteš tak dlouho jako já a ostatní.

BTW na té tvé škole nevidim takový předmět.
  • @Thorar Alefovým příspěvkům většinově rozumím (spíše bych řekl že chápu jejich podstatu), pořídil jsem si totiž domů dešifrovací stroj enigma :-)
  • za mých studijních let byl součástí 3. ročníku. Jinak tě chápu, ale nemusel si ho hned zvát mimoněm .. :) ale už bych to asi neřešil :)
    @Everett_Young Podstatě toho co chtěl říct se většinou taky doberu, ale neskutečně mě irituje ten jeho styl jakým píše.

Představ si, že tak jak píše, by i mluvil.
  • @Ser Tribun: Normální rozdělení je takový statistický základ... samozřejmě bych ti tu mohl napsat vzoreček, ale na to jde kouknout na wikipedii, stejně jako na poměrně specifickou hustotu daného rozdělení. Kdysi to bylo podáno (parafrází Malého prince) - v téhle čáře někteří vidí klobouk, (jiní Říp) a někteří hrozivý obraz toho, jak hrozníš pozřel slona... pravda je však mnohem děsivější - jedná se o hustotu normálního rozdělení.... :o)
    Běžně se říká, že přibližně normální rozdělení -se specifickými parametry střední hodnoty a rozptylu- má IQ a třeba výška - prostě ano, sem tam existuje extrém tupoun, Einstein, Tyrion, Hora,... ale to jsou jednotlivosti a drtivá většina lidí bude spadat někam kolem průměru.
    Naopak třeba rozdělení mezd je normálnímu rozdělení hodně vzdáleno...

Jinak ze statistických "paradoxů" (rozumím jako paradox pro ne-statistika) mám nejraději větu "Naprosto drtivá většina lidí má nadprůměrný počet rukou"... :o)
  • Lucc napsal(a):

dle mého by nikdo neměl nikoho soudit a měli by jsme jak správné ,,společenství,, držet za jeden provaz :)

Což o to, držet za jeden provaz je dobrý,... ale občas se to chce dohodnout i jakým směrem jej tahat... :o)
  • upraveno 4. dubna 2014
    @Lucc image

Na obrázku je to zrovna aplikovná na IQ vodorovná osa: vždycky od extrému (IQhodně nízke třeba 30) po další extrém (velmi vysoké IQ 140) svislá osa četnost (lidí, chyb, vad, stoupenců strany, čehokoli).
  • Haha, zrovna jsem tu chtěla napsat, že se považuju za normální, když mi dorazila pošta s oznámením o přerušení studia. Poprvé po 27 letech nejsem žák/student. Ech, je to normální? :anxious:
  • @brbr Copak jsi studovala? :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @brbr
    Je :)
  • @Everett_Young Naposledy doktorát, abych mohla dělat paní chytrou :twisted: Těch 27 roků je ZŠ, SŠ, Bc., Mgr. (prodloužený o rok) a teď ten PhD, v podstatě skoro celý život. Asi přejdu rovnou na univerzitu třetího věku.
  • @M1on: No... u toho IQ to normálnímu rozdělení zhruba odpovídá, politiku bych do toho nemotal - Jednak rozdělení pravice - levice není úplně smysluplné, jednak dělení podle politických stran je vždy diskrétní (tj. nespojité - podobně jako hod kostkou, kdy může padnout jen 1, 2, 3, 4, 5, 6 a to s relativně podobnou ppstí)... a hlavně bych se obával, že ty extrémy (KSČM a DSSS) by nebyly úplně nízko ve srovnání se středem... nehledě na to, že ten vrchol by asi nebyl úplně veprostřed, protože republika je dost doleva... No nic, prostě v tomto případě bych normální rozdělení nepoužil...

@brbr: Myslím, že @Everett_Young se ptal na obor,... po sedmadvaceti letech mimo školu by třeba jen základka byla dost smutná... :o) Ostatně fakt v to není započtená i MŠ? :o)
  • @Jay Vacsina ludi pozna normalne rozdelenie a Gaussovu krivku a na to sa pokusaju napasovat vsetko. Pritom Gaussova krivka popisuje v podstate ideal. Nie kazdy pozna log-normalne, exponencialne nebodaj Poissonove rozdelenie.
  • A kdo tu zná Gaussovu pušku? :P :) :dance:
  • upraveno 1. dubna 2014
    nebydlí někdo v Praze a má vzduchovku? Mám nápad :twisted:

a asi jsem se nachytal na april:D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Ser_Tribun Fallouty mám odehrané všechny kromě New Vegas které se mi seká takže ho teď nehraju :-)
  • @Ser_Tribun: Gaussovka? Klasika - jedna z mých nejoblíbenějších zbraní... myslím, že byla až ve dvojce (nejen puška, ale i pistole)... vlastně ne, nakrátko tam byl bozar, o moc lepší. :o)@Hildegarda: No, kdybych chtěl mluvit o statistice, začínal bych pro sichr už rovnoměrným :o)... ale tady se hovořilo o tom, co to znamená být "normální"...
  • @Jay ááá tak přeci jsou tu nácí postapokaliptický fanoušci :) :) jop hned po návštěvě NCR a ukradení bozaru (tak jsem to tedy praktikoval já) šla gaussovka stranou :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.