Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
heh "nadprumerný pocet ruk´ -hej už je mi to jasné :p
Mimochodem, stejně mi to nevychází - devítku jsem (tak tak) taky minul, ale magistra jsem končil (před) 24. rokem života - což mi dává 17 let na škole,... alternativně bych se k tomu měl dostat přes jednotlivé školy (2+4+7+5) - tak možná 18,... ale spíš jsem na jazykovce byl jen 3 roky... Doktorát 9 let je trochu moc,... nebo jsi Bc. et Mgr. (v různých oborech a nebylo to navazující magisterské, jak je teď moderní?)
@Ser_Tribun: Knihy jednou (Jen tu první jednou česky jednou anglicky), ale dost mi toho vypadlo, takže se chystám na repete (ostatně průběžně se mi snad zlepšila anglina...)
@brbr: Aha,... já si třeba myslel, že PhD je výrazně kratší... (do toho jsem už nešel, bylo potřeba vydělávat...)
“Místo aby své poselství halili do symbolů, vykreslovali francouzští vypravěči 18. století svět přímočařé a otevřené brutality. (…) V jedné z raných verzí Šípkové Růženky vystupuje Krásný princ, avšak ženatý. Znásilní spící dívku a ta mu porodí několik dětí, aniž se přitom probudí. Novorozenci nakoniec kouzlo prolomí tím, že ji při kojení koušou. Pohádka následně rozvíjí druhou dějovou linii, neboť Princova matka-obryně chce svá nechtěná vnoučata pozřít. (Červená karkulka) Vlk se do babiččina domu dostal dřív. Zabil babičku, nalil její krev do lahve a její maso nakrájel na talíř. (…) “Vezmi si také něco k zakousnutí, drahoušku. Ve spížce je maso a víno.” A tak holčička jedla a pila.”
— Robert Darnton - Velký masakr koček a další epizody z francouzské kulturní historie
Trochu mi to připomíná pohádku o zlobivém dítku (od Grimmů? přesně si to nepamatuju) - tak moc dítko zlobilo, až onemocnělo a umřelo. Ale i z hrobečku pořád vystrkovalo ručičku, až musela přijít na hřbitov maminka a naplácat mu.
vždyť je to jak přes kopírák
To už možná Anšlus Rakouska, nebo obsazení zbytku Československa...
A že Sudety neměli strategickou hodnotu? Kde myslíš, že byla postavená většina pevností a vojáků, před mnichovskou dohodou a odkud pak musela odejít a všechno tam nechat?
@M1on Ne, Československo bylo uznáno ještě před podepsáním mírové smlouvy ve Francii jako samostatný stát (bez vyznačené hranice) který byl díky legionářům a exilové vládě uznán jako jedním z vítězů první světové války. Rakousko-Uhersko se tak ničeho nezřeklo. Československo proti němu vyhlásilo vzpouru a porazilo ho ve válce. V tom je celkem podstatný rozdíl. My jsme později také bojovali s Maďary a Poláky, když zkoušeli dělat bordel v době mezi první a druhou světovou válkou.
Francie a Anglie předpokládala, že bude Beneš poslouchat jejich rozhodnutí. Pro opačnou možnost nebyli připravení. O tom, že by nás prohlásili za agresora nebudeme debatovat, protože by to udělali. Ale nesouhlasím, že by proti nám válčili ;)
Mě ani tak nejde, jak se chovali ostatní státy při nároku na Sudety nebo na Krym. Jde mi o chování státu, který si ho nárokuje.