Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1181182184186187581

Komentáře

• Jay napsal(a):

@brbr: Myslím, že @Everett_Young se ptal na obor,... po sedmadvaceti letech mimo školu by třeba jen základka byla dost smutná... :o) Ostatně fakt v to není započtená i MŠ? :o)

Školka v tom opravdu není a dokonce tam není ani devítka, ta mne ještě minula :-)...........obor je archeologie, ale to jsem myslela, že se tak nějak všeobecně ví.
  • upraveno 1. dubna 2014
    Jay napsal(a):

@Ser Tribun: Normální rozdělení je takový statistický základ... samozřejmě bych ti tu mohl napsat vzoreček, ale na to jde kouknout na wikipedii, stejně jako na poměrně specifickou hustotu daného rozdělení. Kdysi to bylo podáno (parafrází Malého prince) - v téhle čáře někteří vidí klobouk, (jiní Říp) a někteří hrozivý obraz toho, jak hrozníš pozřel slona... pravda je však mnohem děsivější - jedná se o hustotu normálního rozdělení.... :o)
    Běžně se říká, že přibližně normální rozdělení -se specifickými parametry střední hodnoty a rozptylu- má IQ a třeba výška - prostě ano, sem tam existuje extrém tupoun, Einstein, Tyrion, Hora,... ale to jsou jednotlivosti a drtivá většina lidí bude spadat někam kolem průměru.
    Naopak třeba rozdělení mezd je normálnímu rozdělení hodně vzdáleno...

Jinak ze statistických "paradoxů" (rozumím jako paradox pro ne-statistika) mám nejraději větu "Naprosto drtivá většina lidí má nadprůměrný počet rukou"... :o)

Horu ? ted nejsom siistý, jako myslíš, kam radíš Horu, podprumer, či nad. ? :o

heh "nadprumerný pocet ruk´ -hej už je mi to jasné :p
  • intelektuální napětí stoupá.... :) až se v tom začínám ztrácet
  • jen tak mimo aktuální debatu.. :) četli jstě knihy jen jednou nebo víckrát?
  • @brbr: OK, někdo věděl (já třeba ne...)...
    Mimochodem, stejně mi to nevychází - devítku jsem (tak tak) taky minul, ale magistra jsem končil (před) 24. rokem života - což mi dává 17 let na škole,... alternativně bych se k tomu měl dostat přes jednotlivé školy (2+4+7+5) - tak možná 18,... ale spíš jsem na jazykovce byl jen 3 roky... Doktorát 9 let je trochu moc,... nebo jsi Bc. et Mgr. (v různých oborech a nebylo to navazující magisterské, jak je teď moderní?)
  • @Jay Počkej, teď si mě zmátl, musím počítat..... ok, je to 26 roků (doktorát je max na 8 a já jsem přerušila na poslední chvíli :-))
  • @Alef_peAlef: Hora a Tyrion byly příklad odlehlého pozorování u výšky... :o)
    @Ser_Tribun: Knihy jednou (Jen tu první jednou česky jednou anglicky), ale dost mi toho vypadlo, takže se chystám na repete (ostatně průběžně se mi snad zlepšila anglina...)
    @brbr: Aha,... já si třeba myslel, že PhD je výrazně kratší... (do toho jsem už nešel, bylo potřeba vydělávat...)
  • @Jay No rovnomerne som nespominala, pretoze nemusis byt statistik, aby bolo jasne o co v nom ide narozdiel od vyssie spomenutych ;)
  • @brbr prerušenie je tušim max. na 1-2 roky, ale budeš sa moct ešte vratit a dokončit to, ci.. ? :-k tie počty rokov neviem, či sa tam do max.dlžky studia počíta aj to prerušenie, či bez, ono to má tuším každá škola nastavené trochu ináč
  • @Alef_peAlef Můžeš přerušit po dobu mateřské/rodičovské. To je teď nějaká nová finta (teda já o ní vím nově :-)).
  • Zaujalo:
    “Místo aby své poselství halili do symbolů, vykreslovali francouzští vypravěči 18. století svět přímočařé a otevřené brutality. (…) V jedné z raných verzí Šípkové Růženky vystupuje Krásný princ, avšak ženatý. Znásilní spící dívku a ta mu porodí několik dětí, aniž se přitom probudí. Novorozenci nakoniec kouzlo prolomí tím, že ji při kojení koušou. Pohádka následně rozvíjí druhou dějovou linii, neboť Princova matka-obryně chce svá nechtěná vnoučata pozřít. (Červená karkulka) Vlk se do babiččina domu dostal dřív. Zabil babičku, nalil její krev do lahve a její maso nakrájel na talíř. (…) “Vezmi si také něco k zakousnutí, drahoušku. Ve spížce je maso a víno.” A tak holčička jedla a pila.”
    — Robert Darnton - Velký masakr koček a další epizody z francouzské kulturní historie
  • @Hildegarda Pěkné, to si musím sehnat :-)
    Trochu mi to připomíná pohádku o zlobivém dítku (od Grimmů? přesně si to nepamatuju) - tak moc dítko zlobilo, až onemocnělo a umřelo. Ale i z hrobečku pořád vystrkovalo ručičku, až musela přijít na hřbitov maminka a naplácat mu.
  • @Hildegarda nice ...snad to nečítaš malemu 8-O :-)
  • @Depresor ..však aj tak sa k tomu dostane, skor-ci-neskor, (nj, klasické gotické a hororové povídky a novely :twisted: ; )
  • brbr napsal(a):

Trochu mi to připomíná pohádku o zlobivém dítku (od Grimmů? přesně si to nepamatuju) - tak moc dítko zlobilo, až onemocnělo a umřelo. Ale i z hrobečku pořád vystrkovalo ručičku, až musela přijít na hřbitov maminka a naplácat mu.

8-O
  • Pak doporučuji skotské pohádky. Já to sice nečetl, ale jeden kamarád doporučoval... taky morbidita na entou. Například pohádka o tom, jak manželka sní ze špajzu šunku a aby otec nic nepoznal, tak vyudí syna,...
  • @Jay a toho si otec určitě nevšimnul =D
  • @Dreamer: Co já vím, já z toho znám jen tenhle výsek,... ale podle skotských dějin bych se ani nedivil... počítat pořádně neuměli, sem tam nějaké dítě uteklo, sežral ho vlk, umřelo na zimnici, na plenění náhodnými nájezdníky,... nevím, těch možností je... Středověk byla drsná doba, Skotsko nevyjímaje.
  • Jay napsal(a):

@Dreamer: Co já vím, já z toho znám jen tenhle výsek,... ale podle skotských dějin bych se ani nedivil... počítat pořádně neuměli, sem tam nějaké dítě uteklo, sežral ho vlk, umřelo na zimnici, na plenění náhodnými nájezdníky,...

...nebo bylo vyuzeno vlastní matkou, stejně mi ta logika přijde podivná. Asi měla šunka větší cenu, než děti, kterých měli deset, a protože maminka snědla šunku, devět pošlo hlady a jedno se se štěstím dožilo dospělosti :D

• @Dreamer: snažil jsem se spíš najít vysvětlení, proč to otci nemuselo být divné,... ale jak říkám, slyšel jsem o tom jen vyprávět... ostatně "pohádky" původně obecně nebyly příběhy na dobrou noc pro děti, ale takové celkem drsné povídačky pro černou hodinku...
  • @Jay však já se nehádám, jen mi to přijde zvláštní :)
  • @M1on: Není, se sudetama velmoci předem souhlasily.
    To už možná Anšlus Rakouska, nebo obsazení zbytku Československa...
  • @Jay To ano, ale argumenty, kterýma se ohání Rusko jsou jako přes kopírák.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Gorgloj Nejsou, sudety nikdy nebyli součástí NĚmecka, které by se jich v návalu slabosti/idiocie zřeklo. Krym byl naprosto regulérní součástí Ruska, kterou nechal Chruščov kdo ví proč připojit k ukrajině. Navíc, rusko narovinu přiznává že je pro něj důležitým strategickým bodem, kterého se nevzdá, sudety nebyly důležité vůbec ničím.
  • @Everett_Young Když to bereš takhle tak Česka se zřeklo Rakousko-Uhersko
  • @M1on "zreklo" ..tak jak sa to vezme, tak jako sa "zreklo" všetkích svojich nástupnickích štátov, pri svojom(R-U) rozpade
  • @Everett_Young Omyl, úplně první argument Ruska byla ochrana ruských obyvatel a to říkal o němcích i Hitler ;) Krym byl v jedno období taky naprosto suverénní stát, ale to asi neznamená, že obsadí ještě část Ruska a vytvoří ho zpátky že?
    A že Sudety neměli strategickou hodnotu? Kde myslíš, že byla postavená většina pevností a vojáků, před mnichovskou dohodou a odkud pak musela odejít a všechno tam nechat?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 4. dubna 2014
    @Gorgloj Velký rozdíl je v tom, že Hitler to měl od ostatních států podpořené. Před podepsáním mnichovské dohody byla do našeho pohraničí vyslána britská diplomatická expedice, která měla za úkol pozorovat život sudetských Němců. Závěr těchto "nezávislých" pozorovatelů byl jednoznačný: "Sudetští Němci jsou Čechy jednoznačně utiskováni, a je nepřijatelné aby nadále trpěli pod českou tyranií. Je bezpodmínečně nutné, zajistit oddělení těchto pohraničních obyvatel od zbytku Československa." Takže pokud se EU a USA odvolávají na Hitlera, měli by se chytnout za rypák, protože oni mu to sami posvětili. Kdyby Československo začalo klást odpor bylo by označeno za agresora a byla by proti němu vedena válka jak ze strany německa tak ze strany Velké Británie. Francie dělala že o ničem neví.

@M1on Ne, Československo bylo uznáno ještě před podepsáním mírové smlouvy ve Francii jako samostatný stát (bez vyznačené hranice) který byl díky legionářům a exilové vládě uznán jako jedním z vítězů první světové války. Rakousko-Uhersko se tak ničeho nezřeklo. Československo proti němu vyhlásilo vzpouru a porazilo ho ve válce. V tom je celkem podstatný rozdíl. My jsme později také bojovali s Maďary a Poláky, když zkoušeli dělat bordel v době mezi první a druhou světovou válkou.
  • upraveno 3. dubna 2014
    @Everett_Young Zahodili ČSR, protože neviděli dál než týden dopředu, nakonec i Rusko jen mluvilo, takže respektive všichni s kým jsme měli v té době nějaké smlouvy.
    Francie a Anglie předpokládala, že bude Beneš poslouchat jejich rozhodnutí. Pro opačnou možnost nebyli připravení. O tom, že by nás prohlásili za agresora nebudeme debatovat, protože by to udělali. Ale nesouhlasím, že by proti nám válčili ;)

Mě ani tak nejde, jak se chovali ostatní státy při nároku na Sudety nebo na Krym. Jde mi o chování státu, který si ho nárokuje.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.