Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@flanker.27: To třeba sice nevím, ale samo o sobě to nemusí být ani znak demokracie ani nedemokracie - záleží na tom, jestli je zkrz to vidět, že hlasoval "jednou obálkou", nebo "jak hlasoval"...
Tss... SKRZ samozřejmě.
Podle těch výsledků by se Krym odtrhnul, i kdyby "ruská" většina vůbec nehlasovala :wall: I když uznávám, že zpochybňovat výsledky referenda je pro Kyjev i Západ snesitelnější, než kriticky zhodnotit své "zásluhy" na současném neutěšeném stavu.
Možno je to najspravodlivejšie riešenie... Ale úprimne... To je ako čakať, že si politici odhlasujú nižší plat...
Raz za desať štátov sa objaví jeden, ktorý len bezhlavo nehučí o svojej nezávislosti, ale naozaj je vidno, že to zvládne sám a jeho spojenie je absolútne nespravodlivé a nevýhodné. Neviem uviesť stopercentný príklad, ale napríklad zástanci odpojenia Benátok tvrdia, že Benátky sú naozaj veľa vynášajúca oblasť a Taliansko z nich len berie dane bez akejkoľvek pomoci (alebo pomoci nižšej než sú vydané dane), takže by pre nich malo byť viac než výhodné odpojiť sa, dane si nechať a budú sa mať lepšie (či je to pravda neviem, tvrdí to tá strana, pre ktorú je to výhodné, ale nemusí to byť ani lož).
Nuž a teraz si predstav, že by o odpojení malo rozhodnúť Taliansko... Prečo by to robili? Lebo je to spravodlivé? Žiaľ, smola. Keby Uhorsko bolo hlasovalo o odpojení Slovenska, tak pochybujem, že by sa našiel (v danej dobe) jediný maďarský pseudopolitik/šľachtic, ktorý by hlasoval v náš prospech. Tak sa mi zdá, že aj to málo v náš prospech za Rakúsko-Uhorska bolo skôr nariadenie Rakúska (napr. nariadenia Márie Terézie a Jozefa II.) To ako fakt? A je nejaká šanca schválenia? A to majú ako že ako sa im zachce, alebo tam majú pridané podmienky, kedy to zabavia (napr., že ten majiteľ musí spáchať nejaký zločin, podvod...)? Pretože toto mi na Putinovu pretvárku nesedí :D
Mne príde, že Putin sa aspoň tvári ako demokrat. Nie žeby ma prekvapovala jeho chuť zhabať američanom majetky, ale to len tak? Bez nejakého závažného dôvodu, ktorým by sa aspoň naoko obhájil (napr. ten jeho rozkošný preslov pri anexií Krymu)?
Paradoxne by ma totiž taký zákon prekvapil (na to, ako sa furt chcú tvárť demokraticky by to vyzeralo ako návrat k socializmu). Takže som teraz šokovaný. Síce neskoro, ale...
Prvé kolo som vymeškal, ale v druhom kole bol Fico a Kiska. Na Fica mám nepekný názor. Príde mi, že skutočný majster je len v tom podporiť EÚ v jej najdôležitejšej práci - umožniť magnátom vyvýšiť sa nad "slobodných otrokov". Akonáhle sa objavil nejaký problém, s radosťou ho vyriešila nejaká zväčša zahraničná firma. A nie zrovna lacno. A kto to platil? Daňoví poplatníci. O Kiskovi veľa neviem. Viem jedine, že je bohatý, zastáva tradičnú rodinu a vyzerá úprimne. Hoci sa môže pretvarovať, príde mi ako bez debaty vhodnejšia alternatíva na prezidenta. Už len aby sa premiérom stal Procházka (BTW tento tuším učí moju sestru, čo študuje v Trnave) a možno budeme mať trocha produktívny štát. Síce ak Kiska fakt nechá do ústavy zakoreniť tradičnú rodinu, nebudem to považovať za najlepšiu možnosť, no s tým, že by bolo Slovensko normálny štát sa snažím zmieriť.
Nxo ides do Talianska? Aj ore Bratislavsky kraj pracuje na hlasovu dolinu, odvadza ovela viac dani a uroven zivota je tam vyssia, podme sa odtrhnut!
Kiska je prezidentom, nie premierom, funkcia ma u nas viacmenej reprezentativny charakter, takze do ustavy si pretlacit nic len tak nemoze.
Inak, bol si niekde dlho bez netu? ;)
Já myslím, že jak Evropa potřebuje plyn a ropu z Ruska, tak oni potřebují evropské peníze. Co se týká HDP na obyvatele i jeho růstu, tak to žádná sláva není. Spíš naopak. Nejvýznamnějšími obchodními partnery Ruska jsou Čína, státy EU, Ukrajina a USA. Nevím jestli je to pro nepříliš dobrou ekonomickou situaci v Rusku a jejich společnosti výhra, stát se takto nedůvěryhodnými.
Někdo tu přirovnával Putina k Tywinovi. On se sice tváři že sere zlato (viz olympiáda v Soči) a je to borec největší, ale na rozdíl od Lannisterů toho zlata až tak moc nemá. Respektive má černé zlato, jenže to se musí prodat, aby z toho byl užitek. Teprve čas ukáže, jestli anexe Krymu byl tah geniální či genitální. Osobně tipuji druhou možnost.
Ja nehovorím len o tom, že nejaký štát odvádza vysoké dane a hneď hučí.
Tu ide o neúmeru danej pomoci a vydaných daní. Akonáhle je pomoc minimálna (ergo si skoro všetko financuje a spravuje mesto), zato dane (evidentne len pre vyššie platy politikom) sú vysoké, je to nevýhodné a tá oblasť má plné právo nenechať sa ďalej odrbávať. Ak sa o seba naozaj musí starať sám, potom je to autonómia. To je ten dôležitý faktor. Akonáhle sa zvyšuje množstvo vecí, o ktoré sa musia starať (a financovať si ich) sami, potom mi príde absolútne logické, že sa to neoplatí (alebo zastávaš ideológiu, aby tí, čo majú menej šťastia pracovali na políčku pre vyššiu triedu vzdelaných ako za stredoveku?).
Benátky majú vraj dosť peňazí na to, aby sa starali sami o seba a ešte viac by ich mali, ak by neplatili v ich prípade zbytočné dane. Ak by boli samostatní (ak je to, samozrejme, pravda), mali by byť schopní postarať sa o to vytvoriť štát na extrémne vysokej úrovni (s malými sa to robí ľahšie ako s veľkými) a v takom prípade by mali kvantá peňazí nazvyš - ktoré by sa dali prakticky využiť na internacionálnej úrovni. Z toho by ťažili mnohí.
To je pravda, že nemôže. Ale ten reprezentatívny charakter má významnú rolu. Akonáhle je reprezentant, znamená to, že aj jeho názory by mali reprezentovať Slovensko. A akonáhle sa nestotožňujem s tak závažnými zásadami, nemám viac pocit, že som tu doma. Je pravda, že uspokojiť masy sa nedá (vlastne hej, s katolíckym ámen-krížik súhlasím so všetkým, sa to za pár desiatok rokov možno bude dať), ale nepodceňoval by som funkciu reprezentatívnej funkcie.
A ja nehovorím pretlačil. Schválil. Jeho odpor by bol symbolický (vzhľadom na legislatívny proces), ale na to tu predsa je. A symboly vedia tiež zohrať peknú rolu.
Nebol som nikde bez netu. Len som si chcel dať pauzu a nemal som veľa času. Teraz som sa sem vrátil hlavne kvôli druhej epizóde seriálu, len pri všetkej svojej otravnej ukecanosti som sa znova zaháčil pri tejto diskusií, tak som sa tu trocha zacyklil.
@Chmur Paradoxne s týmto trocha súhlasím. Keby sa zrazu začali na juhu sťažovať Maďari na zlú situáciu na Slovensku a to bo argument, aby sa juh dal
VeľkémuMaďarsku. Na druhú stranu Maďari a Slováci je väčší rozdiel ako Ukrajinci a Rusi.Takisto sa mi zdá, že celá obhajoba vychádza z toho, že Ukrajina je skôr dohodový štát než historický. Teda, že sa dohodlo vodcajc pocajc a tak sa budeme volať a tamto a sme štát hurray. Keďže Ukrajinci boli Rusi, čo sa dohodli, že nebudú Rusi, tak im bol Krym daný do správy (pretože je tak trocha logické, že územia by mali priliehať hranicami, preto má irituje na škvrnka patriaca Rusku, ktorá nie je hraničnou súčasťou Ruska) neočakávajúc, že sa rozhodnú nebyť Rusmi a vziať si spolu s územím aj Krym. V tomto prípade môžeme rovnako hovoriť aj o tom, že Ukrajina v podstate Rusku (respektíve rozhraniu ZSSR a Rusku) šmajzla celé to územie, ktoré má.
Ale to len vysvetľujem ako to chápem z argumentov, ja sa do histórie tých štátov nefušujem.
Další příspěvek k tématu. Na tom skutečném hlavním důvodu - Rusko nechtělo budoucí námořní základnu NATO na Krymu - mi ale pořád nic ostudného nepřijde, problematické bylo to provedení. Nejvtipnější je, že před pár lety Putin říkal, že Rusko nebude násilím usilovat o Krym, protože by to mohlo rozpoutat třetí světovou válku (lol), takže tentokrát myslím říká aspoň polopravdu. Vláďa je trochu jako Malíček - rychle reaguje na nové situace (na rozdíl od jiných) a dobře (aspoň zatím) manévruje, to se mu musí nechat, ať už si o něm člověk jinak myslí cokoli.
Putin není z dynastie Kimů.
@svoa00 Já vím, tak hloupý není, ale nesedlo mi přirovnání k Malíčkovi.
Mě zas zaujal titulek "Vydají se Rusové na Ukrajinu. Důvodů mají dost. A kuráže?" v DNESu z 12.4., ve kterém jsem přivezl cosi zabaleného domů. Neodolal jsem a článek přečetl - chtěl jsem se dozvědět, proč že by se tam měli vydávat. Myslel jsem, že analytik je prostě analytik, smířlivý může být postoj či politika. Rovněž netuším, kdo jiný, než sovětští důchodci a jejich potomci by měl (ať již na Krymu či Ukrajině) žít. Vzhledem k tomu, že současná Ukrajina neví, kde vzít na penze, možná není tak špatné, že se části těch nenažraných důchodců zbavili. Dobře tomu Putinovi tak, ať si je živí ze svého. Nezdá se mi, že Moskva (resp. ruská armáda) potřebovala někam couvat, zatím jsou v Rusku a nikdo je nenapadl. Spíš mě zaráží, že by někdo měl automaticky ztrácet prestiž, když není po jeho. Inu, podle sebe soudím tebe.
Ještě bych se vrátil k samotnému titulku. To si autor opravdu myslí, že v tomhle hraje nějakou roli odvaha? Nebo že ji ze všech národů zrovna Rusové mají nedostatek?
I když ostatní média nezůstávají moc pozadu. Podle toho, co zachytávám v mezinárodním zpravodajství se ostatně zdá, že česká média (asi s čestnou výjimkou Českého rozhlasu) jsou bojovně naladěnější než sami Ukrajinci. Co se týče ukrajinské armády, té se do operací nechce, část 25. výsadkové brigády, která měkla být proti separatistům nasazena, přešla na stranu nepřítele a zbytek jednotky vláda radši rozpustila. Proto se už i u nás občas objeví, že "protiteroristická operace se zadrhává". Teď začínají armádu (ze které je podle prověrek bojeschopných jen asi 15 % stavu a 10 % techniky) raději nahrazovat těmi nově zakládanými gardami (už mají asi 4 polovojenské jednotky), které jsou většinou řízené nacionalisty ze západu Ukrajiny.
A já požaduji, aby otec mých případných dětí byl panic, protože jedině tak budu vědět, že je čestný a zodpovědný a zkrátka rodinný materiál :roll:
Ale abych byla trochu spravedlivá, u nás si zase kdejaká slepice užene dvě děti, než si ji nějaký ochotný moula konečně vezme. Ostatně i můj bratr si svoji přítelkyni bral teprve teď o víkendu (ano, všichni jsme přežili ve zdraví :-D ) a zúčastnil se i jejich skoro tříletý capart. Takže opatrně s rychlým odsuzováním cizích zvyklostí, jim by zase hloupé přišlo to, co jsem právě popsala.