Muži bez tváře způsobili konec Valyrie Možno zabili niekoho významného (napr. schopného panovníka) a na miesto zabitého nastúpil cvok ktorý to mágiou-drakmi-čojaviemčím dopracoval až k skáze Valyrie. Tak by mohli byť Muži bez tváre vinní. Zabíjajú predsa na objednávku.
neviem či to tu už nebolo ale neviete prečo ma val modré oči odkedy sa vrátila zo severu s tormundom lebo predtym ich mala mat svetlo šede možno na taky detail martin len zabudol ale je mozne ze uz patri k white walkerom a robi pre nich špeha a podla mna to bude ona kdo oživi jona
@rekhyt Fakt, jo? Tak to je zajímavý detail... Ale kdyby byla "na druhé straně", projevilo by se to i jinak, ne? Nemrtví jsou tak nějak bez ducha, chodci jsou přinejmenším přízrační a studení :) Ale mohl by to být dobrý zvrat. Druhá Noční královna? :other: Spíš to ale bude binec v Martinových poznámkách, myslím, že někde o tom mluvil, jak občas někomu změní oči a ani o tom neví.
Jo, Martin o tom mluvil u Conana. Že se mu u postav mění barva očí, u koní zas pohlaví. Jona přece nikdo nebude muset oživovat, protože není mrtvej. Každopádně pobodání se dá přežít za různých okolností. U Jona víme že první bodnutí vykryl, druhý šlo do břicha (to bývá pomalá a bolestivá smrt s krvácením do břišní dutiny - tohle bodnutí považuji za vážnější než třetí), třetí šlo mezi lopatky, tam je to samá kost, žebra, páteř, pokud by to prošlo skrze kosti, odnese to plíce. Čtvrté bodnutí necítil, jen chlad, tedy bezvědomí. Mohlo to čtvrté bodnutí být fatální, nebo také nemuselo být do Jona. A bezvědomí je samo o sobě k zamyšlení - fyzicky těžko bylo následkem druhého bodnutí. Myslím že jde spíš o následek šoku.
Jon neměl jen nepřátele, já myslím že 3 až 4 bodnutí jsou akorát dost na to, aby někdo začal konat proti útočníkům. Možná dokonce divocí. Každopádně ať Jon přežil tenhle útok, nebo ne, počítám s větším či menším krveprolitím. V menším případě rvačka s útočníky na Jona, ve větším pak boj mezi noční hlídkou a divokými, protože vztahy u zdi jsou sud prachu který jakštakš držel jedině Jon.
A zásadní problém se záchranou pobodaného Jona vidím v nepřítomnosti mistra...ale pořád věřím že se někdo s jeho zraněními dokáže vypořádat. On se s tím Martin nějak popasuje, nebo si ho najdu, šmejda jednoho vrahounskýho!!!
Já typuju že ho zachrání buď Mel ohnivým polibkem, nebo právě nějakým základním first-aid skillem. Pokud to bude první možnost, zajímá mě jaký to bude mít důsledky pro Jonovu osobnost. Berric to taky popisoval tak že se pokaždé vrací o něco méně Berrica než při předchozím stavu, tak schválně jestli v rámci prvního oživení už bude něco znát.
Paradox by byl kdyby ho jako velitele noční hlídky zachránili divocí, jistě mají nějaké felčary mezi sebou.. Mimochodem, kdo všechno na Jona útočil? Byl tam i Alliser Thorne?
Tak to jsem zvědav jestli tam Thorne figuroval. Na jednu stranu je to takovej Jonův zapřísáhlej nepřítel, ale jednak mi nepřijde jako úplná svině. Ten knižní Alliser si myslím víc uvědomoval co je čeká. Taky na něj mohlo mít efekt, když Slynt ztratil hlavu a celkově - je to dobrá postava, mám ho rád hajzla! :D
áno isiel za zed a podla mňa do toho môžu bit zapletený aj lannisterovia mozno poslali list v ktorom slubuju ze ten kdo jona zabije bude zbavený prisahi a bude môct utiect na juh, cersei s quiburnom(alebo ako sa to vlastne vola ten čo oživil horu) to už predsa začali plánovať
ps. nejak veľmi tomu sice neverím ale môže to tak bit
Jon je jasně živý. U Davose si po Černovodě taky každý myslel že je mrtvý a on je živý a zdravý, to samé u Theona po obléhání Zimohradu, U Tyriona když se topil, u Brana když vypadl z okna, u Brienne když jí věšeli... s vyjímkou Catelyn (ze které se nakonec stala nemrtvá, takže neumřela definitivně) a Quentyna (u kterého pak byla jeho smrt popsána u Barristana) žádná postava neumřela ve chvíli když byla POV, její smrt vždy byla definitivní když jí viděl umřít někdo jiný, podle mě to je takové nějaké pravidlo u smrti postav (kromě prologů a epilogů).
A napadla mě smrt pro jednu postavu. Napadlo mě že by Daenerys nakonec mohli zabít její draci. Byla by to nádherně ironická smrt. Například že by některého z draků přeměnili Jiní na ledového draka a ten by jí zabil ledovým dechem. To by bylo tak skvělé...
To asi jako pravidlo brát nemůžeš, v Hostině pro vrány v prologu Pate taky umírá při jeho POV, ale zas to byl jenom prolog.. Kdo ví, ale řekl bych že Martin nepatří mezi autory, kteří by upadli do nějakého schématu, jak pracovat se smrtí nebo postavami všeobecně.
To by bolo úžasné potom už by tam len chýbal Arthas ktorý je vlastne Veľký Iný lebo Martin je veľký wowkar! Počkaj počkaj a čo keby potom z neba na padáku zoskočila Arya (padák by jej dali assassini) a jedným úderom odťala drakovi hlavu! :OOOOOOOO A potom a potom, Tyrion, ktorý by skrotil jedného z drakov proti nej musel bojovať :(((((((( lebo jeho drak by to nechcel Aryii odpustiť :((((( Arya by ostala so spálenou tvárou ale to nevadí. Začala by si hovoriť SUKA a spolu so Sandorom by si založili kabaret.
@JoffreyWater Na co ledový drak? Stačí aby na ně začala vřískat "ájm d madr of drágns" a oni se naserou a sežerou jí =D To bych se u toho opravdu hodně nasmál :-D
@Henky: Tak ledový drak je párkrát použito jako přirovnání... a nějaký základ to asi má, takže já celkem věřím, že kdysi žili (-10.000 let) a nevidím jako nemožné, že by se znovu vrátili. Vichry Zimy: Prolog: Jon se probral z bezvědomí,...
@Montezuma3: Souhlas, proměnu bych asi nepřekousl, nicméně na scéně by se objevit mohli... Stejně jako existuje spojení draci - ohnivá magie - rudí kněží - Rohlík, tak může exisdtovat spojení ledový drak - oživování modrooček (a jiná severská magie) - Jiní ( + možná Děti lesa? + zelenověštci?) - Velký Jiný... Stejně bude pecka, až se zjistí, že na severu jen probíhá občanská válka dětí lesa z nichž jedna strana využívá Jiné... a lidi jsou jen taková ta párátka, která by se jim neměla motat do cesty... :o)
Komentáře
Možno zabili niekoho významného (napr. schopného panovníka) a na miesto zabitého nastúpil cvok ktorý to mágiou-drakmi-čojaviemčím dopracoval až k skáze Valyrie. Tak by mohli byť Muži bez tváre vinní. Zabíjajú predsa na objednávku.
Spíš to ale bude binec v Martinových poznámkách, myslím, že někde o tom mluvil, jak občas někomu změní oči a ani o tom neví.
Jona přece nikdo nebude muset oživovat, protože není mrtvej.
Každopádně pobodání se dá přežít za různých okolností. U Jona víme že první bodnutí vykryl, druhý šlo do břicha (to bývá pomalá a bolestivá smrt s krvácením do břišní dutiny - tohle bodnutí považuji za vážnější než třetí), třetí šlo mezi lopatky, tam je to samá kost, žebra, páteř, pokud by to prošlo skrze kosti, odnese to plíce. Čtvrté bodnutí necítil, jen chlad, tedy bezvědomí. Mohlo to čtvrté bodnutí být fatální, nebo také nemuselo být do Jona. A bezvědomí je samo o sobě k zamyšlení - fyzicky těžko bylo následkem druhého bodnutí. Myslím že jde spíš o následek šoku.
Jon neměl jen nepřátele, já myslím že 3 až 4 bodnutí jsou akorát dost na to, aby někdo začal konat proti útočníkům. Možná dokonce divocí. Každopádně ať Jon přežil tenhle útok, nebo ne, počítám s větším či menším krveprolitím. V menším případě rvačka s útočníky na Jona, ve větším pak boj mezi noční hlídkou a divokými, protože vztahy u zdi jsou sud prachu který jakštakš držel jedině Jon.
A zásadní problém se záchranou pobodaného Jona vidím v nepřítomnosti mistra...ale pořád věřím že se někdo s jeho zraněními dokáže vypořádat. On se s tím Martin nějak popasuje, nebo si ho najdu, šmejda jednoho vrahounskýho!!!
Paradox by byl kdyby ho jako velitele noční hlídky zachránili divocí, jistě mají nějaké felčary mezi sebou..
Mimochodem, kdo všechno na Jona útočil? Byl tam i Alliser Thorne?
2. Bowen Marsh (břicho)
3. ??? (mezi lopatky)
4. ???
ps. nejak veľmi tomu sice neverím ale môže to tak bit
A potom a potom, Tyrion, ktorý by skrotil jedného z drakov proti nej musel bojovať :(((((((( lebo jeho drak by to nechcel Aryii odpustiť :((((( Arya by ostala so spálenou tvárou ale to nevadí. Začala by si hovoriť SUKA a spolu so Sandorom by si založili kabaret.
Vichry Zimy: Prolog: Jon se probral z bezvědomí,...
Ledový drak proměněný Jinými? Děkuji nechci. :hand:
Stejně bude pecka, až se zjistí, že na severu jen probíhá občanská válka dětí lesa z nichž jedna strana využívá Jiné... a lidi jsou jen taková ta párátka, která by se jim neměla motat do cesty... :o)