!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1126127129131132243

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    ne
  • Když si tak čtu ten popis zranění, tak mám pocit, že z chudáka Brienne se stala zombie už zaživa.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @brbr Ja som si tiež nepamätal túto pasáž (teda že to zranenie bolo tak rozsiahle) a keď to čítam teraz - škaredá Brienne bude ešte škaredšia... To je až smutné...
  • upraveno 31. května 2014
    Jo, s tím obličejem to je od Kousače, to už vím! :D Už si vzpomínám, slibuju že vše znovu načtu :) :) dík @Nevada :)
  • upraveno 6. června 2014
    Mam teorii, jestli dobra ci hloupa posudte sami.

Jon Connigton je nemocen, ma sedy lupus. Dalsim jeho cilem je hrad, kde je Stannisova dcera, ktera ma pulku obliceje pokrytou cim? Lupenkou? Tak me napadlo, co kdyz ona ma schopnost lecit lupus? A tim, ze by on dobyl ten hrad a nasel ji tam, tak by se mohl jeste zachranit.

Co vy na to?
  • vertasvertas Zima se blíží
    @Prisator Shireen není v Bouřlivém konci, ale v Černém hradu (v Tanci s Draky)
  • @vertas: To víme my, ne nutně Jon Connington. :o)
    Každopádně být jím, bych ji čekal na Dragonstone... nejsem si jist tím, že chce v dohledné době dobýt DS.
  • @Prisator nvm či má Connigton v pláne dobývať hrady Nočnej hliadky
  • Dobře, zkusme neřešit kde ten polodráček je, ale spíše na tu myšlenku s tím, že by mohla léčit lupenku.
  • JayJay
    upraveno 6. června 2014
    @Prisator: Tak jsem to nakonec nehodil do té původní reakce, že to je zajímavá myšlenka, nicméně kouknul jsem se na awoiaf a zmiňují tam dvě nemoce - šedý mor (brutálně smrtelný) a šedý lupus (to co zasáhlo Conningtona i Shireen) - Tato nemoc je léčitelná (třeba Shireen je vyléčená, to co má na tváři je jen pozůstatek), takže Jon může přežít i tak (asi se bude muset vyvarovat vlhkých míst, ale to dá). Navíc se uvádí, že kdo měl lupus, nedostane mor... (Nevím, přijde mi to jako parafráze na neštovice,... ale u těch se doporučuje absolvovat v dětství, že?)
  • @Jay Mně se zdá, že Connington má tu těžší formu... Alespoň ti kamenní muži, od kterých to nejspíš chytil, nevypadali zrovna zdravě. :-D
  • @sveva: Ani náhodou, šedý mor je virová nákaza a velmi rychlá - tím by klidně vyhladil půlku Westerosu... (ale třeba Shireen by to určitě přežila... :o)) Určitě má "jen" Lupus, otázka je, jak moc a čím je to léčitelné (genetické předpoklady, bylinky, magie by mohla :onfire: - oheň očišťuje...). Nebezpečné určitě, 100% smrtelné to není a určitě to trvá dlouho, než to člověka zabije.
  • @Jay Aha, teď koukám na Wiki a máš pravdu. V tom případě nechápu, proč si JC dává rok, maximálně dva. :-) Stejně by mě zajímalo, jak moc je to nakažlivé... jestli je tu velká pravděpodobnost, že to zanese do Západozemí.
  • @sveva: Čerpal jsem ze stejného zdroje... ale jak píšu, moc nevíme, takže to může mít jiný průběh u dospělých než u dětí,... nějakou brutální epidemii bych nečekal, přeci jen tak nekežlivé to nebude, když se nebojí tomu riziku vystavit Mladého Griffa.
    A krom toho, léčit umí Martin cokoli "Its a magic..."
  • @sveva Možná JC počítá s tím, že ho to za ty dva roky ochromí (když ne rovnou zabije). Pokud se to nepřestane šířit, tak mu třeba odejde ruka a nebude moc bojovat, jestli se to dostane i k orgánům... No, jak je vlastně možné, že ti lidi ve Strastech žijí? Jsou zkaměnělí jen povrchově?
    Každopádně jsem nepochopila, proč si tu ruku nenechal uříznout, vždyť snad věděl, co mistr radil Tyrionovi. Jasně, hrdost a tajemství atd., ale stejně. K čemu bude dobrej mrtvej? :hand:
    Z dění v Tanci jsem nabyla domnění, že se to přenáší dotykem. Takže když Connington nebude na všechny šahat... :-D
  • @CervenKa Buď podpoříš Aegonův nárok nebo na tebe sáhnu :D Conningtonova nová výhružka.
  • Ale zas že by měla Shireen schopnost léčit lupus se mi nezdá, spíš prostě měla jenom štěstí a lupus se jí nerozšířil tak že by jí zabil. Ale uvítal bych setkání JC a Shireen, mohlo by to být zajímavé.
  • Áááá, Jon Connington už zase řádí jak šedá ruka...
    Ale nebyl by z něj skvělý Hand of the king? :o)
  • @Jay =D
    Pobočník se smrtícím pohlazením... Pokud se Aegon stane králem (osobně si myslím, že na čas jo), tak mu to docela reálně hrozí.
  • @Jay Já si myslim, že jako HOTK by byl taková šedá eminence...
  • @JoffreyWater: Nesmíme svět vidět tak černobíle...
  • Střední východ už je geograficky Asie, ty asi myslíš šikmoočka :-) (fuj, takový rasistický výraz, ale já to nemyslím nějak špatně).
  • @brbr Takhle to myslím :D (taky nejsem žádný rasista)
  • Ne že by na tom nějak záleželo, ale prostě jsem si to tak nějak uvědomil.
  • @JoffreyWater Dornové jsou zhruba to, co zůstalo na jihu Španělska po reconquistě. Taková směs Arabů a Španělů.
  • Tak klidně "žlutí" můžou být ještě dál na východ, třeba u Asshaie... pokud tam vůbec jsou.
    Dokonce si myslím, že můžou a dá se vykroutit i z toho, proč Mel není (rudý kámen)...
    a někde tu zaznělo, že do páté série někoho takového chtějí,... no uvidíme.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.