Ale mám tu jinou nesrovnalost, doufám v objasnění. Než do Westerosu přišli Targaryenové, tak tam bylo 7 království. Ale když to tak počítám- sever, říční krajiny, údolí, železné ostrovy, bouřlivé krajiny, západní kopce, rovina, dorne-tak mi vychází 8, jak to tedy je?
@Jay Nejlepší by bylo, kdyby roztavili železný trůn, velké rody by si rozdělily území a každý by si vládl na vlastním písečku. A 7 království by bylo znovu 7 království (nebo nyní by to bylo 8 nebo 9 království).
Na základe geografickosti a výrazov som nadobudol dojem, že tie ďalekovýchodné krajiny naozaj sú "šintoistického" rázu... Možno tam by boli... Divokí tiež ale nevyzerajú eskymácky...
Možná nadělala, možná nenadělala... myslím, že o tomto se nedohodneme,... každopádně nějaké NSTO (Narrow Sea Treaty Organisation) bych po rozpadu zrovna nečekal :o)
@JoffreyWater Nebol by to dobrý ťah, ale paradoxne ukončiť ságu pohľadom na taviaci sa Železný trón by bolo zaujímavé... Dokonca ak by aj potom prišiel neukončený chaos...
@Zlord_Antiježíš Indiáni sú migrovaní mongoli a to sú Dothrakovia. Ibaže by bol nejaký Dothracký kmeň, ktorý by ušiel na východ Essosu, až by sa dostal na západ Westerosu a usadil by sa tu.
Podľa mňa sa znova objavia deti lesa .. a zohrajú tam ešte nejednú úlohu. .. a práve som znova čítal ako Krasterové dcéra(manželky) povedali že príjdu ich synovia .. Biely chodci ..
@CervenKa Díky za odpověď, ale myslel sem to trochu jinak - vimm kde to je, ale nevim co to je. Nezmiňujou se někde, jestli to je království, nebo prostě jen ostrov plnej obchodníků?
@Mikjan Měl by to byt národ zarostlých velrybářů, kteří žijí v koloniích u pobřeží Ibu. Mimo kolonie jsou lesy, hory a ledové pláně, kde žijí mamuti. Trošku jako středověký Island (bez mamutů). Podle mě spíš budou ibbenské osady samostatné, než jako království.
Ta mapa od @David23 je super, tuhle jsem asi neviděl, ty co znám vždycky končí mnohem víc na západě nebo nevím, možná jsou zkreslené. Ty Asiati budou jistě na ostrově Leng u Ašaje. Moc by mě zajímalo jak vypadá život u těch Pěti pevností..
Bohužel asi všechno s Martinem procestovat nestihneme..
To o Melisandře už jsem četla, ale považuju to za nesmysl. Nic nesvědčí o tom, že by Melisandra měla schopnosti jako Quaithe. To by na tom Stannis byl asi úplně jinak :) Proč by to měla být Oberynova dcera? A taky která z nich?
Komentáře
Divokí tiež ale nevyzerajú eskymácky...
Edit: Jsem měl neaktualizovaný prohlížeč, tak jsem odpovídal hodinu pozadu :D
Asiaty bych viděl někam pod Valyrii, jak je Sothorgos, v městě Yeen musí být zákonitě lidi s šikmýma očima.. :)
Hele, netušíte někdo co má bejt ten Ibben?
Bohužel asi všechno s Martinem procestovat nestihneme..
Proč by to měla být Oberynova dcera? A taky která z nich?