Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1224225227229230581

Komentáře

• @Gepeto Kalam v týmu s Mellienem? To ne, to by Kalam neudělal, že ne @Kalam Mekhar
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Nemyslel som to tak, že by sa s ním Mekhar spojil, skôr Mellien za ním behal s nočníkom (obrazne povedané).
  • upraveno 30. července 2014
  • Čekal jsem všechno, ale informaci, že se ke mně chová nadřazeně, protože já dělal to stejné, no, kdo chce psa bíti...však to znáte.
    K tomu Stalingradu... možná by to znělo více "památněji", ale podle mého by to byla vržená urážka do ksichtu pro všechny, kteří přišli o život pod Stalinovým terorer, a že jich nebylo málo... absolutně teď nemyslím vojáky v bitvách, tam to Rusové táhli početní převahou a všichni víme, jak to bylo... Ale myslím, že takováhle připomínka by spíše připomínala Stalina, než onu slavnou bitvu. A to je dost kontraproduktivní, když uvážíme, kdo to byl.

Já doufám, že to nepřejmenují. Na druhou stranu chápu argument pro, i když se mi nelíbí a nedokázal bych se s ním ztotožnit ani za nic.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ad Rusko, na to se dívám trochu podobně jako Amaroun. Já ve skutečnosti nejsem nějaký jeho fanda a žít bych tam nechtěl. Ale vyčítat Rusům, že jim z větší části vyhovuje co tam mají, to mi přijde mimo mísu.
  • @Everett_Young A co ucta k tym, co zomreli pocas stalinizmu? Preto mi to pripada nevkusne, neeticke a absolutne neuctive. Ono to totiz nie je oba o tej bitke. V sucasnom Rusku totiz plati, kto je proti Stalinovi/Putinovi, nie je vlastenec a do pece s nim. Putin si buduje rovnaky kult osobnosti ako Stalin. Btw, vies, ze Stalin nakoniec kvoli tomu kultu aj zomrel? Doktora si odkragloval a ked vodca nevychadzal z komnat, tak sa jeho najblizsi bali vobec zistit, co sa deje. A trvalo to trochu dlho...

@flanker.27
    Ak sa ospravedlni obetiam a potom podporuje snahu, ktoru potomkovia obeti chapu ako vyslovene neuctivu...uz chapes, co to ma s ospravedlnenim? To ho proste degraduje na hlupe krcmove reci.
    A vyslovil sa o tom uz pri roznych prilezitostiach. Citujes iba jedno z tych miernejsich vyhlaseni. Predtym musel jeho hovorca dovysvetlovat, ze on to tak vlastne nemyslel. No jasne
    @Hildegarda Tak já nevím, jestli jsme teď každý na jiné planetě, ale jak souvisí rok 1968 se jménem města, to mi pořád jaksi uniká. Pokud tedy mluvíme o městě? Pokud sám nařídí změňte si název, pak možná bude takhle debata smysluplná. Pokud řekne uspořádejte si o jméně města referendum, tak je to uspořádejte si o jméně města referendum a hotovo, nevím co bych za tím měl vidět jiného. A opakuju, prosím čti pozorně: nejde o Stalina, ale o historický mezník války, o bitvu, která zvrátila průběh války a v důsledku zachránila nespočetně životů, i když byla nesmírně krvavá.
    @flanker.27 asi si na ine planete - ja som konkretne 68 vobec nespominala Hovorila som o vztahu k ospravedlneniam Rusov celkovo a vypichla som obete stalinizmu.
    Ty nic ine za tym vidiet nemusis, ked vychadzas iba z toho jedneho oficialneho vyjadrenia. To mi je jasne.
    A prosim, citaj pozorne, ide aj o Stalina, pretoze dalsi navrh je premenovat Petrohrad na Leningrad. A Stalin je stale PAN. Kult osobnosti v Rusku rastie.
  • @flanker.27 Z toho co jsem pochopil Hildegarda tady nemluví o roku 1968. Nýbrž mluví o všech lidech, které stalin "zabil". Ať už přímo vydal "rozkaz" nebo je jeho vláda nepřímo zavinila. A těch je dost.

Když už mluvíš o připomínce bitvy o stalingrad, na tu by měli spíš rusové zapomenout. S tím že je tam velení hnalo jak ovce na porážku a doufali že to vyjde.

Využiji citát, který s tím nepřímo souvisí. "To lead an untrained people to war is to throw them away."
    Oni je ani nevedli, oni je tam pouze poslali na smrt. Z mého pohledu je to spíš shoda okolností, že jim to vyšlo. Nic co by si museli připomínat. Někdo by mohl říct výhra je výhra, určitě to říkal i Pyrrhus, ale pro mě to tak není.
  • @Gorgloj tak uz viem - my dvaja sme na jednej planete :)
  • @Hildegarda Co třeba podle toho několikaletého obléhání při kterém většina obyvatel umřela hlady?
  • @Everett_Young Ano, ale jakou spojitost s tím obléháním má Lenin? Žádnou, prostě těm městům chtějí vrátit názvy, které měli v období druhé světové. O nic jiného tu nejde.
  • @Everett_Young To bola bitka? Obliehanim umrelo viac obyvatelov ako keby sa vzdali. Kanibalizmus nie je nic, co by si bolo treba velmi pripominat. Minule som citala o matke, co uvarila svoje dieta, ktore zamrzlo, aby malo druhe dieta co jest.
  • @Ugla S tym suhlasim - nema absolutne zmysel to premenovavat spat
  • @Everett_Young Praveze to nie je mimo. To, co tvrdis ty, je pozostatok oficialnej propagandy. Skus si precitat.
    http://www.sme.sk/c/7086228/preco-rusi-nechcu-poznat-pravdu-o-leningrade.html?ref=avizocl
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Hildegarda Pozostatok propagandy? O těchto táborech existují docela věrohodné spisy, pořízené nejen z ruské strany. To co říkám je naprostá pravda a je velice snadno prokazatelná z jednoho prostého důvodu - němci byli při likvidaci svých nepřátel tak důkladní že si všechny tyto čistky evidovali. V Berlíně a dalších velících centrech německé armády se našli ohromné spisy obsahující velice pečlivě vedené zápisky o čistkách prováděných ve všech městech. To, že chtěl HItler nechat spálit při ústupu celou Paříž (a jeho generálové měli dost rozumu na to aby něco takového neudělali bylo jediné štěstí francouzů) také není propaganda. To samé se mělo stát s Kyjevem, to samé se mělo stát s vaší Bratislavou i se všemi dalšími městy. Zkrátka v momentě kdy Adolf pochopil že už nevyhraje (a kdyby neposlal na východní frontu vojsko o hustotě 1 němec na metr + podpora tak by británii nakonec přeci jen zlomil, tohle byla vyloženě jeho hloupost, která naštěstí pomohla ve více případech) tak chtěl napáchat co největší škody. Proto bylo "konečné řešení" také splácané tak narychlo. Původní plán totiž nebyl židy zcela vyhladit, nýbrž je 1) vystěhovat na Madagaskar - to se ukázalo jako nereálné 2) poslat je do ruska - Hitler nabídl Stalinovi že mu všechny židy co má pošle a ať si s nimi Stalin dělá co chce - ten to odmítl 3) promíchat se slovany a využít jako pracovní sílu mimo lebensraum a až jako čtřvrtá přišla definitivní likvidace, která ale měla postupně čekat úplně všechny. Nicméně východ (nejvíce ukrajinu a část ruska) zasáhla tato šílenost obrovskou silou. Není se tedy co divit, že jim později rusové opláceli tím samým způsobem.
  • @Gepeto Skus citanie s porozumenim ;). Napisala som, ze si buduje rovnaky kult osobnosti, nie ze je podobny, rovnaky ci iny magor. Kult osobnosti sa vyznacuje napriklad Putinjugendom, fotkami Putina, aky je macho, ako vie ulovit rybu, ake ma tehlicky na bruchu, aky je alfa samec a ten najlepsi a jediny vodca, akeho si obycajny Rus moze priat.
    K Stalinovi kedysi vzhliadali Rusi podobne.
  • @Everett_Young Pozostatok propagandy som myslela vzhladom na Leningrad. Cital si ten clanok?
  • @Ugla Ne nestačí šťastná náhoda, ale pokud vím tak Němci ve Stalingradu byli v obklíčení, hladověli a docházeli jim náboje. To už jako takové dost pomáhá. Nevím o tom, že by Poláci, Francouzi měli Němce obklíčené, promiň, kdyžtak mi to připomeň. Já mluvím o bitvě o město, ne o bitvě o okolí.
  • @Hildegarda Nechá mě to přečíst první dva odstavce, pak to chce abych se registroval s měsíčním poplatkem za přístup.
  • @Gorgloj Tady ale hovoříš až o poslední fázi bitvy o tzv. Stalingradském kotli kdy se němci snažili vojáky letecky zásobovat. Ta bitva trvala několik měsíců a až do ledna se v podstatě bojovalo o každé patro domu kdy to vypadalo tak že třeba v prvním patře byli zakempení němci, v dalším patře zase rusáci. Takhle se bojovalo dům po domě, dokud nepřišli posili od generála Žukova, který byl se svým vojskem do té doby na Sibiři kde se chystal na případný útok ze strany japonska. Nutno říct, že japonci to na rusy před tím párkrát zkusili a nedopadli moc dobře. Stalin byl totiž paranoidní magor a do poslední chvíle nevěřil že by ho mohl Hitler zradit, takže větší část své armády soustředil na sibiř. Až když ke stalingradu vlítnul žukok a skopčáky obklíčil, tak začalo to o čem ty píšeš. Nakonec se +-100 000 přeživších němců vzdalo.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.