TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
1219220222224225362

Komentáře

• @svoa00 Živí mrtví prd ve sklenici. =D tomu nevěřim:D
  • Má už za sebou někdo první díl nové serie Downtonu? :)
  • K DW s08e05 ještě dodám, že to byl hezký díl a oddechovka a Doktor se změnil na Sherlocka Holmese. Toho ze seriálu BBC, který používá abduktivní logiku místo dedukce. Ale u Doktora se to snese víc =D

Jinak i po čtvrtém zatím nejslabším dílu dávám šanci The Strain (hej, když jsem zvládla Black Sails). A post nejlepšího seriálu tohohle roku u mě každým dílem obhajuje The Knick. Syrový New York před sto dvaceti lety, určitý cynismus při nakládání s postavami (samozřejmě hlavně pacienty), potraty a mrtvá miminka. A Clive Owen si tu roli viktoriánského doktora House vyloženě užívá. A pokud se někdo bojíte prezentace onoho černošského doktora, tak na to zapomeňte, jeho barva kůže a předsudky ostatních sice hrají roli, ale Algie je zajímavá postava i jinak.
  • Jo, ty dva díly Knick, které jsem viděla, byly fakt dobré. Jenom mi potom kleknul počítač a čekám, až se mi vrátí ze špitálu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada Určitě je to odkaz na Guvernéra z Živých mrtvých. Našla jsem, že v komiksu má na rozdíl od seriálu i ten knírek. A hlavně je to nelítostný zmetek a rozhodně hajzl =D
  • @svoa00 Seriálový Guvernér je dost podobný Rickovi, až na to, že mu prostě ruplo v palici, ale komiksový guvernér, to je jinej kalibr. Seriálový guvernér se choval jako ten komiksový vždycky až ve finále.
  • @brbr tvůj počítač poslali černému doktorovi do kotelny, ten už se ti nevrátí =D
  • @Everett_Young Je fakt, že už je tam týden a ticho po pěšině. Docela mám strach. Tak to dopadá, když se nezálohuje :wall: :spike:
  • @brbr Reinstal windowsu pomůže na všechno :twisted:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Everett_Young Zeptej se Ota ten to vymyslel.
  • HISE pre HIMYM
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
  • DW - 8x06

Já nevím, já si na nového doktora nemůžu zvyknout, působí mnohem víc mimozemsky a postrádá empatii těch předchozích. A nejen to, přes to všechno co má za sebou, působí jak kdyby právě přiletěl z jiné planety a zem neviděl. Jak kdyby neměl lidi vůbec v lásce.

Devítka, desítka i jedenáctka svoje role plnili, ale byli si dost podobní povahou, tohle je jak kdyby úplně jiný pán času.
  • @Blackfish tak to má být, že se jejich povaha mění. Akorát mi trošku připadá ne jako Doktor, ale jako doktor House a to mě vytáčí.
  • Tak devítka a desítka byli povahově dost, desítka a jedenáctka byli téměř totožní ano, ale tenhle prostě ty základy povahy, které jsem myslel že u každého doktora jsou stejné má úplně někde jinde.

Je to rozdíl jak doktor a master abych to k někomu přirovnal.
  • Ja som popravde za trochu odlišného doktora rád. Je to trochu návrat k starým sériám, kde napr. Piaty doktor bol asi najpríjemnejší a najempatickejší dovtedy, a Šestka bola narcistický egomaniak. Ako som to čítal niekde napísané, každá inkarnácia doktora je tá istá bytosť s trochu inak rozhodenými charakterovými črtami.
  • Když už jsme u toho doktora tak tu mám pro všechny menší dotazník. Počítají se staré i nové série, u odpovědí zkuste uvádět i důvod, aŤ se taky něco dozvíme :-)

1) Nejoblíbenější doktor?

2) Nejoblíbenější společník?

3) nejoblíbenější záporák?

4) nejhezčí herečka v seriálu (mohou odpovídat i holky ;-) )

5) nejhezčí herec v serálu? (mohou odpovídat i kluci ;-) )

6) nejoblíbenější vedlejší postava?

7) nejlepší epizoda?
  • upraveno 29. září 2014
  • upraveno 29. září 2014
    1) Nejoblíbenější doktor?

Určitě Desítka, ze stejných důvodů, proč ho máš rád ty. Vysmátý ukecaný týpek, který se za tím výrazem skrývá a občas vyšiluje.

Ještě bych chtěla podotknout, že když se ve výročním seriálu setkala Desítka s Jedenáctkou, tak ty rozdíly byly jasné.

2) Nejoblíbenější společník?

Clara. Taková paní učitelka se smyslem pro dobrodružství, co vždycky udělá, co je třeba. Žádná dáma v nesnázích, ale nemusí ani být "větší chlap" než mužské osazenstvo seriálu. A občas je neuvětelně roztomilá.

3) nejoblíbenější záporák?

Vládce, Doktorova nemesis a připomínka toho, jaký by mohl jako Pán času být.

4) nejhezčí herečka v seriálu (mohou odpovídat i holky )
    Jenna Coleman

5) nejhezčí herec v serálu? (mohou odpovídat i kluci )
    John Barrowman, David Tennant a na představitele Roryho a Dannyho Pinka taky nebolí se podívat. Díky tvůrcům, že pamatují i na dámy :D

6) nejoblíbenější vedlejší postava?
    Madamme Pompadour, jestli se počítá postava z jednoho dílu, jinak starouš Wilf.

7) nejlepší epizoda?
    Dobrý byl výroční speciál, pak asi dvojepizoda Silence in the Library/Forest of the Dead.
  • pozerali ste niekto Gotham? ja som teda dosť sklamaný :(
    zatiaľ ma teší Knick (aj keď aj tam mi chýba ešte kúsok k veľkej zamilovanosti), strain pozriem keď nič nie je. chýba mi šupa typu Sherlock, Peaky blinders, Downton, Newsroom, Justified....
  • @sarven Downton už ti chybět nemusí ne? já čekám teda až bude víc dílů po kupě, asi začnu sledovat až skončí série co dávají na čt2 v pátek...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Blackfish Tak že vraj tento Doktor má byť po starom formáte. Klasické diely som nevidel, ale čo som čítal, tak Prvý doktor bol sprvu tiež riadne arogantný voči ľudskej rase. Vzhľadom na to, že Doktor Who je o zmene, tak sa dá čakať, že nie každý bude rovnaký.

Pravda, v tomto diely podľa toho, ako sa choval, mi to tiež prišlo skôr ako úplný výmaz predchádzajúcich prežitkov než zmena charakteru, ale to pripisujem debilite scenáristu, nie chyba v doktorovi, ako ho predložili v prvých dvoch dieloch.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.