Ukázková kapitola z knihy Vichry zimy - Alayne - Ice & Fire
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
inak k prekladu, nečakal by som, že sa to preloží aj do slovenčiny. už zo zvyku som si to síce dal v čestine, ale naozaj to oceňujem :dance: ... predklad rýchly, kvalitný a nedá sa inak len dotyčným poďakovať :applause: ... malé upozornenie, niekde v úvode tam alayne roberta osloví ako "Jen klid, můj Robine." a párkrát je tam napisané Alayns alebo podobne. toto prosím neberte ako kritiku, sú to len chybyčky krásy a na preklad na web je to viac než výborné :)
a teraz jeden dotaz k deju. nie som si istý, kde som sa to dočítal (a či vôbec som sa to dotýčal), ale mal som taký pocit, že priezvisko harryho dedica bolo Arryn. keď malíček sanse vysvetľoval, prečo je dedičom, spomínal niečo v zmysle, že jednou z jeho výhod je aj to, že má to kúzelné meno Arryn. ale fakt som si v tomto neni istý, možno (zrejme určite) to mám s niečím popletené, tak ma prosím keď tak niekto uveďte na správnu mieru :D
Jinak k Waynwoodům je tenhle překlad moc milý,... čekal jsem tam natvrdo "koňskej ksicht" a místo klisny (zní moc vznešeně) spíše hajtru (riziko nepochopení), nebo herku (slovo můra bohužel tuším v ČJ nezahrnuje (mimo ty ostatní odpovídající významy) i tento koňský aspekt).
Každopádně dobrá práce.
Theon - v tanci
Mercy - před rokem
Alayne - zde
Theon
Arya
Sansa
Barristan
Victarion
Tyrion
Arriane
Well played, Georgi, well played :wall:
@Nevada ďakujem za objasnenie, trochu som to sám dohľadal a zrejme som si to poplietol s tým, že sestra Jona Arryna Alis, mala 8 dcér a syna. Syn zomrel a najstaršia dcéra bola zosobášená s Denysom Arrynom, Jonovým vzdialeným príbuzným. A pri tomto je aj na awoiaf zmienené, že ich prípadní potomkovia (v následnictve hneď za Elbertom Arrynom (Jonovho mladšieho brata jediný syn)) by tak mali meno Arryn. Pri tomto vysvetovaní muselo byť v knihe spomenuté niečo ako zazračné/kúzelné/dôležité meno Arryn, pretože mi to tak utkvelo v pamäti - prečo som si to už spojil s Harrym, to netuším. ... Toto však zlyhalo lebo Denys, jeho žena a aj syn zomreli. Najmladšia z tých 8 dcér (zvyšných 6 boli septy, tiché sestry, unesené klanmi alebo ja neviem čo všetko ešte) si potom vzala nejakého rytiera v službách Waynwoodov a bum, Harry the Heir je na svete :D