Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1249250252254255394

Komentáře

• upraveno 20. dubna 2015
    Tak dvojka už se odehrávala v zničeném "Ztraceném světě", kam šli dobrovolně profící, jedni koukat na dinosaury druzí je přišli lovit :) A místo vymýšlení megalomanského parku mohli třeba udělat hororovější remake v duchu předlohy, ale na to by nechodili rodiny s dětmi a neprodávaly se hračky Chrise Pratta na motorce.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    A okopírovali i soundtrack jedničky :wall:
  • Nejlíp teda stejnak zahraje svoji roli Triumph scrambler =D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 23. dubna 2015
    Star Wars VII: Darth Revan se vrací (znovu)

image
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 23. dubna 2015
    @Nevada
    Ten začátek s proslovem o Síle v rodině je... divný. Skoro jako by Luke objevil jejich nevlastního sourozence :/
    Žádní sourozenci, ale jak Leia tak Luke by měli mít v nové epizodě vlastní potomky. Měli je i v původním, teď již zrušeném EU. Luke s Marou Jade a Leia s Hanem.

http://starwars.wikia.com/wiki/Ben_Skywalker
    http://starwars.wikia.com/wiki/Anakin_Solo
    http://starwars.wikia.com/wiki/Darth_Caedus
    http://starwars.wikia.com/wiki/Jaina_Solo_Fel

Ale, jak již někdo správně poznamenal, vše zmíněné vyhodilo Disney okenem, ale jsem názoru, že Abrams by si vybral, raději ty děti než další sourozence. Působí to líp. Nová generace.
  • Mě teda automaticky napadlo, že se jedná o potomky, sourozenci mi na mysl nepřišli nevím jak by je tam zakomponovali. Teda asi dost blbě, když Padmé umřela hned po narození Luka a Leii

Jsem zvědav jestli budou ochotní tam dát (i pod jiným jménem) třeba Jacena, který se stane sithem..
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Stannis_Baratheon Vím, že Luke a Leia mají děti.

@pavel Sourozence přes Anakina samozřejmě. Padmé Sílu neovládala, ta je ze hry. Nebo nějakého naklonovaného.

Neříkám, že to tak je/bude. Jen to tak na mě při prvním pohledu zapůsobilo. Čistě dojem, nic víc v tom nehledejte.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak jsem si pustil trailer na tu "dinosauří" šílenost, hmmm, jak by řekl Rimmer, "podle všeho máme posledních tři tisíce pytlíků na zvracení. To nemůže stačit."

• @flanker.27 kdyby aspoň člověk měl tu odvahu na to nekoukat. Ale člověk je tvor zvědavý a musí se přesvědčit, jak moc špatně to dopadlo :D
    @pavel Tohle je prostě Sharknado s lepšíma trikama :)
  • @flanker.27 přesně :D jsem se u té první scény normálně rozchechtala a dovedu si i představit, že by to mohlo být zábavné stejně zvráceným způsobem jako právě Hadi v letadle a podobné kousky, ale obávám se, že na to se ten film bude brát až moc vážně a bude se tam hodně žvanit.
    upraveno 23. dubna 2015
    @Dreamer Je to film, kterej by byl třeskutě zábavnej právě tehdy, kdyby měl mizerný (přesněji řečeno levný) triky a nejlíp nějaký hodně odkecaný herce v hlavních úlohách. Pak bych tomu vyloženě fandil. Takhle to bude spíš smutný...
  • Já radši Sharktopus :D Vážně ale nepochopím tu tendenci takhle špatně hodnotit tyhle filmy na csfd. Tohle jsou filmy které čím jsou horší, tím jsou lepší a moc dobře to vědí i tvůrci, proto bych nemohl film hodnotit třeba jednou hvězdičkou nebo odpadem..

Každopádně tohle je pro mě filmová údálost roku, jedničku mám moc rád..!
  • Když se tu dostáváte k filmům, které jsou nechtěné parodie - neviděli jste náhodou Nick Fury - agent SHIELDu s Mičem Bjůkenenem v hlavní roli? Prý to přesně tam spadá. Já nějak zatím naopak nesebral odvahu na to kouknout...
  • upraveno 24. dubna 2015
    Réžia: F. Gary Gray (Ctihodný občan, Vyjednavač, The Italian Job)
    Produkcia: Dr. Dre, Ice Cube

• image
    eh, mne sa teda vôbec nepáči.
  • Jsem si jistý, že to určitě nikoho nebude zajímat, ale na kickassu jsou avengers2 ... naložte s touto zprávou jak chcete, je to jistě kinorip.
  • upraveno 25. dubna 2015
    @pavel :twisted: a jaka kvalitka neviš ? Kdyžtak do soukromých zpráv.
  • Sunshine - nechápu vysoké hodnocení filmu, ok, audiovizuálně je to pěkné, ale co se zápletky a hlavně logiky týče, je to doslova bolestné ten film sledovat. Nechci, aby to byl dokumentární film o vesmíru. Ale sakra, tohle je fakt příliš, nehledě na debilní jednání postav. Jestli se zachovala posádka rozumně jednou, je to moc. A to se prosím jedná o výkvět civilizace, který zachraňuje lidstvo, přitom hlavnímu fyzikovi, či vědci, či co to je nevěřím ani, že umí číst. Snad ani Prometheus nebolí při sledování tolik jako Sunshine.
    @Dreamer Stejný problém mám s většinou podobných filmů (Prometheus, Europa Report...), kde se "výkvět lidstva vydává na podobnou misi, přičemž onen "výkvět" nabírali asi v nejbližší hospodě. Prometheus byl pro mě v tomhle absolutně nejhorší, ale to už je věc osobního názoru, kde byli větší hovada v posádce =D
  • @flanker.27 no já myslím, že posádky Ikara 2 a Promethea si mohou podat ruce :D hrozně mě ten film naštval, ale Prometheus, co se nas..štvanosti po shlédnutí týče asi jen tak něco nepřekoná.
    Nejdřív výpočty, na kterých závisí nejen osud posádky, ale i celého lidstva, provádí jeden člověk bez pomoci počítače nebo někoho jiného úplně sám. Následný požár borci hasí kyslíkem (pořádnej výbuch ten požár uhasí, to dá rozum). Po zdemolování značné části lodi a samozřejmě všech životně důležitých zařízení je vyslán výsadek na sedm let ztracenou loď, která zůstala po první neúspěšné misi. Jakmile vkročí na palubu a zjistí, že ve vzduchu poletuje nějak moc lidské kůže, jsou vyřčena osudová slova: "Rozdělíme se, to bude rychlejší". Něco se samozřejmě pokazí a pak si frajeři vyrábí skafandry z lodní izolace, aby se nechali otevřením přetlakové komory vystřelit na mateřskou loď.

image
    @Dreamer
    Ovšem tu hlášku
    "Rozdělíme se, to bude rychlejší"
    na druhou stranu doprovodí poznámkou "ale ne, mohli by nás sežrat mimozemšťani :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Z x-menackeho plácku
    image
  • pavel napsal(a):

Jsem si jistý, že to určitě nikoho nebude zajímat, ale na kickassu jsou avengers2 ... naložte s touto zprávou jak chcete, je to jistě kinorip.

ako to povedat...vysvetli stvorrocnemu decku v kine, ze mu zrusili Frozen 2 kvoli vysokej navstevnosti Avangers 2... :wall: :onfire:

videl uz niekto Ex machina?
  • @Hildegarda Ex machina je fajn chytré sci-fi ve stylu Moon (který se mi ale líbil víc), co ale má slabší konec. K vidění jsou hlavně tři herci a hodně full frontalů v dámském vydání. Jestli se ti líbil seriál Krajní meze, tak se ti bude líbit i tenhle film.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Hildegarda To už je Frozen 2? Nie je náhodou len ten short Frozen Fever?
  • upraveno 2. května 2015
    Vím, že už je to trochu v křížkem po funuse, ale od 10 dávají 4. díl Osvobození. Sovětská válečná klasika z doby, kdy ještě adekvátní počty nezajišťovaly počítačem dodělaní vojáci a tančíky. Chcete 2000 vojáků, přiveďte si je na plac. Film je celkově výborný, nicméně vyzdvihnul bych dvě věci - jednak se tímto filmem inspirovala spousta dalších tvůrců, a to do té míry, že některé scény jsou doslova jak "přes kopírák" (s flankerem jsme tuhle vzpomínali na novou Valkýru (tu s Cruisem). Druhá věc je, že film vznikal v době, kdy už byl Stalinův kult dávno minulostí, takže nabízí takové to střízlivé hodnocení s odstupem času a bez zbytečných emocí.

Kdysi jsem obětoval cca týden času na to, abych udělal kompletní revizi titulků - ty původní obsahují dost chyb, jak se dá zjistit konfrontací s ruskou audiostopou, navíc je tam poměrně slušná porce němčiny, angličtiny. Akorát s Francouzštinou jsem nic neprováděl, neb by to nedopadlo nejlépe :P). Pro případné fajnšmekry můžu opravené titule dodat - jsou pro DVD verzi od Vapetu.

Mimochodem, když už koukám na ten program, tak za chvíli končí Most u Remagenu..
  • @Gepeto U nas doma nazyvame ten short Frozen 2. Neboj, nic si nezmeskal :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.