Hra o trůny 5x05 - Zabij chlapce - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
24

Komentáře

• @Stannis_Baratheon Ano, Madse jsem tu na nějakého Greyjoye kdysi taky propagovala :D Pořád se divím, že se vykašlali na tak vděčnou postavu, jako je Euron, a radši se věnují ptákovinám, jako je love story Šedého červa. A věřím samozřejmě Stannisovi.
  • Kdo je Vědroš Wull ?
  • Mě vynechání Griffů nebo Greyjoyů vůbec nevadí, mohli říct že starej B. spadnul z mostku nebo tak něco, ale rozhodně mi vadí ta již zmiňovaná lovestorka v Meereenu. Ideálně bych si představoval, že ten čas využijí třeba k tomu, jak to teď je na severu. Stannis má samozřejmě svojí armádu a Boltoni taky, ale co ostatní lordi severu? Čekal jsem že si Stannis napřed pojede vyjednat nějaká spojenectví, případně že někteří z lordů zradí Boltony (MANDERLYOVÉ mi tam velmi chybí!!), štve mě že se tam tohle politikaření severu neřeší na úkor toho že vidíme nějaký přihlouplý skotačení pobodanýho kastráta. Jediný co o situaci na severu víme od staré báby, že "North remembers". Ale abych nehejtoval tak se zastanu Meereenského dění, nevadí mi že Selmy zahrábnul, i když je škoda jak psala svoa, že výrazně nezasáhnul do děje, ale v knížce jsem fakt už tekl z toho věčného přešlapování na místě. Meereen byl v tanci podle mě nejotravnější částí knížky.

Jinak co se mi líbí:
    Sansa na Zimohradě - to že i maličkost v podobě těhotné Waldy jí může potěšit (vůbec bych se nedivil, kdyby chtěl Ramsay tu ženskou odstranit), doufám že si sever skutečně pamatuje! Co se mi u Sansy líbí asi nejvíc že evidentně při pohledu na Theona necítí nenávist, spíš lítost a nijak se nevyžívá v tom jak dopadnul (vzhledem k tomu že věří, co má na svědomí).

Brienne u Zimohradu - v knížce jsem si docela užíval jejich roadmovie, ale tohle mě baví taky. Pokud už se LS rozhodli ignorovat, tak tohle je asi nejlepší jak můžou s Brienne naložit, i když to pro ní asi nedopadne dobře.

Zeď - no nevím co vytknout skvělé scény, i tu Selyse bych nejraději dekapitoval po těch pár větách co prohodí, takže je to v pořádku.

• Teda ale ta smrt Selmyho, vyhlídky Joraha hrajou relativně do karet Tyrionovi, protože to bude Daenerysin jediný člověk, který je ze Západozemí, který odtamtud veze nejaktuálnější informace, bez ohledu na to, s jakou pověstí se tam dostane. Doufám (a to platí i pro knížky), že bude Tyrion dávat Daenerys pořádnej kartáč :)
  • Jorah jenom vytuní vítěznou sestavu proti Chodcům. Draci, vlci, vrány, zelenověštec, Azor, borec co přenáší lupus....kdo dále? :D
  • Hezký, když už se nenakazí Connington, tak to za něj vezme Mormont... =D
  • A jak to onemocnění postupuje rychle tady ani ne den či dva po kontaktu už se projevuje
  • Prosím následující komentář berte s rezervou ;)
    Napadlo mě co se asi stane když se kamenný muž dotkne jiného. Nebylo by to hezké? :D
    Když by západozemí zjistilo po náročné epidemii šedého lupu že je ochránil před ještě větším zlem ? :D

Poslední perlička :D
    Jon Connington by byl nakonec brán jako Azor Ahai :D
  • @Aroz_Ahai Byl by z něj kamenný Jiný a nedal by se propíchnout obsidiánovou dýkou :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • třeba to zapíchnutí taky vynechají zatím jim to vynechávání jde od ruky
  • upraveno 13. května 2015
    Krom toho Stannis má v seriálu již žoldnére z Braavosu tak uz mluvíme o mnohem větší a lepší armadě nez v knize.
    upraveno 13. května 2015
    upraveno 13. května 2015
    A horší varianta, Melisandra a Selyse ve čtvrté sérii mluví o tom, že Pan Světla potrebuje Shireen.
    Takže je možný, že když to Mel nevyšlo s bastardem pouzije na kamenného draka Shireen. Tim by se i splnilo to proroctví Azor Ahai/Nissa Nissa = Stannis/Shireen. Obávám se, že nápad obětovat vlastni dceru a jediného potomka a dědice, by Stannis přijal s velkou nevraživostí.
    Jinak dosti mě zarmoutila televizní Daenerys. To jak začala krmit lidským masem ty draky nebyl dobrý nápad, teď si budou myslet, že je to normální a hlavně už ochutnali lidské maso. Od Daenerys absolutně zbytečné a šílené rozhodnutí. Obávám se, jestli to s ní nedopadne tak, jak někteří predikovali, že nakonec zešílí a smrt Barristana může být pro Daenerys tím samým, co byl pro Aeryse Vzdor Šerodolu. Událost po které už nikdy nebude taková jako dřív. Docela se toho děsím, nejen kvůli Daenerys samotné, ale kvůli tomu, že koukat na Clarke jak hraje Daenerysin přechod do šílenství bude větší horor než Texaský masakr motorovou pilou.
  • @Stannis_Baratheon Daenerys: "Nechám upálit každého, kdo bude tvrdit, že se pořád tvářím stejně blbě!" =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.