Hra o trůny 5x05 - Zabij chlapce - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
124»

Komentáře

• Nebo prostě na konci knihy Barristan přežije a v seriálu ne. Není to až tak zlomová postava, u které by měla smrtí/přežití nějaký výrazný dopad. Víc důležitý je Jorah a taky nemůžeme predikovat, jak to s ním bude v knížce, i když v seriálu se nakazil. To je nutné si uvědomit, že když budete seriál sledovat, tak to zkrátka bude mít za následek tyhle spoileroidní jevy (i když to ani spoiler vzhledem k odchylkám nemusí vypadat). Ve skutečně se na ty rozdíly hodně těším :)
  • V seriálu sem zatím vůbec nezaznamenal nic o říčních krajinách. Znamená to, že se v páté sérii neobjeví žádný Tully? Hlavně černé ryby by byla škoda.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Djokovic Já chci Edmura
  • @Djokovic Tak já nevidím Starky jako celek jako morálně zas tak odlišné od Tullyů a Martellů.

Edmure? Vzhledem k tomu, že Jaime zamířil na jih, tak s Edmurovou další přítomností v seriálu fakt nepočítám. Během dvou sérií ani nikdo nezmínil, že by přežil, takže pozornější diváci si asi domysleli, že je mrtvý. A vzhledem k tomu, kam se seriál posunul, ani moc nechápu, že obsazovali Bryndena Tullyho a nechali si prostor, že přežil. Vzala jsem to prostě jako jednu z nedomyšleností, ke které se nevrátí. I když když si vzpomněli po tolika čtyřech sériích na Kevana a po třech sériích na Lancela, tak je fakt možné všechno.
  • @svoa00 Daario je nejen Euron a Marwyn, ale i Blackfish =D
  • @svoa00
    souhlasím, že od těchto dvou rodů nejsou zas tak odlišní
  • 5. díl - jako mnozí jiní doufám, že v nadcházející bitvě slavně zvítězí Stannis, ale jelikož se furt všude podezřele zdůrazňuje, jakou má nad Boltony náramnou převahu, tak asi skončí stažený z kůže :spike: . Trapná a otravná, pro děj i pro život naprosto marná kastrátova romance je úlet největší, ať už s tím dají proboha pokoj :wall: ! Jinak jsem rád, že se v této diskuzi konečně našel někdo kromě mne, komu je sympatická seriálová Mhysa (a koho shodou okolností ta knižní stejně jako mne poněkud irituje) - Dany zkrátka platonicky miluji už od prvního dílu první série a její kuchařské umění (spolu s dráčky by mohli své flambování klidně předvádět v Prostřeno, a s nimi třeba uzenář Ramsay) mé sympatie jedině zvětšilo ;-) . Tím končím a odcházím si pustit 6. díl - na Edně píšou cosi o prznění Sansy, tak to musím posoudit a ohodnotit :-D .
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Crocuta Tu početní převahu zdůrazňoval Malíček Sanse, aby ji dal naději, že Sever bude její, ve skutečnosti se do bitvy o Zimohrad připojí třetí strana.
  • @Stannis_Baratheon Jasně, protože Malíček teleportuje celou armádu z Údolí na Zimohrad za kratší čas, než Stannis dojde k Zimohradu od Zdi... Jasně, jasně, už chápu kde je problém. Někdo z tvůrců tady má do hlavy vraženou vrtačku.
  • Už se smiřte s tím, ze malíček vstoupil na temnou stranu Sily a ovládá i počasí :D
  • @Rybba Bylo to myšleno poměrem vzdálenost uražená za čas, vzhledem k tomu že Stannis už je na pochodu, kdežto Malíček musí ještě dojet do Údolí, svolat armádu (což mimochodem taky nějaký čas trvá) a dojet z údolí na sever. I kdyby dorazil hned po bitvě, pořád je to obrovský nepoměr času.
  • Ideální by bylo, kdyby tam dorazil do týdne po bitvě, nemusí hned, ale souhlasím, teleport bude potřebovat! :)
  • Ale jak říkám, zase se stane něco neočekávaného, nepředvídatelného a vojsko z údolí se ani nebude muset svolávat, natož někam pochodovat. :king:
  • @Rybba No to si právě myslím! Přesně jak říkáš - když se o tom v příběhu žvaní, skutečnost bude zaručeně jiná. On totiž tu Stannisovu převahu nezdůrazňoval zdaleka jen Malíček naivce Sanse, ale pokud mne paměť nešálí (nechce se mi to hledat) i Stannis Davosovi, než vyrazili - něco o tom, že mají převahu v mužích i koních, nebo co. A jak je v Tanci na konci ten dopis od Ramseyho Jonovi, jak znám Martina, který fandí téměř vždy největším kriplům, bude ten dopis založený z valné části na skutečnosti - takže Stannis (jakkoliv mne to rmoutí) nejspíš skončí dost neslavně :-( .
    upraveno 22. května 2015
    .
    upraveno 22. května 2015
  • @Stannis_Baratheon Aha, zajímavé video. Jinak já ukázkové kapitoly z Vichrů nečtu, neb nechci být spoilerován :-) . Ale to jsi mne potěšil - Stannisovi jednoznačně fandím, tedy rozhodně proti Lannisterům, Boltonům, Freyům a podobné verbeži.
    S tvou teorií o Shireen bych docela souhlasil, dost věcí tomu nasvědčuje. Co se však přežití seriálového Stannise týče z důvodu jeho důležitosti pro příběh, nemohu plně sdílet tvůj optimismus, protože tvorba DaD mi připadá čím dál tím chaotičtější a méně promyšlená - ti už přestávají brát ohled na cokoliv a kohokoliv :-? .
    @Crocuta Ber to takhle, kdyby nevyškrtli ho, tak bude důležitý pro děj. =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.