Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
1356789

Komentáře

• @up_er Už se to tu řešilo před časem, imdb není úplně důvěryhodnej zdroj. Ale zní to určitě zajímavě.
  • asi to tak bude no...v nekterym dilu taky mela byt Yara a nebyla tam
  • @up_er jo byla psana uz pro devitku
  • upraveno 8. června 2015
    Nemoci se šíří různě (tělesnými tekutinami, vzduchem, ...) ale šedý lupus se patrně šíří podle toho, jak se to do příběhu hodí, tak bych to moc neřešila ;-)

Arya bude mít asi hodně práce v příštím díle :-) Shireen je mi líto, snad se její oběť vyplatí.. Stephen Dillane se asi stane nejnenáviděnější osobou roku.

http://time.com/3912116/game-of-thrones-stannis-baratheon-shireen-season-5-episode-9/
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    fajn epizoda, dokonca ani dorne nebolo zle
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Pro mě to bylo nakonec hodně emotivní.
    Shereen je taková ta klasika v biblickém stylu, avšak tady již patrně nějaké slitování nadpřirozena nenastane.
  • @Gepeto A to nevíš ještě jakou hlavní postavu ti dva vypatlanci zabijou v posledním díle, z toho budes brečet rok.
  • Jinač na zdi už se formuje, zdá se, mezi bratry nějaké hnutí odporu. Doufám že v tom Thorne nebude přímo figurovat.
  • @sfik Nejvíc bych se obával Bowena Marshe a jeho lidí ;-) Ten jeho pohled na Jona... :-)
  • Blbý dotaz dle té zcény než přiletí drogon daenerys zavře oči no vypadá v tom momentě divně ho mohla nějak přivolat? Po druhém zhlédnutí mi to vrtá hlavou
  • @p1e9t9r2 To jsem si říkal taky, pak mě ale napadlo, že spíš než by ho přivolala, mohla nějak "ucítit" jeho přítomnost. Přeci jenom pokud by ho přivolala a on hned 2 vteřiny potom se objevil, to mi přijde trochu hloupý. Zatím nevíme jestli je mezi Dany a draky podobné pouto jako mezi Starčaty a vlky, ale mohlo by to tak fungovat (dokonce u draků by mohlo být pouto silnější, když je v podstatě mateřské).
  • @sfik Tak ono by mohlo být něco na tom, že to jsou měniči a jsou specializovaní na draky
    Jako Targaryeni? Stejně to už je takových otázek, tak by mě zajímalo jestli nám na ně GRRM aspoň někdy odpoví :D
    @sfik Mám taký pocit, že pri mosazných bola iná hudba, ale tá bola tiež kúl. Síce to bolo také blbé "A wild rebellion appears" akoby sa zrazu zhmotnili zo schodov a tí čo boli okolo a ktorých pobili si ich ani nevšimli. BTW sa mi zdalo, že jedna komparzistka sa tam smiala a vyslovene si to užívala =D
    @p1e9t9r2 @sfik Ja som sa bál, že tam fakt spravia nejaký summoning, ale nie, bola prekvapená keď Drogon prišiel, IMHO sa len vzdala s tým, že to nemôže prežiť.
  • @Gepeto Prostě tam šli v civilu a ty masky a dýky měli v příručních zavazadlech. Prostě v Meereenu nemají zkušenosti s fotbalovými (=zápasovými chuligány) :D
  • @Gepeto HAHAHAHA víš co je nejlepší, já si to tam pauznul a říkám si "ta kráva z komparzu se fakt směje" :D :D :D úplně při prvním zkouknutím mě to trefilo do očí a říkám si epic fail :D pet lahev s vodou sice uklidili, ale už nestihli říci téhle kravce, že při masovém vraždění se nemá tvářit jako na koncertě Katy Perry :D
  • @Gepeto To je otázka, zda to pokřivilo jeho charakter, naopak já si myslím, že to naopak na něj sedí. Oběti bohům pomáhají lidem, o tom snad není pochyb.
    @sfik :D
  • jako já vím, že bych měl brát seriál jako něco jinýho než knížku, ale to s tou Shireen mě fakt nasralo.
  • Jako fakt, proč museli e Stannise udělat zmrda? Proč? Proč? Teď bude každej „Obyčejnej divák” psát a mluvit o tom, jakej je Stannis hajzl, protože upálil vlastní dceru. OMG, vždyť v knížce nic takovýho nebylo.
  • @JoffreyWater v knize je nechal na zdi, ale tak už to jsou dva paralelní příběhy moc se odchylili zabili postavy, které pro děj mohou mít ještě význam spíš mám strach aby HBO neměl s martinem nějakou smlouvu a nezlačilo ho aby ten děj byl podobný, třeba proto mu tak dlouho trvá vydání další knihy
  • @JoffreyWater Ale Stannis takovej je.
  • Podle mě na Shireen dojde i v knížce. Tuším že Val už jí nebyla moc nakloněná, když ji viděla. To mi vadila víc smrt Grenna, když hlídal tunel. Zároveň to ale ukazuje, jak těžký je pro hlídku přijmout spojenectví s divokými. Prostě musí umřít postava se kterou máš nějakej vztah. Shireen se na to hodí dobře, obzvlášť, pokud Stannis vyhraje nad Boltony. Nic není zadarmo... A těžko může být divák z něčeho v šoku. To že by mu v bitvě o Zimohrad umřela půlka armády nikoho nedojme. Takže to ani nevnímám moc prvoplánově - "pojďme šokovat zabitím malý holky" v tom nevidím.

Btw. myslíte že to obsazení všech hradů noční hlídky je reálný a že se ho dočkáme..? Celkem bych si uměl představit že (čistě teorie, proto nespoileruju), že Stannis vyhraje bitvu o Zimohrad a rozdrtí Boltony. Boltonští vazalové nebo zkrátka ti co po bitvě zůstanou si budou moci vybrat - smrt nebo hlídka... To by dávalo smysl.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.