Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire
Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire
Stannis stojí před těžkým rozhodnutím. Jon se vrací na Zeď. Mace navštěvuje Železnou banku. Arya narazí na někoho z minulosti. Dany neochotně přihlíží tradičním atletickým oslavám. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: David Nutter
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Psal jsem sice, že fandím Stannisovi, jako typu krále, asi by železný trůn vyhrát neměl (nebo rozhodně ne s Melisandrou jako rádkyní), nerad bych viděl, aby sága končila tím že Stannis bude dělat náboženské čistky.. A Shireen dědička.. Nevím co by se stalo při hledání ženicha, nevím co by se stalo po Stannisově smrti.. Tam to pokračování rodu je asi stejně slepá ulička, jako v případě, že Dany bude opravdu
@JoffreyWater Chtěl ho obětovat už v teple a pohodlí Dračího Kamene... Tady to byla totál vyhrocená situace. Co se týká tý oběti, tak to může demoralizovat jeho armádu co má Baratheonskou, pokud má i žoldáky ze svobodných měst, kteří uctívají Pána Světla, tam to může mít úplně jiný efekt. Navíc tam bude asi čáry máry, zlepší se počasí, dojde k bitvě...
@WaterEngel Samozřejmě PedoTrant musí zemřít a to by bylo, abychom se nedočkali, ale i přes to že mě zde budou mnozí kamenovat, jaký jsem cynik, že z Shireenina upálení nedělám víc než scénu ze seriálu, tak dětská prostituce mě v daný moment nechala naprosto v klidu. Jasně že chtěl holčičky, je to zmrd, co si užíval mlácení Sansy a náramně ho bavilo dělat slouhu Joffreymu.. Zajímalo by mě, jestli mu Cersei nakázala zabít Maceho nebo ne (?) před časem jsem tvrdil že určitě jo, ale nějak se k tomu nemá..
Zajímalo by mě jestli bude v příští epizodě Khal Pono :)
Hele, a co si myslíte, že si vybere Tyrion za záchranu Missandei? Když Šedý červ nemůže, Tyrion velmi rád pomůže!! Už aby to bylo! =D
V knížce je Trystane v podstatě děcko, nic zajímavého kolem něj, prostě dítě. Dospělý Doranovo dítě je Quentyn, kterej se ani v knížkách moc nepředvedl...
a) za zdí je ten mráz mnohem větší (obzvlášť, když kráčí Jiní)
b) byl by celkem epic fail, kdyby kněžka boha ohně neuměla rozdělat :D Protože je po právu jeho..? Protože potrestat zrádce? Protože mu Mel řekla že musí, aby nejen že byl králem, ale aby i zachránil svět..? (bez ohledu na to kdo je AA, Mel mu vnukla představu, že je to on). Tak myslím si že Harpyje/Mosazná zvířata, nevím co z toho platí v seroši, měli jiný starosti. Daenerys měli zabít, ta jim uletěla a ještě jim nechala sežehnout řitě. Jistě z rychlé akce se stalo zaseknutí. Určitě to způsobilo humbuk, včetně draka a určitě tam pak vtrhly další jednotky Neposkvrněných. Škoda té Daenerys, že to nebyla větší badass samice s bičem v ruce, jak psala @Dreamer mě to vlastně ani při sledování nenapadlo, ale pak jak jsem si to přečetl to trochu zamrzelo.
btw. Rybbo, podívej jak krásně ovládám funkci "upravit" abych neměl dvacet vlastních příspěvků pod sebou, dva jsou až až, člověk aby tu pak roloval jako blázen... :)
S tou Dany mi to taky nepřišlo, ale souhlasím, ta Dany vs Drogon z knihy opravdu mrzí. A podle mě udělali toho draka v seriálu až moc zranitelného, i tak malý by měl být teda o dost odolnější. S takovou to Západozemí nedobije. :'-(
Jinak co se týče Dorne,
Co se draka týče, zase to nepřehánějme, taková tužka to zas nebude. Prostě se do něj zabodlo pár kopí, ale třeba mu to po zdravotní stránce vůbec nic neudělalo (krom teda protrženého křídla, ale tam je to zranitelné místo dle očekávání)
Sakra, uvědomujete si, že už JENOM jeden díl a ZASE rok čekání? To snad není ani možný, jak to rychle uteklo! :evil:
Za mě díl horší jak minulý, ale opět nadprůměrný, zatím celkem nadprůměrně povedená sezona! :king:
EDIT: No když já si tak rád povídám, pravda, sice většinou sám se sebou, ale i to se počítá, no ne? :anxious:
Moje reakce na upaleni Shireen
Nebudem si nic nalhávat, ten knižní by to na 99% udělal taky, ale AŽ JAKO NEJKRAJNĚJŠÍ MOŽNOST!!!! To si ze mne někdo dělá srandu, to už si vážně někdo z nás děla srandu. To jsme ze sebe udělali zmrdy před celou říší a potpili 300 let starou dynastii, protože banda buzerantů není schopná snést trošku sněhu?!!!!!!!! Neuvěřitelný. A kde jsou ti slíbení kamenní draci, tohle že má být to svaté posílení. Znovuzrození Azor Ahaie? O můj pane světla. Garantuju vám, že jestli nic nebude, další kdo půjde na hranici bude trojka Selyse, Stannis, Melisandra. Celkoě teď už věřím, že kniha a seriál skončí jinak neboť DD si s knihou prdel nemilosrdně vytřeli a mne nezbývá doufat, než že si velký tvůrce vytře stejně půlky se scénářem tohohle ,,VELEDÍLA". Jinak scéna měla v sobě dost emocí(Selyse si trochu vylepšila profil, ale příliš pozdě) a herecky vynikající. Nicméně opravdu z příběhová hlediska nepochopitelný. Hlavně Stannis opět otáčí o 360°. Fujtajksl. Doufám, že pro samé upalování kdekhoho nedají ti DDebilové výsledek obležení Zimohradu do další série.
Meeren
Nemám větších vyčítek, uděláno obstojně. Hizdhar překvapi.
Zeď
Ne opravdu nemá logiku, aby se do místa bez moře přepravovali z loď. Asi jako kdyby někdo vyplul na Kaspik a pak si to pěšky přimašíroval do Prahy. Mapy ne mapy, tohle je blbost, jako kráva. A když je ten vchod tak důležitý, proč jím neprojela Stannisova armáda.
Braavos a zpívající růže
Mycroft Holmes je vynikající, mohl by v seriálu dostat mnohem víc prostoru. Mace to totálně zabil. Arya vynikající a Trentova pedofíle příšerná. Zajímalo by mne, jestli Jacquen poznal, že mu Arya kecá. Co myslíte?
Dorne
Se těším, jak bude na tu procházku Cersei Jaime v seriálu reagovat.
Celkově epizoda dobrá, ale už to prostě není ten příběh, co jsem měl rád, ale jiný a dost horší příběh. Ať už co se týče děje, propracovanosti, postav, akce nebo pouhého smyslu pro detail
@sfik Z toho hněvu se mu to opravdu nějak nepovedlo! Ale to se stává! :king: