Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire

Stannis stojí před těžkým rozhodnutím. Jon se vrací na Zeď. Mace navštěvuje Železnou banku. Arya narazí na někoho z minulosti. Dany neochotně přihlíží tradičním atletickým oslavám. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: David Nutter

Číst celý článek zde

1235789

Komentáře

• @Xaron Jo no, taky jsem to čekal :D
  • @JoffreyWater tak v to dúfam, že ho Arya zabije
  • upraveno 8. června 2015
    @yugy
    Jsi špatný člověk a měl by sis připadat špatně.
    Asi tě zklamu, ale představitelka Shireen je stejně tak upálená jako Drogon zraněný... Myslím že pořád dokážu udělat tlustou čáru mezi seriálem a realitou, doporučuji to i tobě!

Psal jsem sice, že fandím Stannisovi, jako typu krále, asi by železný trůn vyhrát neměl (nebo rozhodně ne s Melisandrou jako rádkyní), nerad bych viděl, aby sága končila tím že Stannis bude dělat náboženské čistky.. A Shireen dědička.. Nevím co by se stalo při hledání ženicha, nevím co by se stalo po Stannisově smrti.. Tam to pokračování rodu je asi stejně slepá ulička, jako v případě, že Dany bude opravdu
    neplodná
    Robert a spol. bojovali proti Targaryenům i z toho důvodu, aby už nebylo žádné upalování, žádné zabíjení nevinných, jak to dělal Aerys
    Jsem celkem přesvědčen že Ned nebojoval proti "zabíjení a upalování", ale aby pomstil rodinu. Robert bojoval částečně kvůli Nedovi ale hlavně kvůli ženské... (tak to vidím já), bohužel bojoval kvůli ženské i když nepochopil, že ta ho nemiluje. Robertovu rebélii si rozhodně nepředstavuju nějak romanticky jako boj spravedlnosti proti útlaku... Protože ať na trůně sedí jakýkoliv rod, budou se střídat králové dobří a špatní. Robert toho krále, který mohl být výjimečný zabil na Trojzubci a místo toho dosadil na trůn svojí ožralou hovězí řiť ... kterou nahradil sociopatický spratek a posléze rozmazlený lemplík...
    @panama46
    Otázka je jak to s Davosem bude, bez Stannise je to nula, takže by asi nějak "zmizel" ze seriálu.
    ..and so his watch begins.. V Castle Black mají přeci deficit bratrů..

@JoffreyWater
    Mě osobně štvalo i to, že chtěl obětovat Edrika (Gendryho)
    Chtěl ho obětovat už v teple a pohodlí Dračího Kamene... Tady to byla totál vyhrocená situace. Co se týká tý oběti, tak to může demoralizovat jeho armádu co má Baratheonskou, pokud má i žoldáky ze svobodných měst, kteří uctívají Pána Světla, tam to může mít úplně jiný efekt. Navíc tam bude asi čáry máry, zlepší se počasí, dojde k bitvě...

@WaterEngel Samozřejmě PedoTrant musí zemřít a to by bylo, abychom se nedočkali, ale i přes to že mě zde budou mnozí kamenovat, jaký jsem cynik, že z Shireenina upálení nedělám víc než scénu ze seriálu, tak dětská prostituce mě v daný moment nechala naprosto v klidu. Jasně že chtěl holčičky, je to zmrd, co si užíval mlácení Sansy a náramně ho bavilo dělat slouhu Joffreymu.. Zajímalo by mě, jestli mu Cersei nakázala zabít Maceho nebo ne (?) před časem jsem tvrdil že určitě jo, ale nějak se k tomu nemá..
  • @sfik To ale nic nemění na tom, že v knížce nic takovýho nebylo a tohle mě prostě rozčílilo. Kdyby Shireen upálil i v knížce, tak to neřeším, ale tohle bylo o scénaristů už fakt přehnaný.
    V knížce se nechovaly Píseční hadi jako krávy, to zase rozčílilo mě...
    Zajímalo by mě jestli bude v příští epizodě Khal Pono :)
  • @sfik Tak jako tohle překrucování charakterů mě taky štve. Ale tak ona celá ta linka v Dorne je jeden velkej fail.
  • Mně přijde, že tvůrci chtěli z linky v Dorne udělat takovou nějakou vtipnou zápletku, ale vznikla z toho spíš trapná zápletka.
  • Ale víc než píseční hadi mě irituje trystane, v serialu působí dojmem hroznýho debílka. Nevím jaký je v knížce, tam jsme se s ním nesetkali, ale v seriálu je to... no, prostě idiot.
  • @JoffreyWater v Inside the episode tvůrci říkají, že jim tohle řekl Martin, takže nejspíš k jejímu upálení dojde i v knize... jen o tom asi nebude Stannis vědět a provede to Mel se Selyse. Jinak ta scéna byla opravdu krutá, nevěřila jsem do poslední chvilky, že to tak Standa nechá. Ale na jeho obranu, nic jinýho mu opravdu nezbývalo :-(
  • Everett_Young napsal(a):

@sfik

Stannis: "Takže jsem všechny ty lidi upálil zbytečně?"
    Mell: "Eh...no... kozy?"

=D

Stanis: Mno, když jinak nedáš, tak teda jo! :P
  • Tak to bychom měli k rozdělávání ohně v mrazech :D.
  • p1e9t9r2 napsal(a):

Blbý dotaz dle té zcény než přiletí drogon daenerys zavře oči no vypadá v tom momentě divně ho mohla nějak přivolat? Po druhém zhlédnutí mi to vrtá hlavou

Za mě ho přivolala, Drogon potažmo draci obecně se umí teleportovat, stéjně jako Malíček. Ale ten k tomu nepoužívá ohňový tunel/teleport. Nebo aspoň tak mi to přišlo, že ten drak se objevil z ničeho nic - z ohně teda. :king:
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@sfik to jo, ale od stanise to taky není moc logický krok, jediného svého dědice odstranil a dle knihy víme jaký názor asi má na sdílení lože s někým jiným :-? že byl zázrak, že má vůbec tu dceru

Checht, to je vlastně taky pravda... Kvůli čemu Stannis vlastně bojuje? Proč tak moc lpí na železném trůnu, když ho nemá komu předat? Kdo po něm převezme vládnutí? Lanisterové? CHECHE!! :-D
  • sfik napsal(a):

@p1e9t9r2 Nějaký dědic je asi lepší než žádný dědic, ale znetvořená malá nemocná holka...

Každopádně, kašlete na Shireen, já měl největší trauma z toho co dělali Drogonovi. Nemám rád týrání zvířat ani když je to CGI fantaskní tvor :D Vůbec se mi nelíbilo jak šla ta kopí hluboko, navíc měl pak protrženou blánu na křídle. Prostě chudák Drogon. Vůbec nevím jestli za to Daenerys stála (můžeme si namlouvat, že přiletěl zachránit Tyriona :D )

:D No coco, Drogon si odletěl a Tyriona nechal napospas desetinásobné přesile, se divím, že je nedorazili. :)
  • Super díl, Drogona bylo líto, o Shireen ani nemluvím. Mrazilo, jen čas ukáže, jaký to bude mít následek.
  • JoffreyWater napsal(a):

@WaterEngel Tak pedofilní Trant mě zase naopak pobavil :D Já už tak trochu napůl čekal, že ho Arya zabije při šukačce :D

Žejo? :D

Hele, a co si myslíte, že si vybere Tyrion za záchranu Missandei? Když Šedý červ nemůže, Tyrion velmi rád pomůže!! Už aby to bylo! =D
    JoffreyWater napsal(a):

Mně přijde, že tvůrci chtěli z linky v Dorne udělat takovou nějakou vtipnou zápletku, ale vznikla z toho spíš trapná zápletka.

Prostě se potřebovali zbavit Jaimeho, aby nebyl v KL, a když nevyužili linku Jeyne Westerling a občanské války v Riverlands, bylo pro ně asi nasnadě ušetřit zároveň za Aryse Oakhearta. Ale i při téhle jejich volbě to šlo vyřešit lépe. Já doufám, že je blbost, že chce Doran alianci s Lannistery. To mi přijde takové ... úplně překroucený. Takže to třeba dopadne ještě jinak a já možná (hodně málo) změním na Dorne název - hodně málo, protože ty tři kravky už hlavy nevyšťourám...

V knížce je Trystane v podstatě děcko, nic zajímavého kolem něj, prostě dítě. Dospělý Doranovo dítě je Quentyn, kterej se ani v knížkách moc nepředvedl...
  • Xaron napsal(a):

Tak neviem prečo ale mám pocit, že v momente keď som sa zažral do epizódy bol koniec a že tam toho toľko nebolo..ale nevadí:)

Každopádne ako som mal predstavu, žeby draci boli tým čo prispeje k záchrane Westerosu tak pri aktuálnej veľkosti toho moc nenarobia. Drogon bol dnes ňuňu..ale aby z neho šiel naozaj strach by musel byť ešte tak aspoň 2x väčší a to netuším či stihne. Plus zvyšné dva zamknuté v tme bez pohybu a poriadneho jedla sú na tom ešte horšie:/) Ak si pamätáte na lebky drakov ktoré majú vystavené Starkovci pod hradom (ak sa nemýlim;) tak to bolo iná trieda:))

Pedotrant bavil:D V istom momente som mal pocit, že tá ženská odchytí a predhodí mu Aryu:o)) To by bola asi veľmi zaujímavá scéna:D

No a i keď si tú scénu zatiaľ neviem veľmi predstaviť, je asi jasné, že ten malý Geroj ktorý odbachol Jonovi zrzku ho o týždeň bodne..:/)
    Přesně to jsem taky čekal, došly ty "starý", ehm, tady jedna mladá stojí za plentou, pojď sem holka, zahoď ty škeble a..! 8-O
    Rybba napsal(a):

Tak to bychom měli k rozdělávání ohně v mrazech :D.

Jako zastánce "rozdělává se to špatně" musím uznat, že tohle je dobrý "impérium vrací úder", každopádně si budu stát za svým a řeknu jen dvě věci:
    a) za zdí je ten mráz mnohem větší (obzvlášť, když kráčí Jiní)
    b) byl by celkem epic fail, kdyby kněžka boha ohně neuměla rozdělat :D
    Kvůli čemu Stannis vlastně bojuje?
    Protože je po právu jeho..? Protože potrestat zrádce? Protože mu Mel řekla že musí, aby nejen že byl králem, ale aby i zachránil svět..? (bez ohledu na to kdo je AA, Mel mu vnukla představu, že je to on).
    No coco, Drogon si odletěl a Tyriona nechal napospas desetinásobné přesile, se divím, že je nedorazili.
    Tak myslím si že Harpyje/Mosazná zvířata, nevím co z toho platí v seroši, měli jiný starosti. Daenerys měli zabít, ta jim uletěla a ještě jim nechala sežehnout řitě. Jistě z rychlé akce se stalo zaseknutí. Určitě to způsobilo humbuk, včetně draka a určitě tam pak vtrhly další jednotky Neposkvrněných. Škoda té Daenerys, že to nebyla větší badass samice s bičem v ruce, jak psala @Dreamer mě to vlastně ani při sledování nenapadlo, ale pak jak jsem si to přečetl to trochu zamrzelo.

btw. Rybbo, podívej jak krásně ovládám funkci "upravit" abych neměl dvacet vlastních příspěvků pod sebou, dva jsou až až, člověk aby tu pak roloval jako blázen... :)
  • sfik napsal(a):

Rybba napsal(a):

Tak to bychom měli k rozdělávání ohně v mrazech :D.

Jako zastánce "rozdělává se to špatně" musím uznat, že tohle je dobrý "impérium vrací úder", každopádně si budu stát za svým a řeknu jen dvě věci:
    a) za zdí je ten mráz mnohem větší (obzvlášť, když kráčí Jiní)
    b) byl by celkem epic fail, kdyby kněžka boha ohně neuměla rozdělat :D
    :D
  • @sfik No jsi kluk šikovnéj, to já zas tak dobréj jako ty nejsem! :oops:

S tou Dany mi to taky nepřišlo, ale souhlasím, ta Dany vs Drogon z knihy opravdu mrzí. A podle mě udělali toho draka v seriálu až moc zranitelného, i tak malý by měl být teda o dost odolnější. S takovou to Západozemí nedobije. :'-(

Jinak co se týče Dorne,
    tak při čtení knih to přece taky vypadalo nejdříve, že jsou s Lannistery za dobře, až následně přišlo procitnutí, tak neplašte zbytečně předem. Třeba ještě Quentyn bude.
    ;-)
    @Rybba
    No jsi kluk šikovnéj, to já zas tak dobréj jako ty nejsem!
    Nevíš dokud nezkusíš! A nepodceňuj se tak! Nejsem žádnej nacista ani moderátor, aby tu někoho rovnal to ne, jen takový postřeh. Jednou jsem psal na fóru, kde se tohle trestalo pomalu smrtí či vyvrhelstvím. Dva příspěvky pod sebe, pche. Jedno varování, druhý varování, třetí varování, BAN! :D

Co se draka týče, zase to nepřehánějme, taková tužka to zas nebude. Prostě se do něj zabodlo pár kopí, ale třeba mu to po zdravotní stránce vůbec nic neudělalo (krom teda protrženého křídla, ale tam je to zranitelné místo dle očekávání)
    Jinak s tím ohněm jsem myslel původně rychlou partu z Hrůzova, ti jsou v rozdělávání ohňů v zimě nepřekonatelní, kam se na ně hrabe rudá dívka! I koníka ohniváka zvládli! O invazi nemrtvých se už nebojím, sever je v dobrých rukách!! :onfire:

Sakra, uvědomujete si, že už JENOM jeden díl a ZASE rok čekání? To snad není ani možný, jak to rychle uteklo! :evil:

Za mě díl horší jak minulý, ale opět nadprůměrný, zatím celkem nadprůměrně povedená sezona! :king:

EDIT: No když já si tak rád povídám, pravda, sice většinou sám se sebou, ale i to se počítá, no ne? :anxious:
  • @Rybba jenom 10 měsíců co to je oproti už 4 rokům na vichry zimy :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 9. června 2015
    Rybba napsal(a):

Everett_Young napsal(a):

@sfik

Stannis: "Takže jsem všechny ty lidi upálil zbytečně?"
    Mell: "Eh...no... kozy?"

=D

Stanis: Mno, když jinak nedáš, tak teda jo! :-P
    A pak ses probudil mel mokry trenky, viď? :-P

Moje reakce na upaleni Shireen

image

image

image

image

image
    Nebudem si nic nalhávat, ten knižní by to na 99% udělal taky, ale AŽ JAKO NEJKRAJNĚJŠÍ MOŽNOST!!!! To si ze mne někdo dělá srandu, to už si vážně někdo z nás děla srandu. To jsme ze sebe udělali zmrdy před celou říší a potpili 300 let starou dynastii, protože banda buzerantů není schopná snést trošku sněhu?!!!!!!!! Neuvěřitelný. A kde jsou ti slíbení kamenní draci, tohle že má být to svaté posílení. Znovuzrození Azor Ahaie? O můj pane světla. Garantuju vám, že jestli nic nebude, další kdo půjde na hranici bude trojka Selyse, Stannis, Melisandra. Celkoě teď už věřím, že kniha a seriál skončí jinak neboť DD si s knihou prdel nemilosrdně vytřeli a mne nezbývá doufat, než že si velký tvůrce vytře stejně půlky se scénářem tohohle ,,VELEDÍLA". Jinak scéna měla v sobě dost emocí(Selyse si trochu vylepšila profil, ale příliš pozdě) a herecky vynikající. Nicméně opravdu z příběhová hlediska nepochopitelný. Hlavně Stannis opět otáčí o 360°. Fujtajksl. Doufám, že pro samé upalování kdekhoho nedají ti DDebilové výsledek obležení Zimohradu do další série.
    Meeren
    Nemám větších vyčítek, uděláno obstojně. Hizdhar překvapi.
    Zeď
    Ne opravdu nemá logiku, aby se do místa bez moře přepravovali z loď. Asi jako kdyby někdo vyplul na Kaspik a pak si to pěšky přimašíroval do Prahy. Mapy ne mapy, tohle je blbost, jako kráva. A když je ten vchod tak důležitý, proč jím neprojela Stannisova armáda.
    Braavos a zpívající růže
    Mycroft Holmes je vynikající, mohl by v seriálu dostat mnohem víc prostoru. Mace to totálně zabil. Arya vynikající a Trentova pedofíle příšerná. Zajímalo by mne, jestli Jacquen poznal, že mu Arya kecá. Co myslíte?
    Dorne
    Se těším, jak bude na tu procházku Cersei Jaime v seriálu reagovat.
    Celkově epizoda dobrá, ale už to prostě není ten příběh, co jsem měl rád, ale jiný a dost horší příběh. Ať už co se týče děje, propracovanosti, postav, akce nebo pouhého smyslu pro detail
    To se ty obrázky nezobrazují jenom mě, nebo to @Stannis_Baratheon nezvládl v návalu emocí nahrát? :D

p1e9t9r2 napsal(a):

@Rybba jenom 10 měsíců co to je oproti už 4 rokům na vichry zimy :D

No to je vlastně taky pravda, já měl to "štěstí", že mě čtení Tance tak v polovině přestalo bavit. :oops: Nechávám si to na potom. :-P
    @sfik Z toho hněvu se mu to opravdu nějak nepovedlo! Ale to se stává! :king:
  • Co se týče Zdi, tak to bylo asi důležitý v tom smyslu, že nám ukázali, že Divocí byli vpuštěni přes Zeď, tedy, že prošli a mohou žít na jihu a možná nám to také ukázalo, že Alyser je na Jonově straně. Tím, že je vpustil, i když nemusel, tím uznal Jona jako Lorda velitele a část zodpovědnosti za divoké na jihu převzal i na svá bedra :).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.