Je jedno co nám to ukázalo. Mě to ukázalo, že DD nepřemýšlí, to že je omlouvám (i když vím že jsou to čuríni) je jedna věc, ale tohle byla prostě píčovina.
Mno s takovým tempem mám obavu, aby ještě v budoucnu nějací neposkvrnění vůbec byli, ti je v tom seriálu řežou jak prasata na porážce, kolik jich už tak asi zbývá? :-k
Hlavně, aby to upálení k něčemu bylo, že vyjde Slunce a bude všem tepleji je sice fajn, ale kdyby jen Shireen "pustili žilou", tak molo být po celé rodové línii Boltonů a vůbec po všech. Já bych si chytře Shireen nechal jako takovou lidskou živou zásobárnu královské krve, vždycky bych ji nějaký ten půl litřík - litřík odpustil (ráda by pomohla tatínkovi) a po týdnu zase, no a bylo by po všech nepřátelích jediného pravého krále Stanise Baratheona. :king:
@Crocuta Harpyje můžou být najatí zápasníci z Areny nebo vojáci. A neposkvrněný já nevím jak jsou dobrý v bitce 1 na 1, možná to je jejich slabina, ale pokud jsou tým tak kvalitu mají.
Mě docela postavy z Dornu zajímají, tím, že mají jiné úkoly než v knížce jsou takové divoké karty a docela mě zajímá jejich nový vliv na příběh. Uvidíme. Ty charaktery potřebují delší čas než se rozvinou.
Já už jsem se smířil s tím, kam směřuje seriál. Všechny dějové linky, už jsou nějak ustálené. Dorne mělo pro seriál tu nevýhodu, že v knize se objevilo až v pozdějších fázích a nakupilo se tam hodně postav. Zmenšení obsazení atd celkem chápu, ale prostě "píseční hadi" v seriálu nic moc spíš nic než moc. Trystan je mi jako herec nepříjemný, jediný vozíčkář to zachranuje. Ostatní lokace dobrý, když si představím, že na Zimáku by měla být celá šlechta Severu, tak by se z toho divák musel po....t, to by bylo nepřehledné stejně jako v ostatních částech, pokud by se drželi knihy. Asi největší chyba, je vytvoření Stannise jako upalující zrůdy. Nebudu tu spekulovat co by udělla knižní Stannis nebo ne. Jen jedno, mluvil (v seriálu) důležitosti zachování říše, co je pro lid dobrý atd. Pochybuji, že pro týpka z Dorne, Roviny, Údolí je důležité, že někdo upálil holku, jediný komu to prospěje je Stannis a to pro jednu bitvu, která bude stejně důležitá jako další bitvy pokud bude chtít získat trůn. Navíc jak tu někdo říkal, zachoval se zcela nelogicky. Stannis si zabil jedinou dědičku, která by mohla pokračovat v jeho rodu tím pádem, i když y se Stannis stal králem, stejně budou boje po jeho smrti. Tohle mi prostě přijde nedomyšlený a nelogický. A další moje kritika je směrem k Neposkrvěným. Ano Khalesi, tohle je elitní armáda, která dokázala zastavit nájezd hordy dothraků. Baristan: Tohle jsou nejelitnější vojáci na světe. Mormont: Získej Neposkrvěné, získáš Západozemí. (Berte ty výroky z rezervou jsou pouze pro dokreslení) A nějaký civil vezme dýku nahodí napolo Dartha Vaidera na hlavu a vykosí půl armády, protože zaskrvění "vlastní krví" jsou elita mezi jelity a samozřejmě tato elita, která se učí od mala bojovat, získala první lekci: at se děje co se děje, at budete kdekoliv na světe, na poli, na hradbě, v úzké uličce, za žádných okolností nepoužívejte jinou zbran než kopí. Taky at vás nikdy nenapadne se držet pohromadě, protože vaše síla je jeden proti 5 s kopím v ruce. Taky si pamatujte, pokud budete chránit svého pána, ne aby vás tam bylo víc jak 10. Tolik k mému názoru :-D:-D ano je to zbytečná blbost a je to úplně nepodstatné, ale tohle mě absolutně irituje. Nechcí, aby jeden pobil 10, ale aby prostě neměli to KOPÍÍÍÍÍÍÍ.
@Phoebea Tak oni tam někde jsou, ale nebyli všichni zrovna v tu chvílí hned vedle Daeny, ale v momentě jejího odletu pravděpodobně přiběhli posily a zachránili Tyriona a spol. Zřejmě byli v okolí Areny, na tribunách u vchodů apod. ale jejich počet byl limitovanej prostorem.
jj ten záběr na ochozy ukazuje jen v jednom prstenci kupu Neposkvrněných. Stojí zhruba co tři metry od sebe, další jsou na schodech a taky mezi diváky jsem jich pár zahlídl. Dany spíš zařízlo to otevřené lože. Naprostý nesmysl v takové situaci, jaká panuje ve městě
@Henky on byl celý boj v aréně dost nesmyslný, už jsem jen čekal kdy na tribuně vyskočí Mace Windu a vrhne se s dalšími rytíři Jedi na pomoc Daenerys :roll:
Jo no, těch chyb tam byla spousta. Neposkvrnění jsou s těma kopíma k smíchu. Jeden týpek se tam s ním nemohl ani vytočit mezi tou spoustou komparzu. Taky před Drogonovou záchranou Harpyje nesmyslně útočí po jednom - dvou, místo aby se na ně sesypali jak na med atd., atd.....ale ten průlet kolem pyramidy se mi fakt líbil, to byla krása. Jinak fakt díky Bohu za tu výměnu herce u Daaria
Tak v knížce myslím bylo, že Neposkvrnění jsou v zakladní výbavě s kopim... to že si je Daeneris nepřezbrojila je její blbost xD. A já si myslim, že je jedno jak moc jsou vycvičeni, když jsou tak krásně strategicky rozmístění po jednom po tribunách s nekrytýma zádama. A jak bylo v jednom Zaklínači: šermíř na hovno, když nepřátel nerovno.
@Henky Já právě si s tím přeobsazením nejsem moc jistej, tenhle Daario je vážně sympaťák. V knížce jsem tu postavu vyloženě nesnášel, stylem "kam dala mozek proboha", a stejnej exibicionista byl ten první. Ale asi je lepší tenhle i když je to opět trochu změna od knižní předlohy, vzhledem k tomu, že už tam není Barristan, tak by asi nešlo aby byla Dany obklopená jenom kretény..
Komentáře
Hlavně, aby to upálení k něčemu bylo, že vyjde Slunce a bude všem tepleji je sice fajn, ale kdyby jen Shireen "pustili žilou", tak molo být po celé rodové línii Boltonů a vůbec po všech. Já bych si chytře Shireen nechal jako takovou lidskou živou zásobárnu královské krve, vždycky bych ji nějaký ten půl litřík - litřík odpustil (ráda by pomohla tatínkovi) a po týdnu zase, no a bylo by po všech nepřátelích jediného pravého krále Stanise Baratheona. :king:
Ostatní lokace dobrý, když si představím, že na Zimáku by měla být celá šlechta Severu, tak by se z toho divák musel po....t, to by bylo nepřehledné stejně jako v ostatních částech, pokud by se drželi knihy.
Asi největší chyba, je vytvoření Stannise jako upalující zrůdy. Nebudu tu spekulovat co by udělla knižní Stannis nebo ne. Jen jedno, mluvil (v seriálu) důležitosti zachování říše, co je pro lid dobrý atd. Pochybuji, že pro týpka z Dorne, Roviny, Údolí je důležité, že někdo upálil holku, jediný komu to prospěje je Stannis a to pro jednu bitvu, která bude stejně důležitá jako další bitvy pokud bude chtít získat trůn. Navíc jak tu někdo říkal, zachoval se zcela nelogicky. Stannis si zabil jedinou dědičku, která by mohla pokračovat v jeho rodu tím pádem, i když y se Stannis stal králem, stejně budou boje po jeho smrti. Tohle mi prostě přijde nedomyšlený a nelogický.
A další moje kritika je směrem k Neposkrvěným.
Ano Khalesi, tohle je elitní armáda, která dokázala zastavit nájezd hordy dothraků.
Baristan: Tohle jsou nejelitnější vojáci na světe.
Mormont: Získej Neposkrvěné, získáš Západozemí.
(Berte ty výroky z rezervou jsou pouze pro dokreslení)
A nějaký civil vezme dýku nahodí napolo Dartha Vaidera na hlavu a vykosí půl armády, protože zaskrvění "vlastní krví" jsou elita mezi jelity a samozřejmě tato elita, která se učí od mala bojovat, získala první lekci: at se děje co se děje, at budete kdekoliv na světe, na poli, na hradbě, v úzké uličce, za žádných okolností nepoužívejte jinou zbran než kopí. Taky at vás nikdy nenapadne se držet pohromadě, protože vaše síla je jeden proti 5 s kopím v ruce. Taky si pamatujte, pokud budete chránit svého pána, ne aby vás tam bylo víc jak 10.
Tolik k mému názoru :-D :-D ano je to zbytečná blbost a je to úplně nepodstatné, ale tohle mě absolutně irituje. Nechcí, aby jeden pobil 10, ale aby prostě neměli to KOPÍÍÍÍÍÍÍ.