Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
1234579

Komentáře

• Podle mě je jasné, že Jaquen ví, že Arya lže. Je to podle mě další "hra" o to kdo je Arya. Je "nikdo" nebo "Arya Stark"...? A bude záležet na to co Arya udělá. Buď zabije oba nebo zabije jenom Tranta. Každopádně zabije buď o jednoho víc nebo jiného, takže za trest ji buď oslepí nebo vyhodí, záleží jak rychle chtějí mít Aryinu linku za sebou (ale asi dojde ke změně její identity, jinak by neukazovali tu síň obličejů).
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 9. června 2015
    @sfik Jenze tezko rict, co jim GRRM rekl. Pravdepodobne jim jenom rekl, ze upali Shireen, ale ne ze to udela Stannis. (Mimochodem to je taky od D&D pekne, ze nam takhle spoiluji knizku).

Ja nechapu, jak si nekdo muze myslet, ze by knizni Stannis neco takoveho udelal. Dokonce ani televizni Stannis by to podle me neudelal, to ze to udelal je spis chyba scenare.

Edit: A vite co je nejvetsi sranda? On televizni Stannis ve skutecnosti ani nemuze jeste vedet, jestli neni Melisandra jenom pomatena holka, protoze Balon Greyjoy jeste porad neumrel.
  • upraveno 9. června 2015
  • @Dreamer
    dead eyes =D =D
    Dany je taková Kristen Stewart Písně
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Na to můžu reagovat je jedním způsobem. Vemte si skon Tywina. Tyrion ho v knize zabil, po tom, co mu Jaime řekl pravdu o Tyše a řekl, že to osvobození je způsob, jakým chce odčinit svou spoluvinu. Tyrion pak následně zastřelí svého otce. V seriálu žádná Tyša není a tak Tyrion ve vztahu ke Králokatovi vypadá jako nevděčný zmetek.
    To samé bude se Stannisem. Stannis by možná byl schopný upálit svou dceru, ale ty složitější okolnosti(moře nemrtvých valící se Říši, kamenný drak), které ho k tomu povedou v knihách, nemluvě o mnohem větším váhaní tady vynechají, protože by museli sebrat prostor pro Tyeniny kozy. A přesně tohle zjednodušování mi vadí. Jedna věc je zjednodušení dějových linek, ale zjednodušovaní postav? Takhle si kvalitní předávání knihy na plátno nepředstavuji.
  • Synové Harpyje: otázku podezřelého růstu jejich počtu mi výše docela logicky a správně vysvětlil Panama - beru. (Ne)strategické rozmístění Neposkvrněných je blbost Dany a jejích rádců, ale kde jsou u všech všudy Bouřovrány??? Jo, aha, už si vzpomínám. Pár epizod nazpět si přece Stannis stěžoval, že ho kvůli zimě ti nevděční žoldáci opustili! Další, kdo s pomocí Malíčkova teleportu cestují sem tam, tentokrát z Esosu na Sever Západozemí (a zpět? - to uvidíme...) - v Mereenu zůstal jen Daario, válku nechal kmánům, v pelechu dračice není holt taková zima :wall: .
    Nyní můj odhad náplně poslední epizody:
    Zeď - Olliho škaredý kukuč při pohledu na Jona jasně vypovídal o tom, že si ten chlapec již brzy poprvé v životě pořádně zapíchá.
    Dany asi nebude, spíš jen ti její slamění vdovci, Dorne možná, uvidíme.
    Braavos - odhaduji doublekill, Dívka se nejspíš nechá předhodit Trantovic hébéfilovi (na rozdíl od pedofila má raději děvčátka s již rozvinutými druhotnými pohlavními znaky - bližší info pánové Kulínský, Opočenský a spol.) a doufám že to neodbyde nějakým vizuálně málo efektním jedem, ale vezme to pěkně zostra, jak to ona umí :twisted: .
    Stannis - čert ví, ale nějakou zásadní a rozhodující bitvu určitě netypuji, to si nechají jako v knize jako clifhanger.
    Sansa - útěk za pomoci panny z Tarthu, která to na Zimohradě nejspíš pěkně vykydlí, aby si vynahradila sérii, která zatím byla k Přísežníku poněkud skoupá.
    Jo a Cersei a její dublérská procházka, na tu nesmíme zapomenout.
    No, jestli mám i jen z části pravdu, tak mají tvůrci co dělat, aby to tam všechno stačili nacpat ;-)
    @Vena nechci a nebudu se do tebe pouštět, nelíbí se ti to a máš na to nárok, ale nechápu jak můžeš říct že to bude v knížce tak nebo onak (jasně Mel je s Shireen na zdi,..), nebo že nám to spoiluje děj z knih. Takže co čekáš, když se dobrovolně díváš (a teď to rozhodně nemyslím tak "když se ti to nelíbí, tak se nedívej") na seriál, který už teď předbíhá knihy. Mám pocit že tu lidi a mnohdy stejní lidi začnou vyskakovat ze židle když něco změní -> nedrží se předlohy, upalte je, nebo drží se předlohy a spoilerují -> upalte je. Tohle přece nedává smysl. Tak už si vyberte. Já na seriál koukám, protože podle mě má ještě co nabídnout, a těším se na knihy, protože budou lepší, to je jasný, nad tím nemusíme diskutovat (možná nebudou lepší pokud martin udrží sestupnou tendenci od Hostiny, ale on se určitě polepšil, už nebude přidávat neznámé POV, jídelníčky a vatu).
  • @Crocuta Oni ty Leniny kozy budou nadublovaný? chjóóó :other: :D
  • @Dreamer Chudinka Dany a Emily, nevím co proti ní(-im) pořád máte :-D . Ta první fotka je z té scény jak vylézá v prvním díle z vany - mám jí jako gif coby tapetu plochy a jede mi doma furt dokola :-D . Od té doby může čumět sebestrnuleji, u mne je to skvělá herečka, sladká kočička a skvělá státnice v jednom =D . Khaleesi na Hrad!
    Imbd bych opravdu bral s rezervou, protože pro 10 díl je obsazená herečka Shireen. :-|
  • @sfik Prej bohužel jo, už hodně dlouho stále omílají to, že Lena má ve smlouvě, že nám neukáže ani sebemenší ždibec nahoty a tak jí prý musela zastoupit pro ty intimnější partie náhradnice. Nevím zač se stydí, prudérní nána, odhaduji že nemá za co ;-) .
  • @Stannis_Baratheon No právě, já bych měl za prezidentku radši Daenerys :king: .
    @Stannis_Baratheon Foukne vítr a bude zpátky u táty ve stanu..

@Crocuta Mě se celkem líbila v roli té zakřiknuté Daenerys ovlivňované bratrem. Ale mě jako Emilia nějak extra nevadí (Tyene mi vadí), mě vadí některá Daenerysina rozhodnutí a to že ze všech POV u mě nastal největší propad v tom jak mě kapitoly baví, na začátku bavily hodně, v Qarthu už trochu méně, pak přišla do Meereenu a šlo to rapidně dolů. To většinou POV mám tak nějak stabilně rád nebo na ně mám konstantní názor (Jon, Bran, Arya). Nemám rád výkyvy..

Ohledně Leny, jako že se nemá za co stydět nebo prostě NEMÁ? Teď si její dekolt nějak nevybavuju... Ale já nikdy na žádný giganty nebyl :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Dreamer Tú hudobnú kulisu máš z Honest Trailers? :D Oni to používajú pri prezentácií príliš veľkého množstva jednej veci (veľa čumení do blba, zbytočných lúčov)
    @sfik já ten hudební doprovod vybrala speciálně k "stares" a gify mají ukázat že vždycky zírá naprosto stejně, ať už hraje naštvanou, zamilovanou, spokojenou, ublíženou = poker face :D
    upraveno 9. června 2015
  • @sfik Třeba má někde nějakou kakaovou skvrnu velikosti mexického dolaru a nechce aby se to veřejně vědělo :-D .
    Ad Dany - já tu samozřejmě to své nadšení trochu přeháním, ale tu postavu mám opravdu rád a její představitelka je mi skutečně sympatická, byť to není žádná Dana Medřická nebo Liv Ullmann :-) . Co mi ale v Tanci lezlo čím dál tím více na nervy, je Daniino vnucování svobody za každou cenu i lidem, kteří o ni vůbec nestojí (cosi mi to totiž připomíná ze současnosti i minulosti. Třeba citát Isaaka Babela: "Jak mi přinášíme svobodu, to je příšerné!" - ten na její počínání v Zálivu otrokářů sedí dokonale :evil:). Otroky by pořád jen hladila... až do úplného vyhlazení :-D .
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sfik Ale furt je tam to Pravdepodobne... Ja tam žiadnu istotu nevidím, len predpoklad
  • @Crocuta Ono je třeba asi vnímat že Daenerys v seriálu už má na tachometru mnohem víc kilometrů než ta knižní a že je to už vyzobaná slunečnice (oproti knižní). Jenomže kdyby jí nepostaršili, tak těžko by s ní (v podstatě proti její vůli a z vůle jejího bratra) Khal Drogo mohl souložit. Všichni si pamatujeme tu nepříčetnost v podobě "znásilnění" Sansy. Zároveň to její mládí omlouvá tu (ne)schopnost vládnout a její dětský idealismus a vnucování svobody. Takže co s tím.

Ale i když to není dokonalá vládkyně (a dělá si dobrou prdel ze Zálivu, když se na nich nanečisto učí vládnout), tak je asi nejlepší z těch teen vládců (Joffrey, Tommen, Robb).
  • @sfik Tak to každopádně - Tommen je buď malé dítě v knize nebo v seriálu nezralý rozmazlený slaboch ovládaný ženami, Joffrey sadistická, psychopatická zrůda a i proti relativně vyspělému a charakternímu Robbovi Dany prokázala jisté státnické kvality a sebezapření minimálně co se týče jejích sňatků (s milenci už je to podstatně horší ).
    upraveno 9. června 2015
  • @Vena Podívej, seriál stejně řekne příběh dřív než Martin, takže to co říkáš je zbytečný, protože příští roky bude každá diskuse ovlivněna spoilery se seriálu, každá teorie může být ze seriálu, být tebou tak se na to připravím.
  • @vena No a jsme u toho. Kdo je teda vlastně ten "blbec"? Tvůrci seriálu, kteří předávají informaci svým divákům, jelikož ji chtěji více vysvětlit a v seriálu na to nebylo místo, nebo Martin, který jim to vyslepičil a tak ten "spoiler" vlastně vznikl? Podle mě nikdo z nich. Martin má plné právo říct komukoli cokoli o své knize, je to jeho dílo. Pokud není vázán nějakou smlouvou. Stejně tak to mají i tvůrci. Ty máš možnost volby v ohledu, že můžeš přijmout fakt, že se možná dozvíš nějakou informaci, nebo ignorovat jakákoliv média a vyhnout se tomu (vtipné, co?) V konečném důsledku záleží opravdu jen na tobě. A jestli tě vyvádí z míry takové drobnosti, tak si to možná neměl ani číst :D (nic proti)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.