@panama46 Serial a kniha jsou uz prece ale dve oddelene veci. Sam GRRM to opakovane pise na svem blogu. Takze cokoliv se stane v serialu se vubec nemusi stat v knizce.
@Rybba no jo, ten rozdíl mezi "dead eyes" a "just smelt poop face", spadající také do výrazového rejstříku Kristen Stewart, mě přímo mlátí do očí :D tolik nevyjádřitelných emocí ve stovce variací jednoho prázdného všeříkajícího pohledu.
@Vena Ano, ale to hlavní bude stejný respektive výsledek a nejenom konec knihy, ale i spousta dalších věcí. Nejde se odchýlit od všeho. Osobně bych byl nejradši kdyby R+L=J použili jen v seriálu a v knížce to udělali jinak. Prostě mít dvá různé konce.
@Mellien Martin jim rekl nektere detaily, ktere se stanou v knizce, ano, ale urcite nechtel, aby to potom sli vyslepicit verejne. Ty mozna uplne nechapes, na co narazim. Nevadi mi, kdyz D&D v serialu prozradi, kdo jsou Jonovi rodice, jak to dopadne s Jinymi apod. Mne vadi, kdyz zacnou prohlasovat, ze to udelali podle nevydane knizky, a tim nektere veci, kterych si ctenari nejsou vedomi, vyspoiluji. Divaci a ctenari jsou v podste dve oddelene skupiny (byt se prekryvaji). D&D by se meli starat jenom o divaky, ne o ctenare, oni tu knizku nepisou.
Nutno dodat, ze tato diskuze ohledne spoilovani vyeskalovala do zbytecne velkych rozmeru, puvodne jsem proste jenom narazel na to, ze uplne zbytecne spoiluji ctenarum nevydanou knizku, coz mi prijde docela hnusne. Ale ze bych z toho dnes nemohl spat, to urcite ne.
@vena Tak vidíš, zdálo se mi, že to bereš moc vážně. Asi jen zdání :) Každopádně tady platí to, co se psalo výš. Pokud by ti informace, co občas vypustí ze svých videí, opravdu vadily, tak se na zmíněná videa nedívej a za blbce měj ty, kteří ti to i tak vyslepičí :D Ale asi bych to tak nehrotil :) Myslím, že nejlepší přístup je to prostě brát jako dvě rozdílné adaptace jednoho světa. Pak nebudeš smutnit :)
@Vena Možná to řekli kvůli hněvu, že nechali Stannise zabít dceru, že to není podle knih, tak se tím bráněj. To je problém, že někteří čtenáři to berou moc vážně a nedokážou oddělit seriál a knihy. Ale i kdyby to neřekli, tak smrt Shireen v knize většina očekává a díky seriálu by to očekával i ten zbytek. Pokud by zabili Daeny, myslíš, že by si každý řekl, ne v knize to bude jinak?
@panama46 Pravidlo je jednoduché - netahej seriál do knižních vláken. To snad dokáže pochopit i člověk po lobotomii. Přesto tady poslední dobou čím dál víc lidí v knižních topicích argumentuje stylem "ale v seriálu říkali".... Takže evidentně ta lobotomie někde probíhá dvojitě.
@panama46 Eh... Lenže asi tisíckrát bolo povedané, že máme knižné vlákna pre knižné diskusie a seriálové pre seriály. Ak máš s takými pravidlami problém asi by si si mal založiť vlastné fórum alebo čo, ale znižovať váhu pravidiel takýmto spôsobom. Nu, neviem... Ak to moderátorom nevadí, prosím, spoilerujte...
Kdysi v práci mi jeden kolega povídá, že čte "Vítězný oblouk" od Remarquea a já na to: "A už jsi u toho, jak zabil toho gestapáka?" a on se na mne vztekle obořil: "Tak teď už to nemusím číst, ty vole!" :wall: No jo, no, spoiler je tu dřív, než se člověk naděje a pak už je pozdě bycha honit :-D . @Dreamer Náhodou, na tom posledním obrázku Dany kouká úplně jinak, tak jako tvrdějc, hotová domina :-D . Ale sympatická je na všech, na rozdíl od té Stewartovic slepice, z jejíž unylosti se mi otevírá kudla v kapse!
@Dreamer Jde o to, že pokud seriál skončí dřív než knihy, tak pak do knižního vlákna někdo napíše, že tohle můźe skončit takhle aniž by uvedl seriál. Ale ten kdo to čte nepozná, jestli to má z hlavy a nebo ze seriálu. A ta šance, že to bude ze seriálu je to dost velká. Jediným řešením pro ty co nechtějí být spoilováni je to, nechodit na diskuse. Někdo napíše teorii jak to vidí, ale kdo pozná, jestli to nemá ze seriálu? A pokud nějaká teorie bude převažovat výrazně, tak je to celkem jasný.
@panama46 jsou tu vlákna týkající se seriálu a nová se dají založit, není třeba to psát do knižních vláken, nebo dokonce na těch, která mají v názvu "POUZE KNIHY", předpokládám, že zdejší přispěvatelé umí číst. Seriál není středobodem tohoto fóra, i když sem přitáhl spoustu lidí včetně mě.
@Dreamer Nevěř tomu, teorie budou plná spoilerů ze seriálu a to na každým fóru a ohlídat to nepůjde, protože to nikdo nepozná, jestli někdo viděl i seriál. Lidi by se na to měli připravit. Tohle je teď nejlepší období. Spousta lidí bude mít potřebu ukázat, že uhádne co nastane v knížkách, jako teď čtenáři knih všude spoilerují seriál.
@panama46 tohle sem tady tedy nikdy nezažila, že by někdo měl potřebu se dělat chytřejším v tom smyslu, že ví, jak to dopadne. Myslím, že tady to nebude tak horké. A každý spoiler začíná obvykle slovy "seriál potvrdil..." Spekulací je tu spousta některé se mohli i trefit, to nepovažuji za spoiler, pochybuji, že by někdo postupoval natolik sofistikovaně, aby spoilery zaobalil do pavučiny tajemna a teorií, většina lidí to prostě napráská bez obalu, kdekoliv u čehokoliv, zkušenosti z diskusí i o jiných dílech než je Píseň :D
Nie som si istý, či to chápem správne, ale problém môže byť aj, že Martin by preferoval tuším filmovú/seriálovú verziu Hry, len v dobe písania na to neboli prostriedky. Alebo sa mi v hlave prekrútili informácie. Opravte ak treba.
Komentáře
Nutno dodat, ze tato diskuze ohledne spoilovani vyeskalovala do zbytecne velkych rozmeru, puvodne jsem proste jenom narazel na to, ze uplne zbytecne spoiluji ctenarum nevydanou knizku, coz mi prijde docela hnusne. Ale ze bych z toho dnes nemohl spat, to urcite ne.
@Dreamer Náhodou, na tom posledním obrázku Dany kouká úplně jinak, tak jako tvrdějc, hotová domina :-D . Ale sympatická je na všech, na rozdíl od té Stewartovic slepice, z jejíž unylosti se mi otevírá kudla v kapse!