[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1565759616272

Komentáře

• upraveno 2. června 2015
    @svoa00 nápodobně, taky myslím, že to nějak zvládne, jen má teď před sebou možná o dost komplikovanější motanec než slavný Meerenský uzel, tak to holt trvá.
    @sfik říct, že vlastně nemusí ani nic vymýšlet (předpokládám, kvůli seriálu?) a že se zasekl je trochu rozdíl ne?

EDIT: Martin rozhodně ví, kam chce děj směřovat, ale značně si to zkomplikoval na mnoha frontách, čekám že Vichry budou mít tak dva tisíce stránek, než se z toho přes různé hostiny a popisy oděvů vymotá :-D
  • sfik napsal(a):

@Mellien Nechci být označen za cynika, ale třeba se dočkáme ještě 2. 3. 4. 5. 6. 7. dílu západozemské kuchařky... :D

Tak kdyby rovnou vydal knihy A Cookbook (kuchařka) of I&F a Clothes, Coats and Cloaks (oděvy, kabáty a pláště) of I&F, tak ty knihy mohly být poloviční... :o)
  • A děj by byl: Cercei na sobě měla rudé šaty viz Clothes, Coats and Cloaks of I&F str. 58 odstavec C doplněny doplněny náhrdelníkem viz Clothes, Coats and Cloaks of I&F str. 240.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Plus Námorný denníček s názvami všetkých lodí kotviacich v tom ktorom prístave.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Mellien napsal(a):

Ale bylo by sakra fajn přečíst si pokračování, než vyjdu školu :D

Schválně za jak dlouho to změníš na "Ale by bylo sakra fajn přečíst si pokračování, než mé děti vyjdou školu" :P
  • upraveno 2. června 2015
    Bratranec se moc těší na další díl (věk jeho dětí 3 a 1), nejdřív si myslel, že si z něho utahuju, když jsem mu řekla, že to vyjde, až budou ve škole a neřeknu jestli ZŠ nebo SŠ...

jestlipak tu je někdo, kdo začal číst v roce 1996
  • poprvé jsem to začal číst 2002 jako to mi bylo 10 nic měné mi to nic moc neříkalo a poprvé mne to fakt chytlo o 4 roky déle, kdy jsem jel knihy jako blesk a to čekání je unavující už na tanec s draky a ted na vichry zimy a sen o jaru se stává mojim snem :D
  • @p1e9t9r2 Tak možná Sen o jaru není název knihy, ale stav mysli čtenářů až budou "v pozdimu" svého života. Budou vzpomínat na své mládí, a budou si moci jen přát být zase mlád a vědět jaký asi bude závěr Hry o trůny až jí G.R.R. Martin jr. jr. dopíše :-D
  • @Jitka Já bych spíš tipoval, že budou na VŠ... jako učitelé =D
  • To je zase vtipů na téma:
    "Až budeme číst Sen o jaru, tak to už tady nebudete..."
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nj, aneb klasika:
    Oh my sweet summer child, what do you know of waiting? Waiting is for the Long Wait, when George R. R. Martin hides for years and children are born and live and die before the next book comes out. That is the time for waiting my little lord.
  • Nevada napsal(a):

Nj, aneb klasika:
    Oh my sweet summer child, what do you know of waiting? Waiting is for the Long Wait, when George R. R. Martin hides for years and children are born and live and die before the next book comes out. That is the time for waiting my little lord.

:-D :-D :-D hodně dobrý :-D
  • Ten čověk to nedopíše. Začala jsem to číst jako náctiletá a teď jsem vrstevnice Cersei :-) Taky už ledacos vnímám jinak a chápu motivy docela jiných postav než na počátku.
  • Tyna? Tyna? TYNA??? 8-O 8-O 8-O
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    8-O 8-O 8-O
  • Ano, jsem to já, se svým účtem založeným 20. října 2007. Podřízli mě, hodili do řeky, ale naštěstí mi rudý kněz znovu vdechl život :-)
  • Tyna napsal(a):

Ano, jsem to já, se svým účtem založeným 20. října 2007. Podřízli mě, hodili do řeky, ale naštěstí mi rudý kněz znovu vdechl život :-)

8-O :onfire: :dance: :-)
  • @Tyna No to že to nedopíše je mi už jasné taky, ale neříkat to nahlas aby se obava nestala skutečností. Jo chtělo by ho to zavřít někam, kde není přístup k internetu počítač bez her, aby mu nezbylonic jiného než psát :D
  • upraveno 28. června 2015
    @p1e9t9r2 pokud je GRRM takový mistr prokrastinace, za jakého jej považuji, našel by si i v prázdné místnosti se židlí, psacím stolem a propiskou tisíc lepších věcí na práci, než psaní Písně :D
  • Tyna napsal(a):

Ano, jsem to já, se svým účtem založeným 20. října 2007. Podřízli mě, hodili do řeky, ale naštěstí mi rudý kněz znovu vdechl život :-)

Myslím že jsme se ještě nesetkali... enchanté.. :D Vrstevnice Cersei? Doufám že jenom vrstevnice bez převzetí povahových rysů či mindráků..
  • teojan napsal(a):

Tohle dává jistou naději, že "zima se blíží": https://www.kosmas.cz/knihy/207961/vichry-zimy-pisen-ledu-a-ohne-6/

To vypada az moc dobre :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Teda duben 2016 mi přijde až hodně optimistické datum, zvlášť pokud tím myslí přeloženou knihu do ČJ (proč by jinak měli název česky?).
  • @teojan: Tomu snad nevěříš. :o) Aby to vydali v dubnu, tak by to napřed muselo vyjít anglicky (což snad ani technicky nemůže vyjít dříve než koncem roku - kdyby jo, tak už to čeká snad každý fanda) a to by tady měli čas maximálně prohnat to google translatorem a takovou knihu snad nemá cenu vydávat... Mimochodem, je tam skvostné "Originál: A Dance with Dragons" :o)
  • Myslím, že jsem to tady už psal, ale nevím.
    GRRM poskytl rozhovor, kde řekl že Vichry vyjdou před 6.sérií seriálu tedy to vypadá asi někdy v tomto období 11.4.2016. Jestli to bude přeloženo do češtiny to nevím, ale myslím si že ne. Ovšem v popisu je napsáno česky. Ve mně žije stále naděje, že se jednou vydá kniha zároveň ve všech jazycích, kde se plánuje prodávat :-D tak snad ted :-D
  • No jeden fanoušek někde na netu vyštrachal datum, že anglicky to má vyjít těsně před vánoci v USA, tak nevím pokud by to byla pravda, tak toto datum tomu odpovídá jestli to budou rychle překládat.
  • Tak vzhledem k tomu, že musí proběhnout ještě jazyková korektura, příprava obálky atd., tak by to George musel dopsat zhruba do října. To bych byla hodně překvapená :-s
  • Nikdo neví, třeba GRRM má už Vichry skoro dopsané a chybí mu pár kapitol.Bdi člověče, neb nevíš dne ani hodiny :D
  • No gól by byl kdyby to už měl fakt hotové a ted probíhali ty úpravy, to bych ho chvalořečil všude, kde jde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.