Pc gaming(xbox, ps)
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)
CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:
Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma
Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas
Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII
Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)
Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D
A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2
Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2
A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:
Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma
Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas
Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII
Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)
Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D
A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2
Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2
A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Rome II se v době vydání opravdu hrát nedal. Ta hra byla rozbitá, pomalá, plná chyb a s AI na úrovni akvarijní rybičky (omlouvám se všem rybičkám). Před dvěma měsíci jsem tomu dal taky druhou šanci a nezbylo mi než konstatovat, že hra je nyní sice funkční, ale není dobrá. To, co mě na ní nebavilo ze všeho nejvíc, je proměna mechanik. Systém, kde mám tvorbu jednotek odvislou od počtu generálů a ten zase závisí na počtu provincií mě z hloubi duše irituje a přímo z něj bije do očí, že jeho jediným smyslem je uměle zpomalit průchod hrou. Navíc dost nelogickým způsobem.
Radši bych doporučoval některé z velkých modů ke starším dílům TW (třeba ten Středozemí mód k MTW II je podle mě boží).
Teď na podzim by mělo být první rozšíření, které tě pustí na vodu. Lodě, těžba pod vodou a mořský obludy atd.
já jsem to hrál, pěkně zpracované a zajímavá cesta bud harmonie, agresivita nebo nadvláda atd, takže za mě jo :-) i bez DLC
Račte porovnat: The Fields of Ard Skellig (1:57) vs Euro Strat Summer 1
Náhoda, Easter Egg nebo Vykrádačka? :-k
Lineage 2 rune town theme
Otevřeně se přiznám, že Vesemira jsem obrečel. I Dijkstry mi bylo líto. Tím zároveň narážím na jednu zajímavost, která opět vychází z Vašich výsledků. Tak se mi to všechno zdá, že kdyby autoři vydali statistiku rozhodnutí, tak 99% lidí volí Vernona před Dijkstrou a stejně tak alespoň 90% Cerys před Hjalmarem. Já taky. Jakože, co bych to byl za hajzla, kdybych ho v klidu nechal, aby je odkrouhnul. Na druhou stranu celkový výsledek (Ciri zaklínačkou, Ciri císařovnou) asi pro většinu tak jednoznačný není.
Pro mě je. Při svých rozhodnutích bych neudělal nic, čím bych těm černým parchantům pomohl a Emhyrovi speciálně. Nejenom, že jsem za ním nejel zcela úmyslně před bojem na Kaer Morhen (to mi ostatně přišlo dost nelogické, zvát zároveň Skeližany a Nilfgarďany), ale ani jsem k němu nebral Ciri po zabití těch čarodějnic. Ostatně fakt, že se Yen paktuje s Emhyrem (a je mu zjevně loajální) mi na ní byl hned po její protivné nátuře nejvíc proti srsti. Pro nečtenáře knih, případně ty, kdo nehráli první dva díly, můžou v jistém světle Nilfgarďani působit jako síla pokroku a stability. Pro mě nikdy. Jsou to vrazi, intrikáni a mocichtiví bastardi, kteří se cpou někam, kde je nikdo nechce. Ježiš, to jsem se dopálil. Ale vážně, po Cintře, Sodenu, Brenně, Thanedu, Loc Muine atd., to je jako kdybych všem těm, co tam padli, plivnul na hrob. Radši mít za zády jednoho praštěného ostrovana, než deset černých zmetků.
Na druhou stranu ani u Radovida a lovců čarodějnic není o co stát. Radovidovi jsem to alespoň mohl vrátit. Takže když to vezmu kol a kolem, tak pro mě je jediná "správná" strana konfliktu Skelige. Nejvíc nečekaný, nechtěný a nasírací moment pro mě bylo zabití Cracha. V tu chvíli, když začala ta cutscéna, jsem se regulérně modlil: "Prosím, prosím, prosím, tohohle fakt ne, to mi nemůžete udělat!!!". Můžou...
I barona a jeho ženy mi bylo líto. Tam jsem se alespoň mohl utěšovat tím, že jsem si zvolil ze dvou zel to menší. Pokud jsem to totiž správně pochopil, tak výsledek výběru (lesní duch nebo čarodejnice) je živý baron / živé děti.
Keiru jsem zabil a líto mi jí nebylo. Kromě Vesemira ostatní zaklínači přežili všichni.
Při finále Nilfgard dobyl Sever s Temerií jako protektorátem. O důvod víc, proč si myslím, že volba při Dijkstrově zabití byla úplně nesmyslná. Geralt skončil s Triss v Koviru. Kupodivu jsem se vůbec nedozvěděl, co se stalo s Yenefer a Ciri se stala zaklínačkou. Takže pro mě jako pro adoptivního tatíka více méně happy end, jako pro nechtěného hybatele politického dění právně naopak.
Pokud jde o politickou situaci, utěšuji se jenom tím, že až Emhyr natáhne bačkory, celé to jeho slavné impérium se rozpadne na kusy (to by bylo zadostiučinění).
Resultát je, že ani jedné té odehrané hodiny nelituji a ani jednu minutu jsem se nenudil. A je mi moc líto, že už je po všem. Podle mě je Zaklínač jednou z her, které prokazují, že i počítačové hry jsou svého druhu umění. Po dohrání zaklínače jsem měl úplně stejný pocit, jako po přečtení opravdu, ale opravdu dobré knihy. Upřímně řečeno takový Skyrim mu po příběhové stránce nesahá ani po kotníky. Ač je hlavní příběhová linka ve své podstatě poměrně jednoduchá, jsou to ty desítky malých vedlejších odboček, dialogů, minipříběhů, a úžasných prokreslených postav, které dávají té základní kostře plasticitu a hloubku. Bude mi asi dlouho trvat, než se z hlavy vypaří trpaslík s narkolepsií, bůžek Johny, který toho hodně ví, jednomužná trolí jednotka s bílým ptákem namalovaným na kůži, nasraný druid, kterého jsem donutil porušit slib mlčení, nebo elfí transvestita.
Dal jsem si teď od zaklínače pauzu a časem si ho dám asi znovu na nejtežší obtížnost :-)
Trailer https://youtube.com/watch?v=GNPjqYssbhM
Gameplay https://youtube.com/watch?v=KCxXOSZABLc
Hlavní hrdina mulat to jako vážně? (Vývojaři ze San franciska A: No tak hlavní hrdina bude černoch B: vážně černoch a Mafie to bude velkej skok od předchozích dílů. A: No ale běloch už tam byl dvakrát chce to změnu C: tak to bude míšenec ) Navíc ještě chce vehementně patřit k nějaký "rodině" ať je to jakákoli a schopná čehokoli. Na druhou stranu alespoň Vypadá od pohledu jako bad guy což se u ostatních protagonistů říct nedalo. Jako například v jedničce mě trošku iritovalo to, že Tommy vůbec neměl problém zastřelit hned člověka. (to se dostavilo, až někde u prostřed hry, že nad tim zapřemýšlel) Hned třetí mise dostane bouchačku a hned prostě prásk prásk jakoby se nechumelilo z taxíkáře během seknudy pistolník bez soucitu.
1. tři "frakce" irové, talianí, hajťani a pendlovaní mezi nima vypadá na trošku jiným model příběhu, než na jaký jsme byli doposud zvyklí alá mafiánská rodina a šplháni po žebříčku.
2. auta konečně american muscle strašně se mi líbí tachometr doufám, že nepodělají jízdní model = nebude moc arkádový. čekal bych něco že auta budou !odtrhávat asfalt od silnice budou težký ve vyších rychlost hůř ovladatelný snadněji se dostanou do smyku. Zatím co jsme viděli z gameplaye ,kde hlavní hrdina vyskočil z auta ve 90 milový rychlosti udělal jeden číslovkou 1 kotrmelec a zůstal stát a následně auto nabouralo do dvou aut ty následně vybouchly (s tim vybuchování aut je tam vícekrát auto se překlopí na střechu a hned bouchne ) doufám že bylo uděláno účelně pro prezentaci a ve finále se toho nedočkáme (nebo dočkáme,ale ne tak rychle dojde k výbuchu).
3. blesky označující postavy v jedoucím v autě doufám, že to tam nebude vypadá to divně a zastarale ala GTA3 a vice city.
4. zbraně se asi taky trochu posunuli s doubou thompson a (granátomet ?) .
5. zmíněné frakce vám budou jako protislužbu budou poskytovat různé bonusy, doufám, že to nebude nic přehnaného.
6. po grafický stránce to nedokážu posoudit. Pokud to bude vypadat líp jak dvojka, tak potom to je ok pokud ne to bude problém.
7. podle mého názoru to bude mít NEJLEPŠÍ soundtrack (radia), než ostatní díly (v jedničce radio ještě asi nebylo nebo možná bylo, ale ne masově rozšířený a už vůbec ne v autech).
8. místo a rok mi přijde zajímavý a nevytěžený New orleans a louisianské močály (True detective =D )
9. Zatím to bylo prezentováno jako samá akce doufám že to nebude střeštěný jak just cause, ale že se v rámci možností budou držet realističnosti, alespoň jako u dvojky.
A jaký díl máte nejraději vy?
Asi konečně zjistím, co mám s počítačem, aby byl v příslušné době fit.
@Tyrion Lannister Pro mě je to těžká otázka, poněvadž 2 a 3 se ke mě dostaly jen jako dema, 4 a 6 vůbec. Pětku jsem sjela celou a byla nadšená. Ale v takové dvojce jsem byla schopná pařit tu jednu mapu pořád dokola :D