@Kamilkazi Padlo tu taky Total Annihilation, tak to vlastně musím zmínit navazující hru od stejných tvůrců, Supreme Commander (ale doporučuju hlavně datadisk Forged Alliance).
@Mellien No, magie je na vyšším levelu celkem slabší, pokud chceš jet jako mág, tak si k sobě musíš nabrat nějaké společníky na boj z blízka, nicméně jako bojovník žádné společníky nepotřebuješ. Mám s tím zkušenosti takové, že jsem to dohrál úplně celé včetně všech questů které nebyli úplně zabugované :-D
Z těch tahových strategií ještě stojí za zmínku sice již velmi staré, ale přesto pořád dobré Steel Panthers. Rome II se v době vydání opravdu hrát nedal. Ta hra byla rozbitá, pomalá, plná chyb a s AI na úrovni akvarijní rybičky (omlouvám se všem rybičkám). Před dvěma měsíci jsem tomu dal taky druhou šanci a nezbylo mi než konstatovat, že hra je nyní sice funkční, ale není dobrá. To, co mě na ní nebavilo ze všeho nejvíc, je proměna mechanik. Systém, kde mám tvorbu jednotek odvislou od počtu generálů a ten zase závisí na počtu provincií mě z hloubi duše irituje a přímo z něj bije do očí, že jeho jediným smyslem je uměle zpomalit průchod hrou. Navíc dost nelogickým způsobem. Radši bych doporučoval některé z velkých modů ke starším dílům TW (třeba ten Středozemí mód k MTW II je podle mě boží).
@Velbloud Přesně, nesnáším, když si musím najmout generála jen proto, abych si mohl předávat jednotky mezi dvěma dalšími generály a podobná omezení, to mě vždycky ve hrách irituje. Ani vylepšení jako konečně možnost "obojživelných" operací to nedožene. Navíc politika a správa členů frakce je udělaná ve hře nepřehhledně a dost nezábavně.
@flanker.27 Zatím prej ne. Chce to počkat na nějaký ty DLC jako to bylo u Civ5 tam to taky byl až po těch dvou DLC pořádný nářez. Teď na podzim by mělo být první rozšíření, které tě pustí na vodu. Lodě, těžba pod vodou a mořský obludy atd.
Hej. Človek tam pomáha prírode a sťažujú sa, ako sa vzdávam toho, čo ic činí ľuďmi. Tak ničím príšery a iní sa zas sťažujú, ako som agresívny voči prírode :D
@Gepeto Od rozšíření už by měly jít stavět i plovoucí města. V podstatě kolonizování vodních ploch. Taky by měly být dva nové biotopy. Lávové a ledové planety.
@Monte Karstark: Buď máš sloní paměť, nebo nevím. Já jsem si taky při poslechu soundtracku k zaklínači říkal, že tu písničku znám, ale nikdy v životě bych si nevzpomněl odkud.
@Torento6494 No nevim no. Párkrát to zkouknu a pak něco řeknu. Hlavní hrdina mulat to jako vážně? (Vývojaři ze San franciska A: No tak hlavní hrdina bude černoch B: vážně černoch a Mafie to bude velkej skok od předchozích dílů. A: No ale běloch už tam byl dvakrát chce to změnu C: tak to bude míšenec ) Navíc ještě chce vehementně patřit k nějaký "rodině" ať je to jakákoli a schopná čehokoli. Na druhou stranu alespoň Vypadá od pohledu jako bad guy což se u ostatních protagonistů říct nedalo. Jako například v jedničce mě trošku iritovalo to, že Tommy vůbec neměl problém zastřelit hned člověka. (to se dostavilo, až někde u prostřed hry, že nad tim zapřemýšlel) Hned třetí mise dostane bouchačku a hned prostě prásk prásk jakoby se nechumelilo z taxíkáře během seknudy pistolník bez soucitu.
Z gameplaye a informací 1. tři "frakce" irové, talianí, hajťani a pendlovaní mezi nima vypadá na trošku jiným model příběhu, než na jaký jsme byli doposud zvyklí alá mafiánská rodina a šplháni po žebříčku. 2. auta konečně american muscle strašně se mi líbí tachometr doufám, že nepodělají jízdní model = nebude moc arkádový. čekal bych něco že auta budou !odtrhávat asfalt od silnice budou težký ve vyších rychlost hůř ovladatelný snadněji se dostanou do smyku. Zatím co jsme viděli z gameplaye ,kde hlavní hrdina vyskočil z auta ve 90 milový rychlosti udělal jeden číslovkou 1 kotrmelec a zůstal stát a následně auto nabouralo do dvou aut ty následně vybouchly (s tim vybuchování aut je tam vícekrát auto se překlopí na střechu a hned bouchne ) doufám že bylo uděláno účelně pro prezentaci a ve finále se toho nedočkáme (nebo dočkáme,ale ne tak rychle dojde k výbuchu). 3. blesky označující postavy v jedoucím v autě doufám, že to tam nebude vypadá to divně a zastarale ala GTA3 a vice city. 4. zbraně se asi taky trochu posunuli s doubou thompson a (granátomet ?) . 5. zmíněné frakce vám budou jako protislužbu budou poskytovat různé bonusy, doufám, že to nebude nic přehnaného. 6. po grafický stránce to nedokážu posoudit. Pokud to bude vypadat líp jak dvojka, tak potom to je ok pokud ne to bude problém. 7. podle mého názoru to bude mít NEJLEPŠÍ soundtrack (radia), než ostatní díly (v jedničce radio ještě asi nebylo nebo možná bylo, ale ne masově rozšířený a už vůbec ne v autech). 8. místo a rok mi přijde zajímavý a nevytěžený New orleans a louisianské močály (True detective =D ) 9. Zatím to bylo prezentováno jako samá akce doufám že to nebude střeštěný jak just cause, ale že se v rámci možností budou držet realističnosti, alespoň jako u dvojky.
Jůva! Asi konečně zjistím, co mám s počítačem, aby byl v příslušné době fit.
@Tyrion Lannister Pro mě je to těžká otázka, poněvadž 2 a 3 se ke mě dostaly jen jako dema, 4 a 6 vůbec. Pětku jsem sjela celou a byla nadšená. Ale v takové dvojce jsem byla schopná pařit tu jednu mapu pořád dokola :D
Komentáře
Rome II se v době vydání opravdu hrát nedal. Ta hra byla rozbitá, pomalá, plná chyb a s AI na úrovni akvarijní rybičky (omlouvám se všem rybičkám). Před dvěma měsíci jsem tomu dal taky druhou šanci a nezbylo mi než konstatovat, že hra je nyní sice funkční, ale není dobrá. To, co mě na ní nebavilo ze všeho nejvíc, je proměna mechanik. Systém, kde mám tvorbu jednotek odvislou od počtu generálů a ten zase závisí na počtu provincií mě z hloubi duše irituje a přímo z něj bije do očí, že jeho jediným smyslem je uměle zpomalit průchod hrou. Navíc dost nelogickým způsobem.
Radši bych doporučoval některé z velkých modů ke starším dílům TW (třeba ten Středozemí mód k MTW II je podle mě boží).
Teď na podzim by mělo být první rozšíření, které tě pustí na vodu. Lodě, těžba pod vodou a mořský obludy atd.
já jsem to hrál, pěkně zpracované a zajímavá cesta bud harmonie, agresivita nebo nadvláda atd, takže za mě jo :-) i bez DLC
Dal jsem si teď od zaklínače pauzu a časem si ho dám asi znovu na nejtežší obtížnost :-)
Hlavní hrdina mulat to jako vážně? (Vývojaři ze San franciska A: No tak hlavní hrdina bude černoch B: vážně černoch a Mafie to bude velkej skok od předchozích dílů. A: No ale běloch už tam byl dvakrát chce to změnu C: tak to bude míšenec ) Navíc ještě chce vehementně patřit k nějaký "rodině" ať je to jakákoli a schopná čehokoli. Na druhou stranu alespoň Vypadá od pohledu jako bad guy což se u ostatních protagonistů říct nedalo. Jako například v jedničce mě trošku iritovalo to, že Tommy vůbec neměl problém zastřelit hned člověka. (to se dostavilo, až někde u prostřed hry, že nad tim zapřemýšlel) Hned třetí mise dostane bouchačku a hned prostě prásk prásk jakoby se nechumelilo z taxíkáře během seknudy pistolník bez soucitu.
1. tři "frakce" irové, talianí, hajťani a pendlovaní mezi nima vypadá na trošku jiným model příběhu, než na jaký jsme byli doposud zvyklí alá mafiánská rodina a šplháni po žebříčku.
2. auta konečně american muscle strašně se mi líbí tachometr doufám, že nepodělají jízdní model = nebude moc arkádový. čekal bych něco že auta budou !odtrhávat asfalt od silnice budou težký ve vyších rychlost hůř ovladatelný snadněji se dostanou do smyku. Zatím co jsme viděli z gameplaye ,kde hlavní hrdina vyskočil z auta ve 90 milový rychlosti udělal jeden číslovkou 1 kotrmelec a zůstal stát a následně auto nabouralo do dvou aut ty následně vybouchly (s tim vybuchování aut je tam vícekrát auto se překlopí na střechu a hned bouchne ) doufám že bylo uděláno účelně pro prezentaci a ve finále se toho nedočkáme (nebo dočkáme,ale ne tak rychle dojde k výbuchu).
3. blesky označující postavy v jedoucím v autě doufám, že to tam nebude vypadá to divně a zastarale ala GTA3 a vice city.
4. zbraně se asi taky trochu posunuli s doubou thompson a (granátomet ?) .
5. zmíněné frakce vám budou jako protislužbu budou poskytovat různé bonusy, doufám, že to nebude nic přehnaného.
6. po grafický stránce to nedokážu posoudit. Pokud to bude vypadat líp jak dvojka, tak potom to je ok pokud ne to bude problém.
7. podle mého názoru to bude mít NEJLEPŠÍ soundtrack (radia), než ostatní díly (v jedničce radio ještě asi nebylo nebo možná bylo, ale ne masově rozšířený a už vůbec ne v autech).
8. místo a rok mi přijde zajímavý a nevytěžený New orleans a louisianské močály (True detective =D )
9. Zatím to bylo prezentováno jako samá akce doufám že to nebude střeštěný jak just cause, ale že se v rámci možností budou držet realističnosti, alespoň jako u dvojky.
Asi konečně zjistím, co mám s počítačem, aby byl v příslušné době fit.
@Tyrion Lannister Pro mě je to těžká otázka, poněvadž 2 a 3 se ke mě dostaly jen jako dema, 4 a 6 vůbec. Pětku jsem sjela celou a byla nadšená. Ale v takové dvojce jsem byla schopná pařit tu jednu mapu pořád dokola :D