Já mám rád dvojku z nostalgie (+ cheat 32167 tuším :D ), trojka mě bavila moc, ačkoliv ve chvíli kdy měl hráč kouzlo townportal a expertskou magii země, tak už bylo rozhodnuto :D a čtyřka měla kouzlo v tom, že se dal ovládat přímo hrdina a že byl součást boje. Nevím proč pětka už mě moc nebrala.
@Tyrion Lannister: Dvojku a trojku. To jsou hry mého dětství. :-) @Torento6494: Trailer celkem pěkný, gameplay mě ale už tolik nenadchnul. To ostatně platí i u Mafie dvojky. Jednička byla klasika, protože měla skutečně dobrý příběh, herce a hlavně myšlenku. Pro mě je to neustále znovuhratelná hra (i po těch letech) a onehdá jsem přemýšlel, proč to tak u dvojky není (hrál jsem ji jednou a stačilo mi to). Přišel jsem na to, že jedničku mám rád proto, že dojem z gameplaye nekazí dojem z příběhu. Vysvětlím na jednoduchém srovnání. Tam kde v jedné misi v jedničce odděláte deset lidí, ve dvojce jich odděláte padesát. U toho vybouchne polovina města. Z videa to vypadá tak, že trojka bude jen trochu "vážnější" klon GTA. Sebelepší příběh doprovázený jatky ve stylu" "hlavně musíme mít hodně nepřátel a AKCE" pak nutně vypadá jako karikatura sebe sama. Mafia I byla jediná "městská akce", kterou jsem kdy hrál a které se alespoň částečně podařilo tento paradox omezit. Já nevím jak Vy, ale v jedničce si ještě dnes při atentátu na parníku poslechnu celý proslov pana radního, poslechnu si drby jednotlivých pasažérů a pak se pokouším nepostřelit civilisty. Tento pocit mi ani GTA, ani Mafia II a tím méně pak zhůvěřilosti jako Kmotr nikdy nevyvolaly. Pokud bych měl hodnotit to, co bylo vidět z gameplaye čistě jako konzumní zábavu, tak grafika zatím vypadá celkem pěkně, model chování vozidel a především model poškození je totálně mimo (vlastní vozidlo evidentně poškodit nelze), ale to snad nebude definitivní stav. No a pokud jde o ten zbytek včetně nějakého přebíhání po frakcích, tak to na mě působí dojmem pokusu o splácání mechanik z GTA, Watch Dogs a Mafie II dohromady. Zázraky se ale dějí..
zdravim, měl bych dotaz, prosbu o radu. Zaznamenal jsem, že tu spousta lidí hraje Crusader kings II ... stala se mi taková nemilá věc. Podařilo se mi pozavírat ty veliké kulaté ikony se zasadními informacemi (uprostřed nahoře), jak například říkají že bych si měl zvolit ambici, že nemam ženu, že syn nema dědice, že mam de jure naroky na tohle a tamto ... no prostě jsem je v nějakem pomatení mysli pozavíral (pravej klik myší a pak kliknout na nezobrazovat) a potřeboval bych je zpátky. V nové kampani se oběví, ale ja je potřebuju v té stávající rozjeté. Jedu jen Ironman mod a nemužu si dovolit hrát bez nich. Ví nekdo jak je vrátit?
Ha, to je otázka. Já jsem se totiž s tímhle ještě nepotkal. Respektive, pokud tu kulatou ikonu jednou odstraním, tak pokud k té stejné "události" dojde znovu, opět se mi objeví. Pokud tedy například budu mít claim na nějaké území, tak když ikonu jednou zamítnu, pro to dané území se už nezobrazí, ale kdyby se vyskytl nový nárok na jiné území, opět se mi objeví. Jinak pokud bych někde hledal možnost nastavení, tak v pravém sloupečku, kde jsou ty běžné zprávy jde nějakým tlačítkem vyvolat obrazovku s nastavením, která upozornění/události se mají zobrazovat. Tak bych zkusil hledat tam. Když budu mít chvíli, tak se po tom zkusím taky podívat.
ja si vytvořil vlastní charakter jako krále místo Roberta :) pak mě chtěla Cersie zavraždit tak jsem ji zavřel do kobky a chodil ji tam piglovat...dala mi sedm dětí :D
@Marek: Při instalaci (pokud máš Crusader Kinds přes steam) musíš instalaci CK2 downgradovat na verzi 2.3.6 (dělá se to přes betaverze). A aktuální verzí CK2 není mod compatibilní. Já teď hraju normální hru za Poláky a zdá se, že můj král Boleslaw je pěkný kanec. Za svůj život od 25 do 57 let zplodil 3 děti. Za dalších pět let (tedy do 62) zplodil dalších 8 (5 maželských a tři levobočky). Tomu říkám na stará kolena produkce jak blázen.
koupil jsem na steamu half-life 2 a jdu si to zahrát poprvé v životě a tak se chci zeptat jestli mám něco vědět co třeba bylo v prvním dílu a nebo jestli to pochopím i tak
@DanielSvatoš: Pochopíš, ona ani jednička nebyla příběhově příliš náročná. Navíc u téhle hry má podle mě příběh celkem podružnou roli. Podstatné je páčidlo. :-)
@DanielSvatoš Zkusím napsat co si pamatuju, snad to pomůže. Hlavní postavou je vědec Gordon Freeman, který pracuje ve věděckém ražízení Black Messa. Během testů s mimozemským krystalem dojde ke katastrofě a po celém zařízení se otevírají portály mazí zemí a cizí planetou Xen. Základnu zaplavují různé formy mimozemského života a ty jako Gordon freeman se snažíš uniknout. Na základnu se dostanou vojáci speciálních jednotek a ničí vše živé, všetně lidí. Během příběhu potkáváš tajemnou postavu G man (takvoej kravaťák s kufříkem), vždy se objeví a přes portál zmizí. Na konci se dostaneš na tu planetu Xen a zastavíš invazi vojska na Zemi. G man ti na konci příběhu dá dvě možnosti, smrt nebo mu pomáhat. Uvede Tě do stáze a příběh končí. Dvojka by měla pokračovat o x let. Kde sice armáda Xenu byla zastavena, ale objevila se druhá rasa Combine (to jsou ty vojáci ve dvojce a tripody), která také válčí s Xenem. Do toho Combine "zotročili" lidi a do toho vstupuješ ty, jako zachránce lidstva
Vojáci jsou kříženci rasy combine a lidské DNA. Na netu se k příběhu half life dá dohledat detailnější popis, jsem to psal z hlavy co si pamatuju, tak to není´nic extra :-)
@Velbloud a pokud budu mít správnou verzi, stačí klasicky umístit stahnutý GoT mod do modové složky /user/paradox in./mods? žádná instalace modu nebo tak neco? jinak přes steam CKII nemam, klasicky krabicovou na cd která má novější verzi než potřebuju, takže nejspíš budu muset nekde stahnoit další CKII v potřebne verzi
@Marek: No, ta verze modu, kterou jsem stahoval já má normální instalátor, takže po nainstalování nakopíruje soubory do modové složky sám. Ale na moddb.com je možnost stáhnout i ZIP, který si do modové složky rozbalíš. CKII jej pak automaticky nabídne ve startovacím oknu. Včera jsem tak přemýšlel, když už je CKII zmodované do všeho možného, že by bylo drsné udělat mod Zeměplocha. :-) To by byla paráda.
jinak včera jsem doklepal tu dvojku (steam mi ukazuje 10 hodin) a musím říct že si to zaslouží chválu +hra nevodí za ručičku +člověk musí přemýšlet (dvakrát jsem se zasekl fakt na dlouho a v obou případech proto že jsem něco přehlídl:) ) -AI spolubojovníku co vam přidělí v jedné misi je opravdu na zabití (a když zemřou tak jste rádi)
Komentáře
@Torento6494: Trailer celkem pěkný, gameplay mě ale už tolik nenadchnul. To ostatně platí i u Mafie dvojky. Jednička byla klasika, protože měla skutečně dobrý příběh, herce a hlavně myšlenku. Pro mě je to neustále znovuhratelná hra (i po těch letech) a onehdá jsem přemýšlel, proč to tak u dvojky není (hrál jsem ji jednou a stačilo mi to). Přišel jsem na to, že jedničku mám rád proto, že dojem z gameplaye nekazí dojem z příběhu. Vysvětlím na jednoduchém srovnání. Tam kde v jedné misi v jedničce odděláte deset lidí, ve dvojce jich odděláte padesát. U toho vybouchne polovina města. Z videa to vypadá tak, že trojka bude jen trochu "vážnější" klon GTA. Sebelepší příběh doprovázený jatky ve stylu" "hlavně musíme mít hodně nepřátel a AKCE" pak nutně vypadá jako karikatura sebe sama. Mafia I byla jediná "městská akce", kterou jsem kdy hrál a které se alespoň částečně podařilo tento paradox omezit. Já nevím jak Vy, ale v jedničce si ještě dnes při atentátu na parníku poslechnu celý proslov pana radního, poslechnu si drby jednotlivých pasažérů a pak se pokouším nepostřelit civilisty. Tento pocit mi ani GTA, ani Mafia II a tím méně pak zhůvěřilosti jako Kmotr nikdy nevyvolaly.
Pokud bych měl hodnotit to, co bylo vidět z gameplaye čistě jako konzumní zábavu, tak grafika zatím vypadá celkem pěkně, model chování vozidel a především model poškození je totálně mimo (vlastní vozidlo evidentně poškodit nelze), ale to snad nebude definitivní stav. No a pokud jde o ten zbytek včetně nějakého přebíhání po frakcích, tak to na mě působí dojmem pokusu o splácání mechanik z GTA, Watch Dogs a Mafie II dohromady. Zázraky se ale dějí..
Jinak pokud bych někde hledal možnost nastavení, tak v pravém sloupečku, kde jsou ty běžné zprávy jde nějakým tlačítkem vyvolat obrazovku s nastavením, která upozornění/události se mají zobrazovat. Tak bych zkusil hledat tam. Když budu mít chvíli, tak se po tom zkusím taky podívat.
Já teď hraju normální hru za Poláky a zdá se, že můj král Boleslaw je pěkný kanec. Za svůj život od 25 do 57 let zplodil 3 děti. Za dalších pět let (tedy do 62) zplodil dalších 8 (5 maželských a tři levobočky). Tomu říkám na stará kolena produkce jak blázen.
G man ti na konci příběhu dá dvě možnosti, smrt nebo mu pomáhat. Uvede Tě do stáze a příběh končí.
Dvojka by měla pokračovat o x let. Kde sice armáda Xenu byla zastavena, ale objevila se druhá rasa Combine (to jsou ty vojáci ve dvojce a tripody), která také válčí s Xenem. Do toho Combine "zotročili" lidi a do toho vstupuješ ty, jako zachránce lidstva
Včera jsem tak přemýšlel, když už je CKII zmodované do všeho možného, že by bylo drsné udělat mod Zeměplocha. :-) To by byla paráda.
+hra nevodí za ručičku
+člověk musí přemýšlet (dvakrát jsem se zasekl fakt na dlouho a v obou případech proto že jsem něco přehlídl:) )
-AI spolubojovníku co vam přidělí v jedné misi je opravdu na zabití (a když zemřou tak jste rádi)