Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1606163656675

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nevada napsal(a):

Kdo sledujete (sledovali jste) Pokémony? Zjistila jsem, že existuje pokémon jménem Ghastly. Má to nějaký oficiální český překlad, prosím?

Český neviem, ale mám pocit, že Pokémoni sa z angličtiny do slovenčiny (a možno češtiny) nikdy neprekladali. Akurát Pichu slováci tuším čítali Pikču, pretože čítať to Piču by nebolo vhodné.
  • Pokémoni sa myslím celkovo neprekladali, akurát Mewtwo v prvom filme bol v slovenskom dabingu z nepochopiteľných dôvodov "Miau dva".
  • Kupoval jste někdo někdy něco přes aliexpress a už jste odtam reklamovali třeba když něco nepřišlo..? Objednal jsem si motýlka a mají mi za něj vrátit prachy, ale zatím nic :D (stál 2 eura takže to lehko oželím, ale spíš mi jde o ten systém, jak to funguje, ze zvědavosti) :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Když se připojíte na nějakou wifi jde zpětně vyhledat, jaké jste navštěvovali stránky? Chce to po mne jeden kámoš. Dík za odp.

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Poskytovatel internetu eviduje všechny navštívené stránky. Pokud máš nějakého malého lokálního, tak by to možná šlo zjistit u něj.
  • Pomozte prosím: má Isengard nějaký český překlad? (Jo, vím, hrozně závažný problém :-D )
    Železný pas
  • @Tyrion Lannister jaj, to mi mohlo dojít.... každopádně díky moc :-)
    @hodor_the_king
    hodor_the_king napsal(a):

@Tyrion Lannister jaj, to mi mohlo dojít.... každopádně díky moc :-)

V pořádku, máš upřímný obdiv, také bych se chtěl dostat do fáze kdyby budu moct číst pána prstenů v originále nebo koukat na filmy bez titulků. :twisted:
  • @Tyrion Lannister neboj, v téhle fázi ještě zdaleka nejsem, teď louskám hru o trůny v originále a je to boj :-D . Dotaz vznikl na základě toho, že už si asi půl roku zpívám the hobbits, the hobbits, the hobbits, the hobbits to isengard, gard, gard =D
  • upraveno 2. září 2015
    Pán Prstenů v originále je naprosto senzační a ty písně! Doporučuji, pro mě se Pán Prstenů v originále posunul zase o něco výše.
  • @Tyrion Lannister u těch filmů je to snazší, než by si člověk zpočátku myslel, ale zatím se furt potřebuju něčeho chytit, takže anglické titulky musí být :)
  • Nějaký tip na dětskou fantasy literaturu (pro 11-letou holčičku, co jí baví HP, ale Hobit není ono)?
    @brbr Skús Atramentovú trilógiu, hoci neviem, či je to pre 11 rokov. Je to písané odľahčeným a rozprávkovým štýlom ako HP, ale zato sa autorka nesnaží vyslovene robiť ňuňuňu literatúru.
  • @brbr Gaimanova Zahrobna kniha, ale to je mozno skor pre vacsich
    Ale pocula som, ze Doktor Proctor je fajn, aj ked to nie je vylozene fantasy
  • @brbr hraničářův učeň od j. flanagana.... velmi jasné rozdělení dobra a zla, sympatické postavy, celkem reálně vykreslené boje, spousta lukostřelby, plížení se a vrhání nožů... no a na konec cyničtí koně, kteří nemluví, ale mají spoustu připomínek... :-)
  • Dík za tipy.
    @Hildegarda Proctora už má přečteného.
    @hodor_the_king Hraničářův učeň je v úvaze.
  • upraveno 4. září 2015
    @brbr Howlův putující zámek, dobrodružství a romantika v krásném balení :) a myslím, že přesně v tomhle věku bych to zhltla za jeden večer a ještě týden o tom fantazírovala.
  • @brbr Já bych doporučil Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti a pokračování Sirotčinec slečny Peregrinové, podivné město.
  • A jak moc "holčička" je ta jedenáctiletá? Já jsem v tom věku přečetla Draculu (a pak už se to vezlo s podobnými tituly).
  • @brbr Já bych doporučil Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti a pokračování Sirotčinec slečny Peregrinové, podivné město.

To, že je v názvu slovo "děti" neznamená, že je to pro děti :-) Teda měla jsem za to, že jsou to knížky pro dospělé.
  • @Lara Myslím, že je na Drákulu moc dětská.

Pochopila jsem, že třeba verneovky se už dneska nečtou.
  • Sirotčinec je spíš pro teenagery než dospělé, ne? (Ale pravda, já mám o těch kategoriích asi trochu divné představy...)
  • @brbr :twisted:

image
  • brbr napsal(a):

@brbr Já bych doporučil Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti a pokračování Sirotčinec slečny Peregrinové, podivné město.

To, že je v názvu slovo "děti" neznamená, že je to pro děti :-) Teda měla jsem za to, že jsou to knížky pro dospělé.
    No já si myslím, jak říká @Lara , že to je opravdu spíše psané pro náctileté.
  • @StandazPorubhradu V tom případě se omlouvám, nečetla jsem ty knížky, ale mám za to, že jsem je viděla v dospěláckém oddělení. Každopádně dík.
    Zdravím, potřeboval bych nějaký zdarma dostupný grafický program, potřebuji to na tvorbu časopisu ve škole. Předem děkuji za tipy.
    @Tyrion Lannister MS Paint? =D
  • @Tyrion Lannister Já teda nevím, co s tím chceš dělat, dobrá je krita: https://krita.org/
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.