Hra o trůny ožívá

upraveno 2. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Temná křídla, temná slova... ale dnes ne! HBO u příležitosti finále True Blood vypustilo mimo jiné i mnoho materiálu k Hře o trůny. V prvé řadě jde o teaser nazvaný Raven, tentokrát již nefalšovaný. To ale není vše, dostali jsme i ukázku ze zákulisí natáčení, promo fotografii Daenerys a blog tvůrců.

Havran
Číst celý článek zde
1111214161735

Komentáře

• upraveno 18. ledna 2011
    Flanker.27 píše:
    Jás e pochopitelně rozhodnu až podle toho jak to bude fungovat všechno dohromady. Ale k tomu jsou mi barvy očních linek a chlupů na Jaimeho hrudi uplně ukradený.

Hezky řečeno, i když můj příměr k Tyrionovu žaludu byl jistě hezčí :-)

head: Že zrovna ty budeš tak skeptický, to bych do tebe neřek. Vždyť my se vpodstatě jen stáváme Sansou, stavíme si sněžný hrady, pojídáme citronové koláčky a básníme o princi, dusot jehož koně již slyšíme. Ano, zasloužíme si být těžce zklamáni. Ale co když ne, co když to vyjde? Pro to stojí za to "žít", pro ten velký příběh, jak by řekl Sam Křepelka, když jsme u toho nechutného optimismu :-)
    btw - nepamatuje si někdo zdroj (en článek), kde se zmiňovalo, že druhá kniha by mohla byt seriálově zpracovaná hned dvěma sériemi? /protože je tam hodně děje.../

nebylo to oficiální, ale spíš takovej "asi" plán - jenom nevím, kdo to řek...
    Život není píseň, překvapuje mě, že právě ty to pořád nechápeš, Aleku, když už i ta Sansa to ví. :-)

Vždyť já už ani pořádně nevím, co ještě myslím vážně a co je nadsázka a vtip. Ale mám pocit, že prvotním zdrojem mého příspěvku bylo někoho se zastat. ;-)
    Vyměním deset filmových sérií za jednu knihu.
    Macejko píše:

Já ráda! :)

Olorin píše:
    Izák "Rým" Pírko: Chápu námitky s barvou vlasů, ale všichni "děsní" rozhodně být nemůžou, mám dojem že si k tomuto seriálu už dopředu vytvořila zbytečně nihilistický postoj.

Nihilismus je někdy prospěsný? :P To dobré už jsem zmiňovala, takže jen několik příkladů: Targaryeni se mi až na obočí velmi líbí (Danyiny chlupy na hrudi možná překousnu), trůn také nepovažuji za nijak strašný, jak jsem již psala. Co se týče nebezpečnosti, myslím tím to, že není až tak snadné se říznout o jednu z čepelí, Joff i Aerys by si víceméně museli vylézt na sedátko a máchat rukama nad opěradlem...

I když se to nezdá, Tyrion je také atmosférou dobrý, určitá grotesknost se snad objeví... A to že je asi nejhezčí z použitých mužů se budu snažit vnímat jen jako mé pokroucené preference a záměnu charismatu za pohlednost.

To už není optimismus, to je přinejmenším zánět spojivek...
    Btw. ten voiceover na začiatku bude asi Mistr Aemon, že? A čo to kričí Robert pri tej záverečnej preblikávačke? "Hold this madness, I am your king!"?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. ledna 2011
    knedle píše:

pokud "hnusným" myslíš nevlídný, tak jo - je prostě perfektní

Ne, myslím opravdu hnusný. Vypadá na pohled nelákavě, ale přitom ne hrozivě. Představovala jsem si ho víc "ježatý" a o dost nepohodlnější.
    Macejko píše:
    Btw. ten voiceover na začiatku bude asi Mistr Aemon, že?
    Taky myslim že to je Aemon
    Ale ani v knize není trůn popisován jako něco, na co by se musel každý hned napíchnout. :-) Myslím, že i u tohohle - třeba opěradla, jsou tam i nějaké ostré hrany - by se člověk mohl pořezat. Já jsem s ním spokojen, maximálně mohl být ještě trochu mohutnější.
    Taktiež sa treba zamyslieť nad otázkou - prečo by ho vlastne chceli vyrobiť tak, aby bol čo najnebezpečnejší?
    No k tomu trůnu se vázala nějaká historie, ne? U tvorby byl snad i Balerion a jeho oheň. Ty meče maj snad znamenat něco jako obklíčení nepřáteli.

knedle píše:
    btw - nepamatuje si někdo zdroj (en článek), kde se zmiňovalo, že druhá kniha by mohla byt seriálově zpracovaná hned dvěma sériemi?

Nene, o druhé knize se takto nemluvilo. To si vzpomínáš asi na třetí, tam to párkrát padlo, zmínil to GRRM. Ten určo, nevím, jestli se k tomu vyjádřilo i duo DD, asi ne. Jestli potřebuješ článek, asi bych ho dohledal, kdybys po tom fakt toužil :-)
    Jo, díky knedlemu se dneska podařilo z HBO vytáhnout ujištění, že oficiální český název bude Hra o trůny.
    Trůn by neměl být bezpečný.

Koruna by neměla být krásná.

Popravování by nemělo být snadné.

Knihy by se neměly zfilmovávat.
    Ber to tak, že HBO je taková moderní globální Stará chůva :-)
    Nevada píše:
    Vypadá na pohled nelákavě, ale přitom ne hrozivě.

nelákavě :)

a je lákavej tento?:

http://saij.files.wordpress.com/2009/08/iron-throne.jpg
    Alek píše:
    To si vzpomínáš asi na třetí, tam to párkrát padlo, zmínil to GRRM. Ten určo, nevím, jestli se k tomu vyjádřilo i duo DD, asi ne.

hmm - budu to muset opravit - ja me opravdu za to, ze to rikali o druhe knize

respektive nejdriv si to najdu...

Alek píše:
    oficiální český název bude Hra o trůny.

oni to proste doted nikde nenapsali - a ja si konecne oddech
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. ledna 2011
    knedle píše:

nelákavě :)

a je lákavej tento?:

Není. A jo, použila jsem nešťastný výraz :o)

Nevím jak to popsat, prostě se mi ten trůn nelíbí, nesplnil moje představy (což je samozřejmě můj problém).

knedle píše:

hmm - budu to muset opravit - ja me opravdu za to, ze to rikali o druhe knize

respektive nejdriv si to najdu...

O vyjádření GRRM se zmiňuje závěr článku Představení TV kritikům
  • upraveno 20. ledna 2011
    nemůžu si pomoct, ale ruské wallpapery

http://7kingdoms.ru/2010/wallpaper-got/

jdou do za svým cílem lépe než ty oficiální

http://www.facebook.com/album.php?aid=265798&id=74133697733
  • upraveno 20. ledna 2011
    Souhlas, produkce Narwen ze 7kingdoms je čím dál tím lepší.
  • upraveno 21. ledna 2011
    Pokud jsi někdo z vás chce zkrátit čekání na Hru o trůny zajímavým filmem -doporučuju Černou smrt (Black Death). Má dobrou atmosféru drsnýho temnýho středověku a Seana Beana v roli rytíře vedoucího skupinu (složenou z žoldáků a mladýho mnicha) do vesnice v močálech, které se udajně vyhýbá mor a sídlí tam nekromancer. Je to evropská produkce což divák pozná podle menšího rozpočtu, ale řekl bych i mín předvídatelnýho děje a drsnějšího vykreslení středověku. Film u nás vůbec nešel v kinech pokud by si ho chcete pořídit legálně v trafice stojí stovku.
    Díky za doporučení... nevypadá to vůbec špatně :-)
    Na jedno zkouknutí docela dobrý, už jsem to viděl. Ale pro atmosféru středověku je lepší Jméno růže.
    Olorin píše:
    Na jedno zkouknutí docela dobrý, už jsem to viděl. Ale pro atmosféru středověku je lepší Jméno růže.

J atmosféru to má výbornou, ale na knihu jsem se nikdy neodvážil... prý je to dost vyčerpávající čtení... BTW Zkouškový mi pomalu konči... nedoporučíte mi ještě nějaky filmy ze středověku? :-)...
    Knižní předloha je vskutku docela náročné čtení. :-) Ad imagines agiles (k filmu :D), třeba Království nebeské (ale jen rozšířenou verzi), s větším přimhouřením oka nového Robina Hooda, podle mě vynikajícího Lva v zimě s Patrickem Stewartem. Když dokážeš odfiltrovat komunistickou propagandu, tak i celou husitskou trilogii od Otakara Vávry. Je toho víc, teď si ale nemůžu vzpomenout. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. ledna 2011
    Černá smrt je skutečně zajímavej film, až mě překvapilo, že tam jde nakonec víc o myšlenky než děj samotnej. Robin Hood se mi líbil víc než Království nebezké, i když hlavně proto, že Russel se na na hrdinu hodí poněkud lépe než Orlando. :)

Když už tu Olorin zmínil Jiráska, tak bz bylo škoda nevzpomenout Ztracence, což je asi to nejlepší, co kdy podle Jiráska vyniklo. Pravda, není to středověk, ale v polovině 18. století nebylo lidem ještě o moc líp.

Doplnil bych ještě Centuriona, což je zase od středověku na druhou stranu, ale řinčení zbraní, propichování a sekání si tam člověk docela užije. Jen nesmí čekat novýho Gladiátora, ale jen suvival thriller.

No a proč nevzpomenout Solomona Kanea.
    U filmu Království Nebeské mě vadil neuvěřitelný přerod prostého kováře v neohroženého rytíře a brilantního taktika. Výborný historický velkofilm je Statečné srdce ( kritici mohou namítat něco o historické nepřesnosti, ale je to film který změnil celý žánr hist. velkofilmů a vzkřísil ho) Poslední dobou jsou i hodně kvalitní hraný dokumenty, třeba 1066 - viděl jsem 2 ze 3 dílů a je to hodně dobrý ( boje ztvárněný dobově - boj ve štítových hradbách, žádný bitky ala Xena - který jsou i třeba v jiných dokumentech)
    knedle píše:
    nemůžu si pomoct, ale ruské wallpapery

http://7kingdoms.ru/2010/wallpaper-got/

jdou do za svým cílem lépe než ty oficiální

http://www.facebook.com/album.php?aid=265798&id=74133697733

To asi proto, že žádné oficiální wallpapery ještě nejsou.
    Na Statečné srdce jsem zapomněl. :-) A na 1066 se mrknu. Z hraných dokumentů ještě třeba Nesmrtelní válečníci: Richard Lví srdce, i když je to hodně stručně popsané...

A ještě bych zapomněl, když už tu je řeč o filmech a seriálech z rané anglické historie, tak samozřejmě i The Pillars of the Earth. Tématicky na to můžete koukat -> 1066, Pillars of the Earth, Lev v zimě, Království nebeské (na konci vyjíždí Richard I. na Křížovou výpravu), Nesmrtelní válečníci (Richard I. na Křížové výpravě), Robin Hood (Richard I. se vrací z křížové výpravy) a Statečné srdce. :-)
    montezuma3 píše:
    To asi proto, že žádné oficiální wallpapery ještě nejsou.

No HBO upravilo ty fotky a podle FB stránky je vydává za tapety, ale jo, asi ještě vyjdou s něčim lepšim. Ale víte na co se těšim, pokud GoT dopadne dobře? Na promítání v kině. Řekl bych, že to je docela pravděpodobný, dneska pořádaj maratón Pacifiku.

Černá smrt je docela fajn, sic to vyznění mi přišlo divný/překvapivý - ale neptejte se proč, už je to dlouho a zůstal ve mně jen ten pocit. Království nebeské mám moc rád, pro mě super. Docela překvapil Solomon Kane. Zato Robin Hood mě moc nebavil. A pak se připojuju k Pillars of the Earth.
    Tak jsem zběžně omrknul to 1066. No, podle mě se tam až moc snažej hrát na city. Občas to není na škodu, třeba Georges Duby ve své knize Neděle u Bouvines taky líčí bitvu jakoby očima Francouzů, ale tady mi to (ale třeba sem něco přeslechl) přišlo skoro jako škatulkování na Anglosasové = ti hodní a Normané = ti zlí. To je něco, co bych si u historikého dokumentu, byť hraného, odpustil. Mnohem lépe to bylo zpracované v dokumentárním cyklu Battlefield Britain, kde to bylo očima obou stran. Ale je to jen můj první dojem.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.