Duch Nejvyššího srdce

upraveno 22. ledna 2014 v Proroctví
«1

Komentáře

• A později jsem měla sen o té panně, jak zabijí zuřivého obra v hradu postaveném ze sněhu.

Alternativní vysvětlení může ovšem být Černý hrad a Wun-wun, panna pak může být princezna Shireen (u které vlastně celá ta akce začala), případně třeba Mel (upřímně, nikdo si myslím nemůže 100% tvrdit, že není panna), která může dát život za život a obětovat Wun-wuna na oživení Snowa...

Jen teorie...

• já myslím,že Mel na 100% panna není ..
    vždyť ten stín,co zabil Renlyho..ten porodila Mellisandra.
  • @_Magic_ Ne, Melisandra opravdu panna není, a i kdyby byla, seriál jí zdatně odpanil :D
  • Jestli je Melisandra panna, pak Cersei musí být hotová Matka Tereza. Předpokládám, že samotný akt početí stínu se s tím vylučuje a Davosovi taky rozhodně nenabízela předčítání písma svatého při svíčkách.
  • upraveno 26. února 2014
  • Absolutně mi to k ní nesedí a do Martinova světa mi panna, co rodí stíny nesedí už vůbec :)
  • Jinak není ta stařena ta jedna a ta samá co byla v letohrada při jeho zkáze a jež řekla, že z linie aeryse a jeho sestře se zrodí princ, který byl přišlíben? Pokud by to bylo tak ta o sobě rozhlašovala, že pochází od dětí lesa co takhle jejich kříženec s člověk? (víme že děti žijí velmi dlouho převelice)
  • Jop, to by mohlo být no. A teď si představ, že by to byl cross medzi Dieťaťom lesa a Targaryenom coby chodícím zdrojem magie.
  • @Aviv Zdroj magie jsou draci snad? nebo aspon jeden z jejích nejsilnějších zdrojů :D
  • Jo a tady Targové s nima maj spojení. I ta odolnost věčšině chorob a nižší degenerace, než by se čekalo u tak incestního rodu vypadaj nadprirodzeně. A nesmíme zapomenout na královskou krev. Jsou to skrátka magičtější jedinci než takoví Tyrellové (no offence).
  • @p1e9t9r2: Ten vztah bude spíše takový, že draci jsou zdrojem, Targaryeni maximálně nějakým usměrňovačem (znalci Gothica I by nejspíše použili příměr k ohniskovým kamenům... :o)). Podobně vidím vztah děti lesa vs. čarostromy... a možná Jiní a čarostromy.
  • Nemyslím si, že magie samotná by byla dobrá nebo zlá... ohnivou magii "usměrňují" Targaryeni, tak Rudí kněží, ledovou magii "usměrňují" jak děti lesa, tak Jiní... A Bran je u dětí lesa, které zjevně jsou proti Jiným v opozici.
    PS: navíc si nemyslím, že by Jiní nakonec nutně museli být "čiré zlo" (ale nerad bych se přímo stavěl do pozice Lizzie z TWD :o))
  • Er... A dělají Děti lesa něco s chladem, sněhem a tak? Oni mi spíš přijdou jako magie vegetace.
  • @Jay Mne děti lesa příjdou jako to, že využívají přírodní magii, než tu ledovou.
  • Ono i led a oheň jsou příroda. Akorát neživá. Takže mluvíme o magii živoucích věcí, možná specifikovanou na rostliny, ale spíš les jako celek (páč převtělování do zvířat).
  • @svoa00: Ale to nosí jen proto, že "noci jsou temné a plné hrůz"... :o)
    Virgin - panna , panic
    Maiden - dívka , panna , děvče
    (Ostatně podobný překladatelský oříšek je údajně i Panna Marie - původní slovo má údajně i význam prvorodička, takže tolik ono neposkvrněné početí :o))
    Jinak ano, početí stínu ani jeho porod nevidím nutně natolik exaktní aby nutně vyvracel možnost panenství. Na stranu druhou, Mel v "civilu" bude možná baba typu Mirri Maz Dur,... přece jenom magii iluze a mamu zvládá dokonale. Z pohledu její krásy jí nevěřím ani ten rudý šutr mezi ňadry...
  • Jay- a víš že její neposkvrněnost nemá s jejím panenstvím nic společného ?
  • asi myslí morální neposkvrněnost
  • nevím co se tady celkově řeší jen reaguju na poslední příspěvek a v tom čtu že Jay odvozuje její neposkvrněnost (Panny Marie) z toho že porodila Ježíše a byla stále panna
  • on ji chtěl zapudit ale bůh mu řekl at to nědělá (podle bible) jinak by ji Josef hnal :D
  • Keď tak hovoríme o Jozefovi a Márii... V "Kód 1" sa Banáš (tiež Jozef by the way) až neuveriteľne vyhral s predlohou. Jaképak hnání, jaképak oplodnění andělem páně, jaképak zmrtvýchvstání... Ne, ne. Takže po väčšinu knihy som fakt netušila čo čakať a tak som bola zvedavšia, čo sa stane ďalej.
  • upraveno 12. prosince 2015
    @DanielSvatoš tak určitě, Bůh mu řekl...v minulosti musela být spousta schizofreniků (Jana z Arku), kteří si povídali s anděly a s Bohem :D
  • upraveno 12. prosince 2015
    tak schizofrenie je základ Bible :D - Abrahám, Mojžíš, Ježíš atd. to je jedna co se mi líbila v tom novém filmu Exodus, kde je Bůh znázorněj jako cholerický malý harant což podlě mě celkem odpovídá (když si řeknete že existuje)
  • Nechci nic říkat, ale neposkrvněné počtětí pokud se počí že žena je před porodem pana, lze dosáhnout poměrně snadno přirozenou cestou
  • pletete si tady pořád dva pojmy - Neposkvrněné početí Panny Marie není porod Ježíše a její stávající panenství ale je to její narození bez tíhy hříchu se kterým se narodí každý člověk
    - Panenské početí Ježíše Krista to je to co myslíte
    tetička wiki pomůže https://cs.wikipedia.org/wiki/Neposkvrněné_početí_Panny_Marie
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.