Poradna
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....
Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
- víc to, že sice mají nějakou službu "infolimit", ale nenašel jsem tam možnost nastavit nějaký limit, po kterým by se to dočasně vyplo (to co v současnosti řeším kreditem)
- míň to, že "nejnižší" měsíční balíček na data (který je přesně na hraně toho, co jsem za data ochoten dát) asi bez balíčku na volání nejde... :o( Ale to asi jde řešit přes denní balíčky, beztak to asi víckrát než 5x do měsíce nevyužiju...
Proto "nějaký minimální" net chci, ale co nejlevněji a klidně pomalý. Ale jo, asi zkusím, už jen proto, že jeden kamarád u nich dělá a nabízel mi to už před asi dvěma lety...
... A druhá obecná otázka, máte někdo zkušenosti s převodem čísla? na současném kreditu mám asi 150,-, které mi nikdo nikdy nevrátí, tak je chci vyplácat do mrtě, a nějak jsem nepochopil termíny, které tam uvádějí... takové to výstupní číslo mi dají okamžitě a z toho, co psali to vypadá, jak když má omezenou platnost asi 60 dní s tím, že je možné ho použít až po 42 dnech... eeh, nevíte, jak to je?
Aktuálně se mi stalo (zrovna dneska), že mi přišla smska, že tátovo číslo tři dny po začátku zúčtovacího období má útratu už nějaký 350,- (má nulový tarif, a sms a volání zhruba 5,-kč sms/minuta.. Ve výpisu má 3 asi minutové volání a dvě smsky. Tak mi povězte, kde to ten vodafone vyčaroval. A jak to řešit (například jestli mě jako majiteli čísla musí poslat přehled volaných čísel a smsek, které účtovali), protože si namaluju válečný barvy a jdu do boje. Jediná výhoda vodafonu je že nemám nic podepsáno a můžu kdykoliv odejít :)
A hlavně jak to řešit. Jestli je mám převézt zpátky na kredit a sobě vybrat nějaký tarif, co mi bude vyhovovat... Ten mobil.cz se mi líbí i ty tarify, ale není tam žádný nulový, který by vyhovoval i starouškům. Nechce se mi řešit to kreditem, protože si budou muset zase dobíjet. Ideální by byly ty nulový tarify, aby to šlo do jedné faktury.
Nebo moje oblíbené Vzdálené pahorky hor. Kdo by si nepamatoval "ramram, ramram".
Anebo něco mírně odborného, ale čtivého. Legenda o Ostojovi. To spíš, kdyby se chtěli hecnout.
Tátovi se líbily i knihy od Stevena Pressfielda ze starověku - Ohnivá brána a Souboj s bohy.
Další zajímavá věc je že mi ta pizda na lince (pardon) říkala že můžu měnit služby v té net samoobsluze jak budu chtít a změna se projeví v dalším měsíci. Což jsem zkusil a hle - změna se projeví hned. Takže když platíte internet na měsíc za 200 a aktivujete si internet za 300, přijde vám faktura na 500 :D to je vážně geniální, takže rychle pryč od nich.. Nějaké další typy?
Mému otcovi se to líbí, na poslední faktuře měl účet na 19 korun :D
Pro člověka, který vydělává a telefonovat/net v mobilu potřebuje... bych mezi vodafone, O2, t-mobile atd.. moc nerozlišovat, ty ceny se příliš neliší, co jsem sondoval. A pro mě jako studenta, kterého živí rodiče - protože sám si těžko může sehnat přes rok brigádu - bylo vše příliš drahé.
Ale je fakt super, když si přijdete na pobočku něco vyřídit a tam vám řeknou, že tomu sami nerozumí =D
ýít :D :DJinak s ČEZ problém nemám, ale telefon používám fakt málo a platím 1x za 2-3 měsíce (platí se nad 100 Kč), takže asi nejsem úplně ideální radil o telefonech :)
133/1985 §5 (1) d) Povinnost označovat pracoviště a ostatní místa příslušnými bezpečnostními značkami...
246/2001 §11 (3) a) ve všech objektech, kde se při provozovaných činnostech může vyskytovat veřejnost nebo osoby v pracovním poměru nebo obdobném pracovním vztahu;
byly označeny nouzové (únikové) východy, evakuační výtahy a směry úniku osob ve všech objektech, kde se při provozovaných činnostech může vyskytovat veřejnost nebo osoby v pracovním poměru nebo obdobném pracovním vztahu; toto označení nemusí být provedeno v objektech s východy do volného prostoru, které jsou zřetelně viditelné a dostupné z každého místa,
Ta podtržená část v podstatě říká, že v běžném domě s volným schodištěm (pozor na povinnost zachovat volnou průchodnost komunikačních prostor, které jsou součástí únikových cest) nemusí být tabulka se šipkou. Ale minimálně je nutno např. na výtah dát cedulku, zda slouží/neslouží k evakuaci osob. Ostatně minimálně jednou za rok by se měli dostavit hasiči a kontrolovat plnění povinností v oblasti požární ochrany. Tady máš menší shrnutí:
http://www.portalsvj.cz/svj-a-povinnosti-v-oblasti-pozarni-ochrany