Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
«134567109

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 21. prosince 2015
  • Já byl v kině včera, pocity mám smíšené. Nutno podotknout, že se neřadím mezi zaryté SW fanoušky, přesto mám filmy rád, pěkně se mi při nic fantazíruje :) Mrzela mě smrt Hana Sola, pro mě nejlepší herec dílu a opravdu jsem ji nečekal (přeci nezabijí Indyho!), a také jsem doufal v originálnější příběh. Přitom nám byla naservírována "další-velká-vybuchující-koule". Zbytek dojmů si musím nejdřív utřídit :)
  • Jako takový je film velmi dobrý. Ale mohli přijít s originálním příběhem a nevykrádat vlastní krám. V polovině filmu mi přišel děj hodně předvídatelný. Ale každopádně bych na to zašel ještě jednou.
  • Ta zmínka o klonové armádě je docela zajímavá. Měl jsem zato, že ji krátce po událostech v Pomstě Sithů vyřadili, protože začala být z nějakého důvodu nespolehlivá. Myslím, že o tom byl i jeden díl ve SW: Rebels, což je i podle Disneye kánon. Že by Supreme Leader klonovou armádu oprášil? :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Mellien Smrt Hana Sola jsem očekával z toho důvodu že někdo musel zaujmout místo Obi-wana ze čtyřky a Solo jakožto původní postava byl naprosto ideální, stejně jako teď Luke zaujal místo Yody.

Planeta smrti byla opravdu směšná (obzvlášť s tím slabým místem zničitelným pár X-wingy =D ), už jen čekám v příštím díle Soustavu smrti a v posledním díle Galaxii smrti (opět se slabým otvorem kam půjde vletět X-wingem :-D ).

Na druhou stranu si myslím, že ta vykrádačka nebyl až tak špatný nápad, vzhledem k tomu, že mohli nechat scénáristy aby předvedli trochu "vlastní invence" a z GoT víme, jak taková vlastní invence dopadá....

Hodnocení 4* je hlavně díky tomu s kým jsem byl v tom kině, než filmem samotným.
  • @Everett_Young oni si ten otvor nejprve museli vytvořit výbuchem ;-) s tím asi projektant nepočítal, tedy nezahrnul žádné vnitřní ochranné vybavení. Také bylo třeba nejprve vypnout štít, aby se rebelové dostali k tomu ehm oscilátoru.
  • upraveno 21. prosince 2015
    "už jen čekám v příštím díle Soustavu smrti"

Tak přesně tohle jsem prohlásil po opuštění kinosálu :D Snad se oba mýlíme :D
  • Spíš by mě zajímalo proč na té svojí super drahé super zbrani vždycky mají takovou zjevnou slabinu, ale to je problém i starších epizod.
  • upraveno 21. prosince 2015
  • Myslím, že u nás sa asi tretina kina rozosmiala, keď sa na plátne zjavila Death star III. Čo sa týka obrany, naozaj to nebolo až tak zlé. Kto mohol tušiť, že im tam niekto vypne štíty a ešte aj potom tá budova dlho odolávala - až dokým ju z vnútra neotvorili infiltrátori, čo je opäť produkt pomerne nečakaného zrušenia štítov. Druhá vec je, že miesto vystavovania na odiv na povrchu planéty to mohli schovať. Ale trikrát stačilo. Jestli v dalším dílu nepřijdou s jinou zbraní, tak opravdu nevím.
    Ono to vyzerá že armádu bielych klonov oprášili, aby ju mohli vycvičiť lepšie a myslím, že im to celkom vyšlo (lightsaber vs. weird resistent thingy = Finn beaten). Už vedia aj lepšie strieľať.
    Celkom sa mi páčil štáb čiernych oficierov. To kopírovanie Wehrmachtu fungovalo a tak sa mi zdá, že sa môžme tešiť na naostrenú rivalitu medzi Kylom a Huxom.
    Na Snokea som tiež zvedavá, v prvom rade preto, že zatiaľ o ňom vieme asi len toľko, že má rád nadrozmerné hologramy.
    Kylo Ren je kapitola sama o sebe, ale je tam čertovský potenciál.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Zláci se očividně nekoukají na filmy jako Epizoda IV nebo Den nezávislosti =D
  • Independence day mi nepřipomínej! :D
    Ale dobrej argument. Co myslíš, jaké filmy neviděl Kylo Ren?
  • For some reason I have feeling that he has watched Gladiator and got it wrong.
  • @Aviv ideálně by už nemusela být žádná super zbraň, někde jsem četla článek, že takové Hvězdy smrti a jejich neustále likvidování rebely jsou slušnou ztěží pro ekonomiku, nemůžu ho ale momentálně nikde najít.
  • Very well...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Takto sa dokopú až k Vesmíru smrti a možno konečne vyhrajú :D A ak aj nevyhrajú, v ďalšom diely to tak bude vyzerať.
  • @flanker.27 náhodou, Rey by se ti mohla líbit :P
  • Teda, rád bych věděl jak to Kylo dělá že i po sundání masky vypadá jak z vlasového salónu. To já jedu jenom s přilbou na kole a vypadám jako kdyby mě oblízla mula. Asi nějakej spešl kondicionér.

Dál by mě zajímalo jestli je Rey Skywalkerová a s kým se Luk spustil (doufám že s Leiou :twisted: ).

Smrt Sola jsem čekal, ostatně si to Ford zkoušel vydyndat už tenkrát.

Doufám že Kylo na konci série otočí a stane se z něj Jedi. Přeci jenom nějakej vnitřní boj má. Naopak bych z někoho z dvojky Finn-Rey udělal červenomečouna, aby se tam něco dělo.

Víc toho ze sebe asi nevymáčknu, to spíš až to uvidím po čtvrté :)
  • Ještě mě napadla jedna věc. Všichni víme z Nové naděje že Impérium nebere jednomístné sttroje jako hrozbu... Nechápu že si První řád nevzal ponaučení :D vážně mohli přitáhnout aspoň nějakej malej křižníček když už. To je asi jediný co mě tak trochu vadilo. A samozřejmě ten planetoid smrti. Taky čekám s čím přijdou příště. Třeba začnou zmenšovat a ukáží Pokébal smrti.
  • Myslím, že Leia by spoznala svoju dcéru. Ak to je Lukova dcéra, tak s niekým iným a celkom mi imponuje predstava, že je to krv niekoho úplne iného. Nemusí byť každý v tom obrovitánskom vesmíre s každým príbuzný.
    Videla som komentár, ktorého autor došiel k názoru, že lepšie by to bolo, keby si Han a Leia role prehodili. Podľa mňa zaujímavá myšlienka, ale žily mi netrhá ani to, čo bolo vo filme. Teda, mimo toho, že som bola totálne zronená a chvíľu odmietala uveriť. Ale bola to celkom dobre urobená scéna, srdcervúca.
    Rozhodne by bolo zaujímavé, keby Rey zvádzala Temnota a Ren bol ešte stále priťahovaný Svetlom. Ďalší meeting, po dôkladnom výcviku oboch strán by mohol byť... Zaujímavý.
  • AvivAviv
  • Měla jsem spíš na mysli "I'll finish what you started.", ale to taky. :D
  • Lidi krom smrti hana sola, kdy jsem to absolutně nechápal se mi to docala líbilo a půjdu klidně na další pokračování.
  • AvivAviv
  • @Aviv celkově to bylo takové divné a nesedělo mi to tam plus odpravení postavy
    upraveno 22. prosince 2015
  • AvivAviv
    upraveno 22. prosince 2015
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.