Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1284285287289290394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • Docela ma zmrzelo, že dom byl o hodně normálnější, než jak sliboval trailer (já doufala v něco jako Dom ruží), ale myslím, že to ta lidská patologická vztahovka vynahradila dobře. Z Lucille ma chvíľami mrazilo.
  • @Mellien: Já QT celkem můžu (byť přiznám že nejnovějšími dvěma filmy jsem nepolíben - na Djanga jsem nešel, protože mě zklamalo,že jsem se doslechl, že to není "Django" (tj. kovboj ptoující prérií s rakví s ukrytým gatlingem). Jinak schopnost brát vážná témata převážně nevážně, hekťáky krve, brutálně skvělý výběr hudby a kultovní hlášky... jo, myslím, že QT umí. A KB1 - když nic jiného, tak obsahuje filmovou skladbu, která podle mě může svou popularitou konkurovat Imperial marchi.
    @Benji: Které své režisérské počiny mezi těch "nyní 8" počítá? Ono je toho u jeho jména víc a nějak si nejsem jist KB je jako jeden film, to co spolurežíroval v to nepočítá,...
  • @flanker.27 Bah... ta story odpovídá žánru gotické romance i s těmi předvídatelnostmi a klišátky. Nic experimentálního jsem ani nečekala.
    @svoa00 Klišé mi nevadí, když je do děje inteligentně zasazené a nehaprují při tom motivy a charaktery. Stejně tak nejsem zastáncem toho, aby děj za každou cenu překvapoval. Tady se ale všichni chovali jako pitomci a ani ne proto, že by tím naplňovali klišé. je to škoda, protože vizuálně je to fakt pěkné.
  • AvivAviv
    upraveno 3. února 2016
    Tak Edith pomalu umírala, to mohlo trocha poškodit jejímu úsudku, Thomas byl zaseklej v domácím zneužívaní, to pak člověk taky operuje zvláštně, Lucille krapet hráblo, takže možno počítat s iracionalitou, táta měl mít brzy 60, možná mu to přestáva myslet a doktor... Hmm... Strávil 4 hodiny v sněhové bouři, třeba se podchladil a proto taky nedělal nejlepší rozhodnutí. :D
    upraveno 3. února 2016
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Jay
    Django je super, určitě si ho pusť.
    1. Gauneri
    2.Pulp fiction
    3. Jackie
    4. KillBill - je to celek, kvůli délce na dvě poloviny
    5. Auto Zabiják - to jsem jediné neviděl
    6. Hanebný pancharti
    7. Nespoutaný Django
    8. Osm hrozných
    Tzn počítá jen filmy které jsou čisté jeho :-)
  • JayJay
    upraveno 3. února 2016
    @Benji: Aha, Auto je asi tak nejslabší z toho co znám, takže bych klidně řekl, že jsi o nic nepřišel... Abych řekl, trochu mě zarazilo, že to je z roku 2007, osobně bych tomu tipoval tak o 10 let víc - jednak způsob použití kamery, jednak kvůli tomu, že to znám z levných DVD (určitě do 50,-)... a vzhledem k tomu, kdy byla éra jejich rozmachu, tak to muselo jít na DVD skoro po vydání... (dohledáno - vyšlo v září 2009 za 49)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. února 2016
    @Jay Ono to je tak natočeno schválně. Je to pocta krvákům 80. (?) let, na které chodil QT do kina.

Zde zajímavost z csfd: " Filmový materiál byl poctivě ručně poškrábaný a znehodnocený, aby docílil Tarantino opotřebovaného efektu. Žádné digitální efekty pro docílení poškrábaného ducha. (don corleone)"
    upraveno 3. února 2016
    @Jay @Krisa To je dost zajímavý a vim o tom, a možná proto mě to tak neláká... V té době sem ještě nebyl na světě takže bych tu poctu osmdesatkam neocenil :-k
    Já bych neocenil hlavně pana tvůrce :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Benji Já na světě taky nebyla (teda většinu 80. let), ale byla to fakt švanda :)
    upraveno 3. února 2016
    @flanker.27 tvoje názory si tady čtu velmi rád a uznávám je v plné míře, ale co se Tarantina týče, you dont know, Jon Snow :-# =D
    @Benji "Jon Snow, you know nothing, there's an arrow behind you."
    "Behind you too. You know nothing Ygritte." :)
    @flanker.27 ten Sam =D
  • Však to je z toho muzikálu ne? :D Byla to jakás charita.. proběhlo to vloni..
    Vůbec nemám tušení, z čeho to je, ale líbí se mi to :)
  • Tady to máš celé. Včetně kontextu k hranolkám a mrknutí.. už si to taky nepamatuju teda.

• @Benji: Ten Sam tam hlavně vypadá jako by z oka vypadl jednomu kamarádovi... nedávno jsem jej potkal a nadával jak špaček na úroveň studentů, které zkoušel (nějaká informatika... tuším, že je na ČVUTu... a tak ne, podle jména je na VŠE... Ale ta podoba je neskutečná.). Máme tu někoho z VŠE, že by si tipnul... :o)?
  • Miluju překvapivá přirovnání. Minule mě odrovnalo "nadávat jak dlaždič" a teď tenhle špaček... :D
  • @Krisa: Jako mě spíše překvapilo, že to po necelých dvou letech šlo na DVD za 50,-
    Ten "vizuální pocit" tomu vtiskl skvěle. Prostě to tu dobu evokuje. Ale jak říkám, mezi nejlepší filmové počiny QT bych to zrovna nezařadil, do kina bych na to nešel, ale vyhozený pade a hodina života to nebyly...
    @sfik Hej, to je lepší než seriál. První romantická balada o incestu =D
    A Liam Neeson na ledě :)
  • Co je divného na "nadávat jak dlaždič" :-k jinak u nás se hodně používá místo nadávat jak špaček "špačkovat", je to kratší :D konec lingvistické vsuvky...
  • @Aviv: Mluvit jako dlaždič (= sprostě) a nadávat jako špaček není nic objevného ani překvapivého, u nás se tohle slovní spojení používá (Herr Landa (ten od QT) by ti o tom jistě řekl víc).
  • Ale u nás nie a keď som to pri čítaní jednej poviedky (a dnes tohto komentáru) zahliadla, it pretty much blew my mind. Ono to totiž znie skvele a zároveň nemám tucha prečo práve dlaždič a škorec.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Aviv Ostatně i to "Wild thing, you make my heart sing" tam suprově sedne :)
    Proč jenom ten seriál musí bejt tak píppíppíppíp :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.